21 des ÅRSBESTE MOT SERIELEDEREN

ASKERHALLEN: Foran kveldens kamp ble kaptein Bastiansen hedret for sine 400 kamper for klubben, og deretter var det duket for toppkamp mot serieleder Storhamar. Og det de 1859 fremmøtte tilskuerne fikk se, var årsbeste fra våre gutter – for det ble en fartsfylt hockeykamp hvor det var vi som fikk mest, for ikke å si alt, å glede seg over etter hvert.

400 kamper for Anders Bastiansen

400 kamper for Anders Bastiansen

 

NUMMER TRE FOR P

Etter bare 2.06 satt den første pucken bak Storhamars keeper, Oskar Östlund. Nick Pageau la en puck foran mål, og Petter Kristiansen kjempet inn pucken til 1-0, og hans tredje mål for sesongen. Med en nykomponert rekke bestående av “hjemvendte” Saponari, Medby og vår nye center, Fredrik Lystad Jacobsen, var det fart og styrke hver gang de gutta var på isen, og Storhamarspillerne fikk kjørt seg ved flere anledninger. Etter å ha spilt “super ving” i mange sesonger, var det altså duket for debut som center for Lystad Jacobsen.

3V5A4345v1v1

Petter Kristiansen scoret sitt tredje mål for sesongen

Hvordan var det å spille center, Fredrik?

– Jeg syntes jeg løste det bra etter hvert, men jeg må innrømme at det var enkelte situasjoner hvor jeg tenkte “hva gjør jeg nå”, sier en smilende Fredrik Lystad Jacobsen etter hans første kamp som center.

– Det kommer nok til å gå bedre etter hvert som jeg får noen flere kamper i beina, sier Fredrik, som mente han fikk bedre bruk for farten sin som center enn det han hadde gjort som ving denne sesongen.

– Jeg fikk utnyttet farten mye bedre, og kan velge litt mer hvilke løsninger jeg skal ta. Blir litt mer delaktig i spillet, sier Lysse.

Etter de første 20 spilte minuttene sto det fortsatt 1-0 til oss, og skuddstatistikken viste 13-12 i vår favør. Og det var først mot slutten av perioden da Oskar Nilsson og Nicolay Andresen pådro seg utvisninger at Storhamar fikk spill i vår sone. Men en Dahlberg i strålende jule-form tok absolutt alt de hadde å komme med. I tillegg storspilte backene våre, og når så alle fire rekkene leverte – ja, så ble det til slutt veldig morsomt å være Frisk-supporter.

 

 

VINNY SCORET I HJEMKOMSTEN

I andre periode satte vi et solid press på Storhamar, og før halvspilt periode fikk Saponari vist hvorfor vi ønsket han “hjem” igjen. Assistert av Ødegaard og Lystad Jacobsen scoret Vinny et lekkert mål, og bare 20 sekunder senere fikk Storhamar en utvisning – og denne gangen var det jubilanten, Anders Bastiansen, sin tur til å score en lekkerbisken! Assistene var det Garry Nunn og TJ Foster som sto for. Med den scoringen har Basse nå scoret tre mål på de tre siste kampene – i tillegg til ett landslagsmål.

3V5A4547v1

Vinny Saponari

Mot slutten av perioden tok Storhamar mer  over, og Sune valgte å ta time-out for å få orden på rekkene igjen. Vi vant også skuddstatistikken i denne perioden, 10-9.

 

HENRIKSEN GJORDE DET TIL EN HELAFTEN

Etter at tre av rekkene hadde scoret så langt, så var det ikke mer enn rett og rimelig at også den fjerde skulle melde seg på! For bare 2.12 inn i den tredje perioden kunne Mats Henriksen sette inn sitt andre for sesongen, assistert av Magnus Geheb og Cato Cocozza. Cato gjør hele forarbeidet etter at han kjemper tilbake pucken, og Geheb legger en lekker pasning til Henriksen som scorer.

Selv om vi fikk muligheten til å spille overtall i fire minutter etter at Garry Nunn fikk en kølle i munnen, så ble det med de fire målene. Nick Pageau banket en puck i tverrligger – men flere mål ble det altså ikke. Men det var et fyrverkeri av en hockeykamp, og med null baklengs var det fortjent at Nicklas Dahlberg fikk bestemannsprisen, stemt frem av folket på tribunen.

3V5A4508v1

En vakker hockeyscoring ved Cocozza, Geheb og Henriksen!

400 FOR BASSE

Gratulerer med 400 kamper, Basse!

– Jo, takk for det. Jeg hadde ikke helt kontroll på antall kamper selv, men det er hyggelig å få en liten hyllest når man har kommet så langt. Og det var jo passende med resultatet også, smiler Anders Bastiansen, som synes det var en godt gjennomført kamp fra lagets side.

Anders Bastiansen

Anders Bastiansen

 

– Nei, det er ikke noe jeg tenker på. Jeg har vært noen år borte, så det er jo greit at jeg har kommet såpass langt som jeg har.

Kan vi ta igjen Storhamar, tror du?

– Det er nok ikke det er noe vi skal tenke så mye på, for de er såpass mange poengene foran oss. Vi får bare gjør så godt vi kan, så får vi se hvor nærme vi kan komme. Nå får vi noen dager fri etter at gutta har trent bra hjemme, så kommer et par spennende romjulskamper, og jeg gleder meg også til kampen hvor Johnny skal hylles – så får vi håpe at vi får en liten litt hyllest også.

 

– DEILIG Å SLÅ GAMLEKLUBBEN

Med noen sesonger for Storhamar på CV´n, spurte vi Lystad Jacobsen om det var deilig å slå gamleklubben.

– Det var så deilig, smiler Fredrik.

– Det to kampene som vi spilte på Hamar var vi ikke med på, og selv om det var jevnt her sist (0-1), så synes jeg vi kjørte over dem i dag!

Var tenningsnivået høyere i dag?

– Ja, jeg merket det før kampen i dag at det var litt mer stille i garderoben før kampen, og jeg kjente at vi hadde lyst til å vinne den kampen. Med Vinny og flere andre spillere tilbake, så var det deilig!

 

– FANSEN HAR VÆRT STORARTET!

Også Vinny synes det var godt endelig å komme igang, og ikke minst synes han det var godt med all støtte han har fått – og la selvsagt merke til banneret som ønsket han velkommen.

– Ja, selvsagt så jeg det, smiler Vinny.

– Det er veldig deilig å spille igjen, og jeg føler meg både velkommen og komfortabel i klubben. Flott at supporterne har vært med på å få meg tilbake til klubben – de har vært storartet!

Terningkast6

Og når det gjelder Ass.trener Bjerke behøver han ikke mange ord for å si sin mening om seieren:

Terningkast 6!

 

SE HØYDEPUNKTENE FRA KAMPEN HER (TV2)

 

GRATULERER MADS!

En som fikk bursdagsønsket oppfylt, var en av våre største supportere, Mads Andreassen. Han fylte 37 år i dag, og feiret dagen på kamp.  Etter kampen ble det bursdagssang i garderoben fra hele laget, og Mads fikk gratulere hele laget med seieren – og de han med dagen!

 

3V5A4590v1

 

Vi gratulerer Mads med dagen, og ønsker alle en riktig god jul!

 

3V5A4503v1-kopi

 

Kommentarer

kommentarer