08 jun A-LAGS KONTRAKT FOR BEIER JENSEN

I dag kunne Erik Beier Jensen sette signaturen på en 2+1 års kontrakt, og det var en fornøyd Nicolay Sørensen som kunne fastslå at nok en lokal gutt har tatt steget opp i A-lags stallen.

– Dette er gledelig for klubben, og helt i henhold til den planen vi har når det gjelder lagbyggingen. Vi er heldige å ha spillere i junioravdelingen som står og banker på døren til A-laget, og Erik er en av dem som allerede har vist at han har nivået inne, sier Nicolay.

– Vi er veldig fornøyde med at vi i dag har skrevet kontrakt med Erik, en allsidig spiller som allerede har fått smake litt på nivået og som vi tror vil ta nye steg allerede i sesongen som kommer.

 

– TRENINGSVILLIG OG ALLSIDIG SPILLER

Nicolay får støtte fra Vidar Wold, som har vært en av dem som Erik har rådført seg med før han tok den endelige avgjørelsen. For det har vært interesse fra andre klubber også, inklusive utenlandske.

– Erik er en treningsvillig og allsidig spiller som fikk prøve seg litt på slutten av forrige sesong. Han er tatt ut på U20-landslaget, og har tidligere også vært på U18-landslaget, og er etter min mening en av de mest spennende norske spillerne i hans årskull, sier Vidar Wold. Selv har ikke Vidar tatt den endelige beslutningen når det gjelder hans egen stilling – men er likevel klar på at Erik vil få muligheten til å vise seg frem når sesongen tar til i august.

– Laget ser bra ut i dag, og etter planen vil det være 14 løpere i stallen. Så det vil bli konkurranse om plassene, noe vi ønsker, men Erik vil få muligheten i løpet av sesongen. Da gjelder det selvsagt at han griper sjansen når den byr seg, men samtidig så er han såpass ung (19 år) at han nok vil få mange muligheter fremover.

 

Erik Beier Jensen under den dramatiske kampen i CC Amfi 13. april 2019.

Erik Beier Jensen under den dramatiske kampen i CC Amfi 13. april 2019. Foto: Finn Eriksen

 

– BARNDOMSDRØMMEN Å SKRIVE UNDER FOR FRISK

Selv er Erik også godt fornøyd med å skrive under for A-laget, men innrømmer at han drømmer om å få prøvd seg i utlandet. For selv om det var interesse også fra andre klubber, også i utlandet, så falt valget til slutt på moderklubben.

– Det er barndomsdrømmen å skrive under for Frisk, men jeg håper at jeg vil få muligheten til en proff-kontrakt i utlandet på et senere tidspunkt, sier løperen, som er født og oppvokst bare et steinkast unna Askerhallen.

Hva slags spillertype er du, og hva er styrken din på isen?

– Jeg mener at jeg er et arbeidsjern, med et greit skudd og som jobber greit begge veier. Kanskje ikke best fremover, men jobber hardt begge veier.

Du produserte jo greit med poeng på U21-laget i år (17 mål og 32 assist), så du vet hvor målet står?

– Joda, det ble litt poeng på U21. Jeg liker jo å score mål, og spille frem folk. Får jeg sjansen så lar jeg ikke den gå fra meg. Når man spiller med gode folk så blir det bra, smiler Erik.

Hvilke andre interesser har 19 år gamle Beier Jensen?

– Jeg driver med litt jakt og skyting på sommeren.

Noen sier at du kunne blitt god i skyting?

– Faren og broren min pusher litt på det, men jeg synes det er morsommere å holde på her. Samtidig er det bra å ha noe annet å holde på med enn ishockey, og da er skyting en bra kombinasjon.

Eriks bror, Tom, er europamester og har gode plasseringer i worldcup i skeet (leirdueskyting), men Kongepokal i sin første A-lags sesong kan han ikke vise til.

– Nei, det kan han ikke ta meg på, sier Erik.

 

Erik Beier Jensen

Erik Beier Jensen

– IMPONERT OVER HVOR HARDT GUTTA JOBBER

Selv om det ikke ble så mange A-lags kampene for Erik i 2018/19-sesongen, fikk han likevel et lærerikt innblikk i hvordan det er å være A-lagsspiller i sluttspillet hvor kampene kommer annenhver dag. Og det som imponerte han mest var innsatsen gutta la ned, også på treningene mellom kampene.

– Det som imponerte meg mest er hvor hardt gutta jobber, og det var ingen “pusetreninger” selv mellom kampene. Sammenlignet med U21 så er det nok litt mer halvveis mellom kampene for deres del, mens på A-laget så var gutta virkelig “på jobb” også mellom kampene. Nå var jeg med på treningene også forrige sesong, så jeg har kjent på hvor tøft det er på dette nivået og synes det er et veldig bra opplegg som klubben kjører.

Askergutten Beier Jensen er som sagt vokst opp et steinkast unna Askerhallen, men likevel er det en kar fra Manglerud som han trekker frem som sin viktigste inspirator under juniortiden.

– Tom Røymark som jeg hadde som trener på U14 til U16-laget lærte jeg mye av, og fikk mye bra trening av han. Når det gjelder spillere har jeg nok av spillere på A-laget til Frisk som jeg kan se opp til, fastslår Beier Jensen.

Hva er målet ditt for kommende sesong?

– Målet er å fortsette utviklingen, og få mest mulig spilletid – ta sjansen når den kommer! Jeg ønsker å kunne bidra på laget, og ser vel for meg at jeg skal kjempe om en plass på 2. eller 3. rekka hvor jeg ikke bare skal opp og score, men jobbe begge veier.

Til slutt, ettersom trenerne ikke er signert enda, hvem håper du blir trenere for laget neste sesong?

– Nei, det vet jeg vel ikke helt, men Janna og Vidar synes jeg vel kunne fortsette. En ser jo hva de gjorde med laget forrige sesong, så jeg håper at de fortsetter.

 

Det gjør vi også, og avslutter med å gratulere Erik med sin første A-lags kontrakt før han stikker på trening. På skytebanen…..!

 

Thomassen og Beier Jensen kunne feire NM-tittelen allerede i sin første sesong på A-laget Foto: Finn Eriksen

Thomassen og Beier Jensen kunne feire NM-tittelen allerede i sin første sesong på A-laget
Foto: Finn Eriksen

Kommentarer

kommentarer