04 feb ALL CANADIAN NIGHT

ASKERHALLEN: Det var en viktig kamp for gutta i kveld, da Manglerud Star kom på besøk til Askerhallen. Vi tapte mot Oslo-laget sist vi møtte dem i Manglerud Ishall, mye takket være deres svære keeper, Kris Joyce. Canadieren er 191 cm – uten skøyter – og dekker det meste av målet selv når han sitter på knærne, skal vi tro Sune Bergman.

– Han behøver jo bare å heve skuldrene litt, så rekker han jo helt opp til ribban, smiler en forkjølet Sune Bergman – tidligere keeper som han er. Men i kveld klarte ikke Joyce å forhindre hjemmeseier, for det var tre av hans landsmenn som kom i fokus!

Vinny Saponari kom svært nære scoring i kveld, men pucken gikk like over.

Vinny Saponari kom svært nære scoring i kveld, men pucken gikk like over.

 

ETT MÅL I HVER PERIODE

De første 20 minuttene var stort sett enveiskjøring mot MS-målet, men det skulle gå nesten en hel periode før den første pucken satt i målet bak Joyce. Med bare syv sekunder igjen på klokka stupte TJ Foster inn 1-0 målet, assistert av landsmannen Nick Pageau og den norske landslagsspilleren Anders Bastiansen. Skuddstatistikken viste 15-3, og er en god beskrivelse av hvordan første periode hadde vært. I andre periode pådro vi oss et par utvisninger, og Henrik Ødegaard pratet også på seg en 10 minutter som gjorde at Sune måtte stokke litt om på back-parene. Gjestene fra Manglerud kom litt mer inn i spillet, men en god Dahlberg i vårt mål tok det de hadde å komme med. Det ble med bare ett mål også i midtperioden, og nok en gang var det en med det Canadiske flagget på hjelmen som var sistemann på pucken! Vinny Saponari og Fredrik Lystad Jacobsen assisterte da Garry Nunn banket pucken opp i vinkelen bak nevnte Kris Joyce i MS-målet.

 

_MG_9181

Garry Nunn scoret et lekkert 2-0 mål

 

Det skulle bli ett Frisk-mål også i tredje periode, og det ble et hel-Canadisk mål! Alex Wall og Garry Nunn assisterte da Nick Pageau banket inn sitt åttende mål for sesongen, og det er godt å se at Nick har begynt å bruke “børsa” mer!

Nick Pageau banker inn 3-0

Nick Pageau banker inn 3-0

– Jeg har begynt å skyte mer nå enn jeg gjorde tidligere i sesongen, innrømmer Nick.

– Tidligere ble mange av skuddene blokkert, så nå har jeg begynt å fokusere mer på ikke å treffe leggskinnene til motstanderne. Og Sune har jo sagt at vi må legge flere pucker på mål, men samtidig må vi prøve å forhindre at de kommer på kontringer i mot.

MS-keeperen sto godt også i dag, men greide ikke å forhindre Frisk-seier? 

– Han stjal showet i forrige kampen mot oss, og til å være så stor virker han å være ganske atletisk.

 

– GODT AT DET HAR LØSNET

Nicks landsmann, TJ Foster, har endelig begynt å finne tilbake til formen både vi og han ønsker han skal være i når sluttspillet begynner, og med kveldens scoring har han scoret fem mål på de siste fem kampene. Til sammen har han plukket 46 poeng med 21 mål og 25 assister, og sier selv at det er godt å ha funnet tilbake scoringsformen.

Det har løsnet for TJ i de siste kampene.

Det har løsnet for TJ i de siste kampene.

 

– Det går litt opp og ned under en sesong, og etter å ha startet litt forsiktig hadde jeg en bra periode før det stoppet litt opp igjen. Men det er godt at det har løsnet i de siste kampene, og det er jo det en ønsker når man går inn i sluttspillet; det skal være tenning på alle sylindrene. Og det kjennes godt akkurat nå, sier TJ etter at 3-1 seieren var et faktum. Han er rask til å skryte av sine rekkekamerater, Nunn og Bastiansen.

– Jeg spiller sammen med to veldig gode spillere, Basse og Nunner, og å spille sammen med dem gjør jobben min lettere.

 

 

– VI MÅ GJØRE JOBBEN SELV

I trenergarderoben er både Marius og Sune fornøyde med sluttresultatet, og ikke minst spillet som gutta fremviste i dag. Resultatene i de andre kampene gikk ikke vår vei, så her gjelder det at laget gjør jobben selv.

– Vi må gjøre jobben selv, og ikke minst kampen på tirsdag. Får vi hjelp er det bare en bonus.

– I dag var vi det beste laget, og jeg mener vi hadde full kontroll. Den beste kampen vi har spilt mot MS i år, sier Marius, og får støtte fra Sune.

– De er vel nummer to på formtabellen over de ti siste kampene, og er absolutt ikke noen enkel motstander å møte, sier Sune.

Når Marius skal trille terning, så lander han på en solid 5-er!Terningkast5

– Det var en bra kamp av laget, spesielt når det gjelder de tingene vi har snakket om. Så det må bli en 5-er på terningen, sier en fornøyd Marius Bjerke.

 

 

Garry Nunn ble kåret til vår bestemann

Garry Nunn ble kåret til vår bestemann

INGEN OL-PLANER

Etter tirsdagens kamp borte mot Lillehammer er det klart for OL-pause, men verken TJ eller Nick har de helt store planene for pausen.

– Jeg kommer nok til å tilbringe mye av tiden sammen med familien. Med en nyfødt datter blir det selvsagt å tilbringe mye av tiden sammen med henne, sier Nick.

Og en sjalu hund?

– He he, ja han har vel ikke helt skjønt hva som har skjedd enda, men det kommer seg vel når hun blir litt større, smiler Nick.

TJ har heller ingen konkrete planer for pausen, men sier at han trolig vil sjekke ut hva Oslo har å tilby.

– Jeg har sett på et par alternativ, men det ser ut til at jeg ender opp med å bli her og sjekke ut hva Oslo har å tilby. Men det er jo ikke så verst, sier TJ.

Tirsdag er det altså den siste kampen før Anders og Henrik reiser til OL sammen med resten av det norske Ishockeylandslaget. Men først gjelder det å ta med seg alle tre poengene hjem fra Kristins Hall om vi skal ha sjanse på andreplassen!

 

KVELDENS MÅLSCORERE

 1 – 0 EQ by 16 T. Foster – Assist: 24 N. Pageau , 20 A. Bastiansen
2 – 0 PP1 by 22 G. Nunn – Assist: 40 F. Jacobsen , 81 V. Saponari
3 – 0 EQ by 24 N. Pageau – Assist: 14 P. Wall , 22 G. Nunn
3 – 1 PP1 by 50 S. Ratejczak – Assist: 17 P. Lindblad

Kommentarer

kommentarer