08 des BEFRIENDE SEIER

MANGLERUD ISHALL: At det var en viktig kamp i kveld for begge lagene var det ingen tvil om. I hjemmelagets garderobe hadde trener David Livingston gitt sine spillere beskjed om at det var “årets viktigste kamp”, mens det hos våre gutter ble trukket paralleller til en viktig kamp mot nettopp MS i kvalik-kamp for noen år siden.

“Jeg hadde samme følelsen i dag som foran den kampen”, minnes Oskar Nilsson.

– GJØR DET ENKELT

I vår garderobe var Sune opptatt av at gutta skulle gjøre det enkelt, og prøve å glemme det som har skjedd i løpet av de siste kampene. Det begynte forsiktig for begge lagene, og allerede før to minutter var spilt pådro vi oss vår første utvisning. Men gutta holdt unna, og Nicklas sto som en vegg bakerst. Etter drøyt halvspilt periode får vi nok en utvisning, men igjen spiller gutta solid defensivt og holder MS-spillerne unna målet. Så er det MS sin tur til å pådra seg utvisninger, og på det tredje forsøket finner endelig Jonas Berglund veien til nettmaskene! Jimmy Andersson og Endre Medby får assist på scoringen, og vi kan gå til første pause med ledelse 1-0. Skuddstat i første periode viste 13-16.

Andre periode startet med en MS-utvisning, men da hjemmelaget ble fulltallige var det Mats Henriksen som måtte ta turen i utvisningsboksen. Da greide MS å utnytte sitt power play, og lagets beste poengplukker så langt i sesongen, Jesper Hoel, kunne notere seg for nok en scoring. Det skulle gå 10 minutter til før unge Berglund var frempå nok en gang! Oskar Nilsson bød Cato Cocozza opp til dans, men det endte opp med 2 minutter til hver av dem ettersom begge beholdt hanskene på. I spill 4 mot 4 ble det skapt en del sjanser, men lagene gikk til pause på stillingen 1-2.

To assister på Jimmy Andersson i kveld.

VINNY x 2

4.35 ut i siste periode kom endelig målet vi har ventet på en stund. For selv om Vinny Saponari mener at han er best som tilrettelegger, så har vi ventet på at teknikeren skulle få uttelling på sine sjanser. Assistert av Petter Kristiansen satte Vinny pucken inn bak MS-keeper Idoff, og med solid defensivt spill fra våre helter så det lenge ut til at vi nok en gang skulle reise hjem med 3-1 seier. Men med to minutter igjen på klokka tok MS ut keeper, og med 6 mot 5 fant Pearson veien til mål med et knallhardt skudd fra blå. Dermed ble det spenning på slutten av kampen, og med tomt bur var først Dag Christian Frøystad centimetre fra å score. “Skuddet” gikk utenfor, men på neste sjanse kunne Endre Medby spille Vinny på åpent mål, og dermed fikk også Vinny sette inn sitt andre mål for kvelden. Med 4-2 seier var det en lettet gjeng som kunne se at Nicklas Dahlberg ble kåret til vår bestemann etter kampslutt.

– HADDE LITT TUR I DAG

Etter kampen var det god stemning i garderoben, og gutta innrømmet at det var ekstra deilig å kunne kjenne på seiersfølelsen igjen. Vi snakket med våre to 2-måls scorere, Jonas Berglund og Jimmy Saponari etter kampen.

Berglund setter inn 1-2 målet.

Herr Berglund – hvor lenge har du ventet på dette?

“Ja, en stund, må jeg vel innrømme. Jeg har hatt en del muligheter uten å få uttelling, og i dag hadde jeg litt tur. Første målet kom etter et bra skudd fra Jimmy, og jeg fikk sette den, mens det andre snek seg inn under armen på keeperen”, sier en fornøyd Jonas etter kampslutt, som innrømmer at det har vært kjedelig å tape så mange på rad.

“Det er jo aldri morsomt å tape, men vi har alltid prøvd å gå inn i hver kamp med et positivt tankesett og ta med det positive fra hver kamp. Men det er klart at det sitter vel litt i hodet og man blir litt passiv. Men jeg synes vi gjør en bra match i dag selv om det kanskje var litt unødvendig å slippe inn det målet i sluttminuttene.

Hva sa Sune før kampen i dag?

“Han sa at det var viktig at vi tok bytt for bytt og få “go´et” i laget. I dag synes jeg vi hadde det, og vi pushet fra benken. Så i det store og hele synes jeg vi gjorde en veldig bra kamp i dag. Det gjelder bare å få bort de individuelle feilene som vi gjør, og spille smart. I dag var det bra målvaktspill og backspill, så da blir det lettere å spille bra fremover også”, sier Jonas Berglund.

Synd det ikke snudde på søndag, da du hadde bursdag og besøk hjemmefra?

“Joda. Men det som har vært har vært, så da får vi ta revansje på søndag i stedet”, avslutter en smilende Berglund.

ENDELIG SCORET TILRETTELEGGEREN

Vinny brukte teknikk og fart og presset seg inn foran MS-keeperen og satte inn 1-3 målet.

En som har vist seg som en eminent tekniker på isen, men som ikke har scoret så mange mål selv, er Vinny Saponari. I kveld ble det to mål på den sympatiske amerikaneren, og også han innrømmer at det har vært en tøff periode som laget har vært gjennom.
Hvordan føltes det med seier i dag?

“Godt. Det kan få litt vekt bort fra skuldrene våre, for alle har vært frustrerte de siste ukene. Vi har jobbet hardt på trening og prøvd å være positive, men det har vært frustrerende. Det var en bra lagseier i dag, så det kjennes godt med seier i dag.”

Du selv har jo egentlig spilt ganske bra de siste kampene, eller hvordan føler du det selv?

“Jeg har prøvd å gjøre det enkelt og jobbe hardt. Jeg har ikke scoret så mye, og mitt instinkt er vel egentlig som en tilrettelegger. Så min første tanke er å finne Medby som har scoret en del mål. Men jeg må vel begynne å se mer etter målsjanser også, og kanskje skyte mer”, sier Saponari.

Det ble nye back-konstellasjoner i dag, og Vinny mener at det var bra å se at også Dag Christian Frøystad ser ut til å komme tilbake for fullt.

“Ja, det er bra å få en erfaren back som Dag tilbake, og man kan se at han blir bedre og bedre når han får mer kamperfaring”, sier Vinny, som gjerne skulle sett at det kom flere kamper fremover, nå som laget forhåpentligvis har snudd trenden. Han blir i Norge i julen i år, og får også med seg kampen mot Budstikkas Breddelag som går av stabelen i Jar Ishall 17. desember.

“Det kan jo bli gøy det”, smiler Vinny, og ler da vi lurer på om han vil benytte sjansen til å score noen flere mål. “Kanskje det!” avslutter Mr Samponari.

LILLEHAMMER SØNDAG

For førstkommende søndag kommer det nok en “svenneprøve” for våre helter. Da kommer Lillehammer på besøk, et Lillehammer-lag som måtte se Lørenskog hente inn en 3-0 ledelse hjemme i Kristins Hall, men som greide å ta to poeng etter seier på straffer.