24 mar – BITTERT AT DET SKAL ENDE SÅNN

CC AMFI: I den femte semifinalen måtte vi vinne mot Storhamar for å holde liv i semifinaleserien – og med kniven på strupen leverte gutta en forestilling som det virkelig står respekt av.

 

DOMMERNE I FOKUS

Etter en velspilt kamp mellom to gode lag, hvor begge keeperne sto en kjempekamp, ble det til slutt en tvilsom avgjørelse fra dommernes side som skulle avgjøre det hele. Mikkel Christiansen åpnet “ballet” med en scoring på styring fra Nick Pageau, men Storhamar slo tilbake og scoret to mål i løpet av 1 minutt og 19 sekunder. Etter en målløs andre periode, hvor hjemmelaget kom til de fleste avslutningene på mål, skulle det gå 16.49 av siste periode før vi endelig skulle få utligningen. Igjen var det styring fra Nick Pageau, og igjen var det unggutten Magnus Geheb som skulle score den viktige utligningen.

Etter tre perioder med gode sjanser til begge lag, kom en 4. periode hvor vi dominerte spillet, og kom til utallige store sjanser. Da Storhamars Josh Nicholls pådrar seg en utvisning med drøye to minutter igjen å spille av perioden, banker Oskar Nilsson pucken i mål – via armen til TJ Foster. Vill jubel i hele Asker, og alle spillerne – på begge lag, inklusive trenere og støtteapparat – hadde registrert det som mål, og mentalt gjort seg klare til ny kamp i Askerhallen på søndag. Men ikke dommerne. De mente at pucken traff TJ Fosters hånd, og at han prøvde å styre pucken i mål via hansken.

– Det er vel første gang i min 50 årige karriere at jeg hører at en spiller prøver å styre et slagskudd inn med hånden, sier en oppgitt Sune Bergman.

For det var en nedslått trener som måtte registrere at etter en velspilt 4. periode, tok hjemmelaget mer og mer over utover i den 5. perioden. Til slutt fant Jacob Berglund veien forbi Nicklas Dahlberg på bakre stolpe, og hjemmepublikummet kunne slippe jubelen løs.

 

29391084_617286298613724_1970280371_o

Gutta jublet dessverre for tidlig

 

– KOMMER TIL Å GÅ LANG TID

Etter at nederlaget var et faktum måtte Sune ha noen minutter for å kunne svelge det bitre tapet.

– Det kommer til å gå lang tid før jeg kommer over dette, medgir Sune.

– Vi var bedre enn dem i dag, og i 4. periode var det spill mot ett mål.

Men vi må vel kunne si at laget går ut med hodet hevet?

– Absolutt. Det var en god semifinale-serie av oss, og med unntak av den første kampen hvor vi var dårlige, så har vi spilt gode kamper. Da er det synd at en sånn situasjon skal bli avgjørende.

 

TJ_Foster

TJ Foster

– TRAFF MEG I ARMEN

Hovedpersonen i dramaet i kveld, TJ Foster, kan ikke forstå hvordan målet ble annullert, og er overbevist om at pucken traff han i armen og ikke i hansken, slik dommerne hevder.

– De hevder at pucken traff hansken, men jeg har puckmerket på armen. I tillegg prøver jeg ikke å treffe pucken, jeg prøver bare å komme meg unna – men det er mulig de har en annen regel her i Norge, sier TJ etter kampen.

– Det er utrolig kjedelig at sesongen skal ende på denne måten, og selvsagt er det uansett surt at den er over, men når det skjer på denne måten så er det utrolig kjedelig. Det er tøft å skulle svelge dette tapet, medgir TJ.

– CC Amfi er alltid tøft å spille i, men jeg synes vi gjør en god kamp i dag. Jeg synes også vi skal være stolt av det vi har prestert denne sesongen, og vi ga dem en god kamp.

 

– SURT AT DET SKAL ENDE SÅNN

En annen som også har tungt for å svelge nederlaget, er nummer 55, Endre Medby

– Vi spiller bra i dag, og tar mer og mer over kampen. Men vi scorer ikke mål.

– Fjerde periode spiller vi mer eller mindre hele tiden i deres periode, og det er surt at det skal ende sånn, sier en nedslått Endre Medby.

Hva sa dere i pausen før femte periode?

– Vi var forbannet, og ble enda mer trigget på at dette skulle vi vinne. Men vi går ned med flagget til topps etter en bra kamp.

 

29632638_617268655282155_1957911239_o

 

– JUST RIDICULOUS

Nick Pageau, som måtte se mesteparten av fjorårssesongen fra sidelinjen, sier at han ikke kan forstå hvordan dommerteamet kan komme til avgjørelsen de gjorde.

– TJ sier at pucken traff han i overarmen, og merket på drakten sier sitt. Med en gang vi hørte at dommerne skulle se på situasjonen på video, så ante vi at det ikke kom til å gå vår vei. De har vist gang på gang at de ønsker å komme i fokus, sier Nick, med klar henvisning til dagens dommere.

Du har nå vært her i to sesonger, og hva er ditt inntrykk av dommerne i GET-ligaen.

– Hvis du spør hvilken som helst av “importene” i GET-ligaen, så vil de alle si at dette er de dårligste dommerne de har vært borti – “by far”. Selvsagt gjør alle dommerne feil fra tid til annen, men noen av feilene de gjør er “just ridiculous”.

– Muligens vil folk si at vi bare er dårlige tapere – men i dag hadde vi fortjent å vinne.

 

Som Sune sier, så vil det ta lang tid før dette tapet er glemt. Men vi gratulerer Storhamar med seier 4-1 i serien, og ønsker dem og Lillehammer lykke til i finalene

SISTE: LEGGER INN PROTEST

Kommentarer

kommentarer