04 jun AMERIKANER KLAR FOR KLUBBEN

Sportskomiteen har ikke tatt ferie og fortsetter å signere nye spillere i det som skal forme Frisk Asker sitt A-Lag anno 2018/2019. I dag kan vi med glede bekrefte at klubben har skrevet en ett års kontrakt med den 28 år gamle amerikanske forwarden Garrett Thompson.

 

STOR SPILLER
Thompson rager 191cm over bakken og veier 93kg. Han kommer fra Traverse City i Michigan, og det var nettopp her han startet sin karriere på lag med bl.a Kyle Bonis.  De tok begge veien videre til Ferris State University, hvor begge to faktisk var nominert til «Hobey Baker Award», som er prisen for landets beste college spiller. Etter at Thompson var ferdig på universitetet signerte han kontrakt med Ottawa Senators, og spilte for deres AHL lag, Binghamton Senators. I 2015/16 var han på utlån til AHL-klubben, San Antonio Rampage, hvor han blant annet spilte sammen med Andreas Martinsen.

GarrettThompson2

Garrett Thompson – Foto: ECHL.com

De siste årene har han spilt for Fort Wayne Komets og denne sesongen noterte han seg for hele 71 poeng i grunnserien, og 16 poeng på 18 kamper i sluttspillet.  Thompson beskrives som en spiller med et klokt hockeyhode, som bruker rekkevidden sin effektivt, samt at han er bra på skøytene, størrelsen tatt i betraktning.

– Vi er utrolig glade for at Garrett Thompson valgte å komme til Frisk Asker! Vi vet det var andre klubber (også norske) som var ute etter hans signatur, så at han valgte oss skal vi ta som et kompliment for at vi har opparbeidet oss et godt rykte i Nord Amerika, sier Patrick Gandolfi Hellman i Sportskomiteen.

– Vi ville ha inn enda litt mer størrelse i laget, og Thompson er ikke akkurat det du kan definere som en smågutt, forteller Patrick, før han tilføyer:

– For oss er det også viktig at de vi henter er ambisiøse, seriøse og som er gode lagkamerater. Alle vi har snakket med har hatt gode ord å si, og jeg tror Garrett kommer til å passe veldig godt inn i laget vi er i ferd med å bygge for den kommende sesongen, avslutter en smilende Patrick.

 

Statistikk fra Eliteprospects.com finnes her.

 

Litt highlights fra forrige sesong:

Kommentarer

kommentarer