07 mar HISTORISK

Når han snører på seg skøytene i DNB Arena onsdag kveld, er det med trygg forvissning om at han vil skrive seg inn i Frisk Askers historiebøker – med gullskrift! For da har han nemlig passert en annen spiller som nylig ble hedret for sin innsats for klubben, selveste Johnny Nilsen. I den tredje kvartfinalen hjemme i Askerhallen mandag spilte han sin 643. kamp for klubben han har vokst opp i, og tangerte med det Johnnys klubbrekord. Mot Stavanger Oilers borte i kveld klatrer han dermed forbi legenden “Grandpa” Nilsen, på adelskalenderen, når han spiller sin 644. kamp for Askers Store Stolthet.

Vi snakker selvsagt om P.

Eller Petter Kristiansen om du vil.

Petter jubler etter scoring mot favorittmotstanderen.

Petter jubler etter scoring mot favorittmotstanderen.

 

Tekst: Finn Eriksen / Foto: Espen Hildrup / Finn Eriksen / Privat

 

VOKST OPP ET STEINKAST FRA ASKERHALLEN

Petter vokste opp med slekta full av hockeyspillere, med pappa Terje som keeper, og onklene Truls (314 kamper) og Thomas (283 kamper) som fast inventar på Frisk Askers A-lag. Da var det kanskje ikke så rart at han “valgte” hockey – og med kun et steinkast opp til Askerhallen ble ishallen tidlig Petters andre hjem. Og hockeymamma Hilde har som hockeymødre flest stilt opp og backet opp både i med- og i motgang, både for P og lillebrødrene Jørgen og Espen. For det er ikke å stikke under en stol at det ikke bare har gått på skinner for laget i løpet av Petters karriere – selv om vi selvsagt ikke glemmer seriemesterskapet i 2007/08 som Petter var en del av.

200708

 

Men uansett hvordan det har gått for klubben, så har det aldri vært noen andre klubber for P enn Frisk Asker. Et større hjerte for klubben finner du ikke – og en så lojal spiller som Petter er det lenge mellom hver gang man finner.

Selv synes ikke Petter at det er noe vits i å snakke for mye om at han nå går forbi Johnny på adelskalenderen – og ville helst ikke snakke om dette på forhånd. For da han passerte Dag Høyem i antall kamper, begynte selvsagt spekulasjonene om han ville ta igjen Johnny Nilsen.

– Etter at det ble skrevet en artikkel om det for ett års tid siden, så brakk jeg beinet. Så helst vil jeg ikke bli minnet på dette, sier Petter med et skjevt smil når vi forsiktig hintet om at dagen nærmet seg.

 

DEBUTERTE I 2003

Som 18-åring debuterte Petter for A-laget i 2003/04-sesongen, og spilte samtidig på U19-laget hvor han herjet med 24 mål og 19 assist.

Selv minnes Petter da laget skulle spille mot Bergen. Da fikk han noen bytt ettersom flere av spillerne ikke rakk toget, og ikke kom før ut i andre periode. Forøvrig ble det nok mye benkesliting for unge Kristiansen i løpet av den første sesongen, men likevel rakk han å score sitt første A-lags mål i løpet av debutsesongen, et mål som forøvrig kom mot Lillehammer.

 

Petter med gullmedaljen fra U20 VM. Her sammen med lillebror, Espen.

Petter med gullmedaljen fra U20 VM. Her sammen med lillebror, Espen.

 

I 2005 var han med og vant U20-VM avd B, og noterte seg for to mål og en assist i turneringen. Tre år senere debuterte han for A-landslaget, og fikk med seg tre landskamper hvor han noterte seg for ett mål i en landskamp mot Slovenia.

Foran  2012/13 fikk han det ærefulle vervet å bli utnevnt som lagets kaptein, noe Petter har uttalt at han så på som en ære.

 

Petter Kristiansen

Petter Kristiansen

 

Og hvem husker vel ikke kvartfinaleserien i fjor mot Vålerengen? Da Petter scoret hat-trick hjemme i Askerhallen? Større blir det nesten ikke!

 

Petter Kristiansen scoret hat-trick mot Vålerengen i 3. kvartfinalen 2017.

Petter Kristiansen scoret hat-trick mot Vålerengen i 3. kvartfinalen 2017.

 

I sluttspillet i fjor rundet han 600 kamper – og foran årets sesong signerte han ny ett-års kontrakt med klubben. Og ut fra det vi har sett fra Petter denne sesongen, så vil vi anta at det blir minst ytterligere en sesong for den “gamle” Frisk-helten.

 

Petter Kristiansen

Petter Kristiansen i årets sorte drakt

 

MARKERES PÅ FREDAG

Alt dette skal feires på fredag, og markeringen skjer før kampstart i den femte kvartfinalen mot Stavanger Oilers. Vi håper og tror at alle med et hjerte for klubben vil være med og markere den historiske begivenheten! Møt opp, og gi din hyllest til P. Det fortjener han!

Billetter til fredagens kamp kan kjøpes her!

Kommentarer

kommentarer