15 jun AMERIKANSK LØPER HAR SIGNERT

Amerikanske Ryan Hayes har idag skrevet under for Frisk Asker.

27 åringen fra Syracuse, New York har de siste sesongene spilt for Utah Grizzlies, men har også vært innom Stockton Thunder og Edinburgh Capitals i den britiske eliteserien EIHL. Som juniorspiller i det canadiske «Major Junior League» systemet tilhørte han Plymouth Whalers i OHL (Ontario Hockey League) som er kjent som en av de tre beste juniorligaene i verden. Han var også to år på USA sitt U-18 landslag, hvor han fikk med seg en gull og en sølvmedalje på to mesterskap.

 

RyanHayes2

Ryan Hayes Foto: Jack Lima

På juniorlaget og juniorlandslaget delte han garderobe og istid med store stjerner som Tyler Seguin (Dallas Stars) og Patrick Kane (Chicago Blackhawks). Som profesjonell har han stort sett hatt tilhørighet i ECHL, sett bort i fra sist sesong hvor han tilbragte mesteparten av tiden i den britiske eliteserien EIHL. Her spilte han for Edinburgh Capitals, som kom desidert sist i ligaen (10 seiere på 58 kamper). Capitals scoret 153 mål, og på kun 41 kamper gjorde altså Hayes hele 53 poeng. Dette tilsvarer at han var involvert i 1/3 av målene til laget, selv uten å ha vært med hele sesongen!

 

Den amerikanske forwarden er en forholdsvis liten spiller, som måler 175 cm på strømpelesten, men en tilbakemelding som kom fra flere av våre kontakter tilsier at han er en tøff spiller som skinner når det er litt temperatur på isen.

 

GODE TILBAKEMELDINGER

RyanHayes4

Ryan Hayes Foto: Jack Lima

«Vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på Ryan. Vi har konferert med våre kontakter som både har spilt i Norge og som har spilt både med og mot han. Tilbakemeldingene var like fra alle hold. En målfarlig høyre ving som alltid gir 100%, og som også står opp for laget sitt til en hver tid. Jeg vil ikke trekke noen paralleller her, men disse uttalelsene kan minne om en annen høyrefattet ving som har vært i Frisk Asker tidligere» smiler Patrick Gandolfi Hellman i Sportskomiteen.

Videre kan Hellman fortelle at Hayes har sine styrker i det offensive spillet, og da spesielt foran mål.

“Hayes har bevist gjennom en årrekke at han er en såkalt «Playoff player» og levert målpoeng på løpende bånd i sluttspillet i ECHL. En annen tilbakemelding var at Ryan er en vinnertype og en spiller som er godt likt i garderoben. Dette er typer man vil ha inn i et lag, og det er disse kvalitetene vi ser etter i spillerne vi henter”, avslutter Hellman.

 

 

 

 

 

Ryans statistikk:

Ryan Hayes, Eliteprospects.com

 

Vi er veldig glade for at Ryan Hayes har valgt Asker som sitt neste stoppested i karrieren, og gleder oss til å se han på is.

Hayes kommer til Norge i midten av august, og vi ønsker han velkommen til Frisk Asker!

Kommentarer

kommentarer

Tags: