06 mar – ALT I VÅRE HENDER

 

For at vi ikke skulle være avhengig av resultatet i kampen mellom Lillehammer og Sparta på tirsdag, var det viktig å ta med ett poeng fra kveldens oppgjør. Det ble et jevnt oppgjør hvor gjestene fra Lillehammer gikk til første pause med en knapp ledelse etter et mål som kom etter 11.40. Mer limt opp under tverrliggeren bak Nicklas er det ikke mulig å få til.

Andre periode starter med oss i power play, og etter 1.03 var Oscar Ahlström sistemann på pucken. 1-1 sto seg bare drøyt fire minutter før gjestene igjen gikk i føringen på et skudd fra like innenfor blå hvor Nicklas nok var dekket. Men gutta ga seg ikke, og et skudd – eller pasning – fra Mikael Dokken treffer en Lillehammerspillet i leggskinnet og går i mål. Drøyt minuttet før andre pause går Lillehammer igjen i føringen, og dermed var vi igjen henført til 4. plassen hvis resultatet sto seg.

Kampen bølget så frem og tilbake, og Lillehammer så ut til å prøve og ri på ledelsen. Når det gjenstår bare et par minutter av kampen tar Sune time-out, og med Nicklas ute av buret spiller vi med seks utespillere. Det er ikke så lett som å spille 5 mot 4.

– Nei, seks mot fem er ikke så enkelt å spille, men vi måtte jo gjøre et forsøk, sa Sune etter kampen.

Og forsøket ble vellykket, for med under minuttet igjen av tredje periode setter Oscar Ahlström sitt andre mål for kvelden – og redder dermed minst ett poeng ettersom det ender 3-3, og kampen gikk til sudden. I sudden bruker Lillehammer snaue tre minutter på å sørge for at de får to poeng, og dermed er det også spenning om hvem som tar den siste sluttspillsplassen. Og akkurat det var “according to plan” i følge Sune.

3V5A0479

Oscar Ahlström scorer sitt andre mål

Foto: Finn Eriksen

– Jeg sa til Lillehammers trener etter kampen at dette var etter planen vår, for med to poeng i dag kommer de til å kjempe som f… mot Sparta – han bare sto og gapet, flirer Sune Bergman etter kampen. For Lillehammers trener, Mikael Kvarnström, skal føre sine tropper mot gamleklubben Sparta førstkommende tirsdag. Og vinner de kampen mot Sparta sikrer det oss bronsen. Men i Fredrikstad har våre gutter tenkt å gjøre jobben selv hvis vi skal tolke signalene fra garderoben etter kampen.

– SITTER LITT I HODENE

Men hvorfor sliter vi også i kveld mot Lillehammer, Sune?

– Det var litt seigt og spent, og ikke noe action i dag. Jeg tror det sitter litt i hodene, det har vært litt mye ståhei rundt disse bronsemedaljene, men det må vi jo lære oss å takle. Det var sterkt å få inn det 3-3 målet, for det er jo sjelden det lykkes med seks mot fem. Det var viktig, så nå får vi ladde om til tirsdagens kamp. Alt er i våre hender.

Det var noen “drittmål” begge veier i dag?

– Ja, det var litt merkelige mål – det er sånn som skjer, avslutter Sune Bergman

På tirsdag er det Stjernen som er motstander, og vi har jo alle allerede glemt hvordan den siste seriekampen endte i fjor…..

– GODT Å VÆRE TILBAKE

Etter å ha vært ute i fem kamper var endelig backen Patrick Ulriksen tilbake på is.

– Det var godt å være tilbake, for det er jo gøy å komme opp i tempo igjen, sier Patrick etter kampen.

Men det ble ikke helt som du hadde ønsket?

– Nei, egentlig ikke. Det ble vel 2 minus i dag, og jeg er ikke fornøyd med det.

Hvorfor kommer vi bakpå i dag?

– Det ligger vel litt i at vi vet at vi kan sikre 3. plassen med tre poeng i dag og ett mot Stjernen, men jeg vet ikke helt. Vi behøver at pucken spretter litt vår vei, men det gjør den ikke i dag. Det var viktig at vi satte den tredje pucken i dag, så jeg tror kanskje det bare var litt nervøst i dag.

3V5A0454

Patrick Ulriksen tilbake

Foto: Finn Eriksen

Det blir vel ikke som i fjor?

– Nei! Jeg tror vi greier å ta tre poeng der nede, og jeg gleder meg til tirsdag!

En hilsen til Follestad?

– Ingen kommentar.

Dermed er altså status at med tre poeng mot Stjernen på tirsdag så er 3. plassen sikret. Skulle Lillehammer vinne mot Sparta etter ordinær tid, så er den også sikret. Men vi stoler på Ulriksen & co og regner med at de gjør jobben selv og tar med en etterlengtet bronsemedalje! Vi gleder oss også til tirsdag! Pucken droppes i Stjernehallen klokken 19.00.

Kommentarer

kommentarer

Tags: