04 mai EN BAUTA I NORSK HOCKEY LEGGER OPP

Cato Cocozza har meddelt klubben at han velger å legge skøyter og kølle på hylla. Med en sønn på 11 måneder og full jobb på NTG-U som både lærer og trener, ble det vanskelig å kombinere dette med toppidrett i lengden.

 

746 KAMPER I GET-LIGAEN

Her kommer en liten oppsummering av en stor karriere, av en spiller som har betydd mye for mange supportere i norsk ishockey. Cato Cocozza fikk med seg hele 746 (!) kamper i vår øverste serie, fordelt broderlig i klubbene Frisk Asker, Vålerenga, Sparta Sarpsborg, Manglerud Star og Lørenskog.

 

57213814_610422349427618_5063171421509779456_n

Petter Kristiansen og Cato Cocozza FOTO: Privat

Cato startet med Ishockey i Hasle Løren, hvor han spilte helt frem til junioralder. Som ung, håpefull ishockeyspiller gikk turen til Asker, Frisk og NTG i år 2000. På NTG ble han en del av en sterk generasjon, som inneholdt spillere som Mats Zuccarello, Petter Kristiansen, Sebastian Skaar, Joachim Flaten, Jørgen Økland, Per F Stensund, Henrik Ødegaard, Patrick Bovim m.fler. Under Sergei Pushkov sin ledelse utviklet «Cozza» seg til å bli en GET-Liga spiller, samt at han fikk spille VM for Norge, både som U18- og U20 spiller.

I 2003 kom debuten for A-laget, og det ble med 21 kamper den sesongen før han ble fast inventar i A-stallen sesongen etter og de tre påfølgende sesongene. I 2006 leverte han solide 21 poeng fordelt på 43 kamper, og større klubber på den tiden ønsket seg Cocozza sine tjenester. Cato så muligheten for å vinne noe i en klubb som hadde bedre fremtidsutsikter på den tiden. Turen gikk dermed videre til Vålerenga, en klubb som satset hardt på å vinne, men Cato og Vålerenga ble hakket for små for Storhamar, som etter en fjerdeplass i serien slo vårt kjære Frisk Asker i finalen.

Cato hadde nok en god sesong og ble tatt ut på det norske landslaget for å spille med isbjørnen på brystet for første gang i A-lags sammenheng. Etter én sesong i Vålerenga, ble et hardt satsende Sparta Sarpsborg neste stoppested for krigeren fra Hasle Løren.

 

FOTO: SA.no

FOTO: SA.no

 

Sparta satset hardt for å vinne ett NM Gull, og Cato fikk med seg et seriemesterskap, men tapte NM Finalen mot nettopp…. Vålerenga som han gikk fra året før!

«Superbra lagkamerat som gjør alt for laget! En snill, kul og ydmyk person som jeg setter høyt!»Jonas Elfosson (tidligere lagkamerat i Sparta)

 

59301232_456297821773896_3385853118938873856_n

FOTO: Webstagram

 

Etter to sesonger i Sarpsborg, vendte han snuten hjem til tigerstaden og en ny epoke i Vålerenga foran sesongen 2010-2011. Hvem tror du vant NM Gull den sesongen? Jo, Sparta Sarpsborg.

Avgjør i sudden death mot Lørenskog FOTO: SA.no

Avgjør i sudden death mot Lørenskog
FOTO: SA.no

 

Cato ble i Vålerenga i fire sesonger, og fikk med seg to seriemesterskap, to NM finaler og sølvmedaljer på veien.

 

«Vi var veldig fornøyd med Cato både på og utenfor isen. En kriger som man er glad for å ha i laget og som man blir irritert på som motstander.» – Espen Knutsen

 

FOTO: Kenneth Myhre

FOTO: Kenneth Myhre

 

KRONERULLING

Etter fire sesonger i Vålerenga satte Frisk sine supportere i gang en kronerulling for å få Cato «hjem» igjen til Asker. Dessverre var ikke hans nye lærerjobb og Frisk sine treningstider en «match made in heaven», og det gjensidige ønsket om å få Cato tilbake gikk i vasken.

 

FOTO: Thomas Kruse

FOTO: Thomas Kruse

 

Turen gikk da videre til drabantby klubben Manglerud Star, hvor Cato ble kaptein for en nyopprykket klubb som går under kallenavnet «Brødra». Her ble han gjenforent med sin tidligere lagkamerat og gode venn Jesper Hoel. Cato var et ansikt utad for en ung gjeng som sjarmerte hockey Norge. Med små midler  og en krigersk innstilling klarte de å karre seg til en kvartfinale allerede i sesong nummer to i det gode selskap. På slutten av sin tredje og siste sesong i Manglerud, fikk han muligheten til å spille for et Lørenskog som satset hardt på å vinne NM gull. Det ble med 11 kamper for klubben og bråstopp med en kneskadet i kvartfinalen mot Lillehammer, som senere samme vår skulle beseires av vårt kjære Frisk på vei til finalen i 2016/2017 sesongen.

 

«Cato er en virkelig lojal lagkamerat. Og selv om det kan gå en kule varmt fra tid til en annen, er han en du absolutt vil ha ved siden av deg når man skal gå ut i krigen. Jeg synes det er utrolig morsomt at han endelig fikk løfte kongepokalen. Vel fortjent!»– Jesper Hoel

 

FOTO: Privat

FOTO: Privat

Etter noen korte samtaler på telefonen våren 2017, ble vi enige med Cato om å endelig returnere til Frisk Asker. Begge hadde et mål om NM- gull i fremtiden, og Cato bidro meget sterkt i sin første sesong tilbake i Frisk. Hele 23 poeng på 37 kamper viste at han kunne gjøre mer enn å bare spille undertall. Sesongen ble dog avsluttet i semifinalen mot et gulljagende Storhamar.

 

ENDELIG!

Så… endelig… i 2018/2019 sesongen!

Frisk hadde ikke vunnet NM gull siden 2002. Cato debuterte i 2003. Endelig var det vår tur!

Cato har altså tre NM Sølv, to Seriemesterskap, men hadde ventet lenge på å endelig få løfte Haralds kopp i været.  Han sier selv at det har vært tøft å se på de andre lagene løfte Kongepokalen. Etter 16 sesonger på toppnivå var det endelig Cato Cocozza sin tur!

Vi vil viderebringe en liten hilsen fra en god venn som han har spilt med og mot siden junior tiden i Frisk.

 

«Trist å høre at Cato skal gi seg. Jeg kommer til å savne han både på isen og i garderoben. Utrolig fin fyr og en mann, man vil ha med seg i krigen. Fantastisk lagkamerat. Vi spilte sammen på juniorlaget og de første årene sammen på A-laget. Etter 10 år rundt i andre klubber, så skjønte han til slutt hvor han hørte hjemme og kom tilbake til Frisk. Jeg er veldig glad for at vi kunne bli Norgesmestere sammen før han la opp.» – Petter Kristiansen

 

59670578_713460142402230_1846303674867908608_n

 

HILSEN FRA SPORTSKOMITÉEN

Vi i sportskomiteen vil takke Cato for den fine tiden i Frisk Asker. Vi føler oss sikre på at vi snakker for alle i Frisk Asker, Vålerenga, Sparta Sarpsborg, Manglerud Star og Lørenskog når vi gratulerer med en fantastisk karriere i Norsk Hockey.

Vi er veldig glad for at en så god rollemodell som deg skal jobbe med våre talenter på NTG-U også i fremtiden.

Tusen takk Cato, og lykke til videre! Vi sees i hallen!

 

HILSEN FRA CATO 

Cato avslutter med en liten hilsen.

“Jeg må si det har vært en reise med både oppturer og nedturer. Derfor var det nå ekstra spesielt å krone det hele med et Norgesmesterskap med Frisk. Den gruppa som er Frisk nå er helt spesiell og det så man i sluttspillet.  Dette er beviset på at som supporter eller spiller må man aldri gi opp selv om det ser mørkt ut til tider.

Jeg er glad for å ha spilt i de forskjellige klubbene, hver og en har hatt sin sjarm. Jeg har  fått muligheten til å møte så mange hyggelige lagkamerater, frivillige, trenere, ledere og andre rundt klubbene. Jeg tar med meg gode venner og minner for livet. Hockeyfamilien i Norge er mindre enn man tror. Jeg kommer til å savne garderoben der man sitter å  bare ”jøggler” til tider. Det er gøy når det drar seg til å spille de kampene som virkelig betyr noe. Det samholdet og kicket man har i en hockeygarderobe får man aldri igjen. Hockey er og blir en livsstil. Nå gleder jeg meg til å kunne følge med utenfra med ”fasiten” i hånden og tro jeg har svarene på det meste.

Takk for alle som har engasjert seg og heiet opp under denne reisen. Jeg takker foreldrene og samboeren min for å ha støttet meg. Det at de kjørte meg fram og tilbake til Asker x antall ganger i mine juniordager, er jeg evig takknemlig for.

Vi sees plutselig!”

 

3V5A5338

Kommentarer

kommentarer

Tags: