03 mar ARBEIDSSEIER I GARASJEN

Etter en første periode hvor han som teller skudd kunne telle alle våre skudd på en hånd, og likevel ha en finger til overs, var det ikke mye som stemte offensivt for våre helter. Men heller ikke hjemmelaget greide å overliste vår sisteskanse, og dermed kunne lagene gå til pause på stillingen 0-0. Andre periode fortsatte som første, med et hardtkjempende hjemmelag som jobber steinhardt for å kapre den siste sluttspillsplassen. Det skulle gå nesten 14 minutter før første målet satt, og det var Torstein Nordrum som til slutt greide å pirke inn pucken under MS-keeper, Andrew Hare, etter skudd fra nummer 5, Oskar Nilsson. Men hjemmelaget brukte bare to minutter på å utligne, og 1-1 sto seg til andre pause.

SAME PROCEDURE….

I siste periode greide vi å ri av to undertallsspill, og da Cato Cocozza pådrar seg en utvisning på grunn av slashing med drøye to minutter igjen av kampen var det våre gutter som fikk muligheten til å avgjøre i power play. På et innøvd trekk var det Anders Bastiansen som dro på seg et par spillere, og via Oskar Nilsson kunne Victor Ahlström sette inn sin fjerde GET-liga scoring. MS satser på å ta ut keeper for å utligne, men da er det Connor Gaarder som får æren av å sette pucken i åpen kasse, og gjør med det sitt 18. mål for sesongen.

3V5A9851

Nicklas Dahlberg var vår bestemann

Dermed ender kampen igjen – som de to tidligere oppgjørene i Manglerud Ishall – med resultatet 1-3. Og igjen ble det siste målet scoret i åpen kasse. Etter kampen ville Sune på ingen måte si seg enig i at det hadde vært en dårlig kamp av våre helter – for det var et godt lag vi møtte i kveld!

– Vi gjør ingen dårlig kamp, for vi møter et bra lag! Det er et lag som har slått både Stjernen, Vålerenga og Stavanger, og taper borte mot Lørenskog med knepne 2-1, og vant siste perioden i dag med 12-7, sier Sune bestemt.

– De jobber bra, og er vanskelige å spille mot. De er i bra form, og jobber steinhardt, fastslår Sune som avslutter med at det kommer til å bli to tøffe kamper mot Lillehammer og Stjernen.

GAARDER I SLAGET

Connor Gaarder fikk som nevnt æren av å sette pucken i det åpne buret, og fastsatte sluttresultatet til 1-3.

– Det var en tøff kamp, og en god “playoff style” kamp. Tett helt til slutt, sier en fornøyd Connor etter kampen.

– Det var sjanser til begge lagene, og det var tøffe tak nede i hjørnene. Men det er sånn man må spille på denne tiden av sesongen.

3V5A0040

Connor avslutter i åpen kasse

Foto: Finn Eriksen

Hadde dere forberedt dere spesielt foran kveldens oppgjør?

– Vi har spilt jevnt mot dem i hele år, og vi visste at de kom til å forechecke hardt med mye fart. Så vi måtte møte dem i midtsonen og sinke dem der, og det synes jeg vi greide bra. Vi ville vinne hvis vi jobbet hardere enn dem, smiler Connor.

At Connor har poeng i åtte kamper på rad er ikke noe han tenker så mye på.

– Jeg vet ikke, helt ærlig. Jeg prøver bare å jobbe så hardt som mulig, og hjelpe laget til å vinne. Nå har vi to kamper igjen, så det gjelder å jobbe hardt foran sluttspillet.

Og der tror du vi kan gå hele veien?

– Det er derfor vi er her! Fastslår Connor Gaarder – og det liker vi å høre!

NICKLAS VÅR BESTEMANN – IGJEN

Vår sisteskanse, Nicklas Dahlberg, ble igjen kåret til vår bestemann, og vi spurte hvordan han hadde sett kampen fra sin posisjon.

– Vi spilte vel ikke en av våre beste kamper i dag. Jeg synes vi spiller bra defensivt, men det kjennes litt som om de er litt mere desperate enn oss gjennom hele kampen. Men så viser vi styrke igjen ved å kunne avgjøre mot slutten.

– I dag hadde vi marginene på vår side, for de hadde to rammetreff i siste perioden. MS er tilstrekkelig bra til å slå alle lagene i serien, og nå mot slutten ser det ut til at de har fått det til å fungere bedre enn tidligere.

Og nå er vi på tredjeplass – for å bli?

– Ja, det er det som er planen, avslutter en smilende Nicklas Dahlberg.

– ALLTID MORSOMT Å MØTE MS

En som var tilbake på gamle trakter, var vår nummer 19, Mats Henriksen. Og hvordan synes han det var å være tilbake i garasjen?

– Jo, det er alltid morsomt å møte MS. Det er mange gamle lagkamerater, og mye tenning. Det er viktig å vinne disse kampene, smiler Mats.

– De har mye fart og mange gode enkeltspillere.

I siste periode byttet du plass med Dokken – hvordan var det å spille med Basse og Thomas?

– Ikke så veldig annerledes. Det er lett å spille med Basse. Han jobber bak mål og kriger, så da er det bare å vente på pucken. Og Thomas er det bare å gi pucken til, så skyter han og scorer, sier Mats om sine to rekkekamerater. For Sune mente det var behov for å gjøre en liten endring for å få fart på laget. Og det kan man jo si han lykkes med!

3V5A9892

Mats Henriksen tilbake på gamle trakter

Foto: Finn Eriksen

Og nå har du også tenkt å score igjen?

– Får vente til sluttspillet, så får vi se om den ikke sitter igjen, avslutter en fornøyd Mats Henriksen, før han blir innkalt til dopingprøve – som i fjor. (Han nekter på det sterkeste at det er et rykte han har på Manglerud som skyldes dette….)

OPP PÅ 3. PLASS

Med kveldens seier passerte vi igjen Sparta og gjeninntok 3. plassen på tabellen. Det blir to tøffe oppgjør som gjenstår for begge lag, og hvis du ønsker å hjelpe laget med og forsvare denne plassen, så foreslår vi at du tar turen til Askerhallen på søndag og gir din støtte fra tribunen. Det mener vi gutta har fortjent!

Kommentarer

kommentarer