20 nov BANKET SPARTA – NOK EN GANG

I Sparta Amfi ble det nok en gang vi som tok med alle poengene hjem, etter en kamp hvor vi etterhvert hadde god kontroll på hjemmelaget i blått. Og endelig skulle Endre Medby (bildet) komme i begivenhetenes sentrum igjen.

 

CATO ÅPNET SHOWET

En som ofte går i krigen for oss, og som kjemper hardt foran motstanderens mål, er Cato Cocozza. Læreren kan absolutt møte sine NTG-elever med hevet hode etter kveldens innsats, for 0-1 målet var et klassisk eksempel på hvordan man skal kjempe pucken i mål foran motstanderens kasse. Assistert av Garreth Thompson og Sean McMonagle, som legger pucken på mål, så kjemper Cato den i mål.

Garreth Thompson

Garreth Thompson

Sparta får spille i overtall mens Garreth må sette seg i utvisningsboksen, og vårt forsvar skulle få erfare at Tommy Kristiansen ikke er lett å fjerne foran vår keeper, Nicklas Dahlberg. Han får satt returen i mål, og mye tydet på at stillingen skulle stå seg til første pause – men Endre Medby ville det annerledes. Igjen var det Garreth som fikk notert en assist, i tillegg til Petter Kristiansen, og sistemann på pucken var altså Endre Medby. Alt i alt en meget god periode fra våre gutter, og selv om andre periode ikke ble like god som første, var det vi som scoret periodens eneste mål. I vårt første – og eneste – power play i kampen, er det Mats Frøshaug som får banket inn pucken bak Spartas keeper. Assist Kyle Bonis og for tredje gang i kveld, Garreth Thompson!

 

FREKKAS AV FRØSHAUG

I tredje periode var det naturlig nok hjemmelaget som måtte ut og jage mål, men det var vi som vant de fleste duellene og hadde de største sjansene. Rett nok var Dahlberg tilbake i godt gammelt slag, og hadde noen flotte redninger, men da Frøshaug var frekk frempå og rappet pucken fra Andreas Klavestad bak Spartas mål kunne Endre Medby lekkert sette sitt syvende mål for sesongen. Og det passet jo greit ettersom han ikke har scoret på de syv siste kampene!

Spartas Martin Grönberg fikk vist seg frem og scoret et riktig lekkert mål, men selv på 2-4 var det ikke uro i våre rekker. Da Sparta så tok ut keeperen med et par minutter igjen å spille, så kunne Kyle Bonis sette inn den berømte spikeren i kista og fastsette sluttresultatet til 2-5.

21MatsFrøshaugVår bestemann ble Mats Frøshaug, og ha synes det var gøy å kunne ta nok en 3-poenger mot Sparta.

– I dag spilte vi mer seniorhockey med lite pucktap på feil sted. Det er flere av spillerne som har steppet opp, og det er gøy å se at vi gjør ting som vi har snakket om, sier vår bestemann.

Om “frekkasen” bak Spartas mål sier Mats følgende.
– Jeg forechecket, og han (Andreas Klavestad) trodde nok han hadde bedre tid enn han hadde. Så det var bra at Endre fikk scoret, og at det ble to mål på han i dag. Det er viktig for oss å få han i gang, sier Mats om rekkekompisen Endre Medby.

Det er to viktige kamper på torsdag og søndag, hvor kanskje mange forventer at vi vinner begge kampene. Hva sier du til det?
– Ringerike kan overraske, men jeg håper vi har lært av åpningskampen. Vi må være på tærne, for det blir en tøff match. Vi er vel litt storebror ovenfor Ringerike, og de har alt å vinne – mens vi har alt å tape.

– På søndag er det Bamsekamp, noe jeg aldri har vært med på før. Det er et kjempebra initiativ av klubben som jeg gleder meg veldig til å være med på, sier Mats Frøshaug, mens han ombord i Askerbussen setter kursen hjemover.

 

SE OGSÅ: SNART KLART FOR BAMSEKAMP

 

Kyle Bonis

Kyle Bonis

 

FORNØYD COACH HILLMAN

Scott Hillman var en fornøyd mann etter kampslutt i Sparta Amfi, og etter hans mening spilte laget nok en god kamp.

– Jeg synes vi har spilt bra de tre siste kampene, men fikk ikke uttelling i de to forrige. Så det var godt at vi fikk alle poengene i kveld. Alle spillerne spilte bra, de kjempet hardt i alle situasjonene, vant duellene, spilte enkelt, og leverte et solid Power Play i det ene som vi fikk. Dahlberg var “outstanding”, og både 3. og 4. rekka spilte veldig mye bedre enn tidligere.

– I dag ble det også scoret med “mixed lines” på isen, og det viser at gutta begynner å kjenne systemet så godt at det ikke lenger betyr så mye hvem de spiller sammen med. Vi kaller det “muscle memory”, sier Scott.

Torsdag og søndag møter vi potensielt svakere lag – hvordan ser du på disse kampene?
– Vi har lært oss at alle lag kan slå alle i årets liga. Vi har gjort ting bra i de siste kampene, og det går i riktig retning. Men vi har ikke tenkt å slippe opp på gassen. I dag fikk de fleste rekkene ganske lik istid, og det er hyggelig å se for oss i trenerteamet, avslutter en fornøyd hovedtrener.

 

599DBBAE-E3D9-4F6D-A588-3EDE82058FEA

Kommentarer

kommentarer