19 sep BASSE STRÅLTE I NY STORSEIER

ASKERHALLEN: Tidligere har Lørenskog vært en vanskelig nøtt å knekke for våre helter, men i kveldens kamp var det aldri tvil om hvor seieren skulle ende. Til slutt endte det med solide 7-3 seier, og vår kaptein – som før kampen fikk NIHFs hederstegn for 100 landskamper – storspilte og noterte seg for hele fem poeng! Etter kampen spurte vi kaptein Bastiansen om det var hederstegnet og video hyllesten før kampen som gjorde han ekstra inspirert.

– Det er alltid hyggelig å få en pris på den måten, og en fin video, sier Anders, men sier også at det nok er litt for tidlig å virkelig sette pris på hederstegnet, for det ønsker han å vente med til etter han har lagt opp.

– Jeg har jo ikke så mye stående fremme enda, men absolutt noe som jeg kommer til å sette pris på etter at jeg har lagt opp, fortsetter han, mens vi på vår side understreker at det er noe vi håper er lenge til så skjer!

3V5A1097v1

Basse fikk bestemannsprisen i dag

 

– VI FIKK UTTELLING I POWER PLAY

Anders fikk fortjent bestemannsprisen etter kampslutt, men i garderoben måtte han se at det var backen Oskar Nilsson som fikk overlevert den oransje hjelmen – en intern sak hvor spilleren som fikk hjelmen sist gir den videre til den som han mener fortjener det. Oskar scoret vårt første mål allerede etter 44 sekunder, og var til tider veldig offensiv sammen med de andre back kollegaene. Det ble såpass offensivt at Sune måtte stramme til etter de første 20 minuttene, og selv sier Oskar at det nok blir litt ubevisst offensivt når vi har en komfortabel ledelse, og fleiper med at det ikke er backenes skyld at vi slipper inn tre mål i dag.

Oskar Nilsson scoret allerede etter 44 sekunder

Oskar Nilsson scoret allerede etter 44 sekunder

– Nei, det er Nicklas sin skyld, flirer Nilsson.

– Vi kunne like gjerne hengt opp et slips i ribban! Fleiper Nilsson om landsmannen Dahlberg, som var god – og heldig – i dag.

Men at det var noen enkel seier vil Oskar ikke ha noe av.

– Vi fikk uttelling i Power Play, og dermed gikk vel luften ut av dem. Vi ville vel enkelt og greit mer enn dem i eget forsvar.

Vi har slitt mot Lørenskog tidligere, men i dag var det forskjell på lagene?

– Vi har fått et bra lag som har en helt annen bredde enn vi har hatt tidligere med de nye som har kommet inn. Det ser bra ut hittil, men det vanskelige er å “keep it going”. Så vi må være nøye med å holde konsentrasjonen oppe og ikke slappe av. Men det er vel sånn at det er morsommere å spille i offensiv sone, og når vi leder komfortabelt så sniker det seg vel inn ubevisst at vi spiller mer offensivt enn vi bør kanskje.

Og da sliter “slipset”?

– Ja, da får han det tungt, ler Oskar.

 

Se flere bilder fra storseieren her.

 

– 24 ÅR – IKKE 34

En annen som også har grunn til å smile, er bursdagsbarnet Frøystad, back kollega til Oskar. Han er enig med Oskar at det til tider kan være vel offensivt fra backenes side, men at de terper på å sikre hjemover.

Frøystad feiret 24 års dagen med nye tre poeng

Frøystad feiret 24 års dagen med nye tre poeng

 

– Vi gjør det jo ikke hver gang – og vi bytter på å gå først, smiler bursdagsbarnet, og sier at dagens motstander nok er bedre enn det resultatet viser.

– De er nok bedre enn det de fikk vist i dag. Men vi får bare holde det gående og ikke bli ovenpå. Vi kan bare bygge videre på tre gode matcher nå, og vi har en bra stamme i år med god kjemi i gruppa, sier 24-åringen. Speaker Lasse gratulerte Frøystad med 34-årsdagen, og sikre kilder skal ha det til at det var en av de mest erfarne spillerne i klubben som måtte betale med ett stykk kølle til nevnte speaker for den spøken.

Det er tett program om dagen. Gleder du deg like mye som Garry?

– De er jo vant til et hinsides kampprogram, men enn så lenge så går det jo bra for min del, sier Dag Christian, og gleder seg til å møte Storhamar og Sparta i to tette bortekamper allerede torsdag og lørdag.

 

3V5A1049v1

Basse setter pucken i det åpne buret etter at Lørenskog prøvde å ta ut keeper på stillingen 5-2.

 

– DET HANDLER OM Å ANGRIPE MED ALLE

Anders Bastiansen er ikke veldig bekymret over at backene er offensive.
– Tingen er at det handler om å angripe med alle – og forsvare seg med alle. Så innenfor rimelighetens grenser så er det veldig bra. Hvis man ser på hvordan moderne hockey har blitt så handler det mer om å være i rett posisjon, og at det ikke nødvendigvis er en back som alltid spiller back, sier kapteinen, som heller ikke tror at det nødvendigvis blir så mange flere baklengsmål av denne måten å spille på.

Selv er han fornøyd med både lagets innsats, og egen.

– Joda, det rullet bra på i dag, smiler Basse.

 

– LITT VEL OFFENSIVT

Vi lar også assistenttrener Bjerke uttale seg, og også han er enig i at det til tider kanskje var litt vel offensive takter.

Vi har snakket med to av backene dine, Oskar og Dag Christian.

– To av løperne, mener du? Sier Marius med et smil.

3V5A0856v1

– Litt vel offensivt til tider, mente Marius Bjerke etter dagens kamp

– Vi er vel litt vel offensive til tider, og det kan vi nok ikke fortsette med på torsdag. Vi snakket om det i første pause at backene må være backer, og det bedret seg noe etterhvert. Oppsummert så er fremover dritbra – men vi må tighte til litt mer defensivt. Samtidig har vi gode skøyteløpere, og da blir det mye fart fremover, fastslår Bjerke.

3V5A0827v1

En spent Skuterud før kampstart kunne konstantere at debuten i GET gikk bra!

Geheb blir ute med skade noen uker, og inn kommer Skuterud. Hva synes du om hans debut?

– Jeg synes han klarer seg bra. Han viste jo det i forsesongen at han tar nivået bra, og viser i dag bra spilleforståelse. Blir litt ivrig etter at han har sittet utvist, men i dag ser vi mellom fingrene på det. Han fikk en assist i dag, og får absolutt godkjent. Vi har trua på at han skal gjøre det bra, og det er derfor han ble hentet tilbake. Det er jo veldig behagelig at vi har den avtalen med Ringerike, noe vi ikke har hatt tidligere, så nå har vi bredden ute og kan erstatte skadede spiller ganske kjapt. Og selv om den rekken ikke har spilt sammen før så greide de seg veldig bra sammen.

Terningkast?

– Kjedelig svar, men i dag må det også bli terningkast 4. Det er fordi selv om det var veldig bra offensivt, så trekker det ned at vi slipper inn tre bakover. Så fortsatt litt å gå på, avslutter assistenttreneren.

 

TOPPER TABELLEN

Med kveldens seier topper vi naturlig nok fortsatt tabellen med 12 poeng, ett poeng foran Sparta som vant komfortable 5-0 hjemme mot Vålerengen i kveld. På torsdag møter vi et annet lag som har startet sesongen relativt bra, Storhamar, som – til tross for skuddstatistikk som viste 31-16 i favør hjemmelaget Stjernen – vant 2-0 borte i Stjernehallen. Vi håper mange Frisk-supportere tar turen til Hamar og støtter laget, og ikke minst når vi møter Manglerud Star hjemme i Askerhallen torsdag om en uke.

 

KVELDENS MÅLSCORERE

1. periode

1-0 – EQ by 5 O. Nilsson – Assist: 20 A. Bastiansen 0:44

1-1 – EQ by 47 S. Johansen – Assist: 24 C. Strömberg  1:21

2-1 – PP1 by 26 P. Kristiansen – Assist: 20 A. Bastiansen 14:23

2. periode

3-1 – PP1 by 20 A. Bastiansen – Assist: 90 M. Lamoreux16 T.J. Foster  2:44

4-1 – EQ by 90 M. Lamoreux – Assist: 20 A. Bastiansen24 N. Pageau  4:04

5-1– PP1 by 90 M. Lamoreux – Assist: 5 O. Nilsson22 G. Nunn  12:36

5-2 – PP1 by 16 M. Henriksen – Assist: 22 D. Schiestel17 P. Grønstad  18:01

3. periode

6-2 – EQ by 20 A. Bastiansen – Assist: 22 G. Nunn16 T.J. Foster  11:37

6-3 – EQ by 33 A. Marthinsen – Assist: 22 D. Schiestel24 C. Strömberg  13:07

7-3 – EQ by 15 M. Hansen – Assist: 7 T. Skuterud19 M. Henriksen  18:01

Kommentarer

kommentarer