20 sep – BRA MIKS I LAGET

Talentfulle norske unge spillere, sultne norske etablerte spillere, gode importspillere samt en trener som bruker flere folk enn tidligere.

Slik oppsummerer to Frisk-bautaer fra klubbens storhetstid på 70-og 80-tallet, Thor “Martin” Martinsen og Morten “Mojo” Johansen, årets utgave av Frisk Asker.

Tekst: Stein Halvorsen / Foto: Finn Eriksen

 

GLA’HOCKEY

Torsdag reiser vi til Hamar og skal måle krefter mot Patrick Thoresen og kompani, og etter fire serierunder topper vi tabellen med like mange seire og har full pott (12 poeng). Storhamar ligger på fjerdeplass med ni poeng.

Også denne sesongen følger Martin og Mojo sammen med en tredje superveteran, Olav Dalsøren, laget tett.
– Det blir mange fine stunder i Askerhallen denne sesongen, smiler trekløveret.

3V5A0972v1

Mats Henriksen hadde nummer 9 tidligere, men måtte skifte til nummer 19 da nummer 9 ble heist under taket. Han har gjort sakene sine bra, i følge trekløveret.

– Visst var Lørenskog bra. Men de var ikke i nærheten av Frisk. Asker-laget spiller gla’hockey om dagen, oppsummerer Martin som likevel kommer med en aldri så liten pekefinger:
– Men se opp for Storhamar, Lillehammer og Sparta!

Max Krogdahl har gjort jobben veldig bra i Henrik Ødegaards skadefravær.

Max Krogdahl har gjort jobben veldig bra i Henrik Ødegaards skadefravær.

 

UNGGUTTA

– De unge norske spillerne har tatt et kjempesteg i forhold til fjoråret. Det har også back-vikaren for Henrik Ødegaard, Max Krogdahl, og løperreserven for Magnus Tveit Geheb, Tobias Skuterud, gjort. Unggutta har vist at de kan bekle et eliteserielag på en verdig måte, sier Martin.
– De har også tatt steget rent tankemessig med bakgrunn i det de var igjennom i fjor, supplerer Mojo.
– Det er fart på isen, de spiller pasninger i lengderetning og er sugne på mål. Anders Bastiansen viser fortsatt stor entusiasme. Henrik Ødegaard viser treningsdisiplin overfor unggutta. Dette er kjempeviktig. På den måten viser de hva som kreves, sier Martin og legger til:
– Dessuten vil jeg gi en fjær i hatten til Sportskomiteen. Importspillerne jobber knallhardt for laget i tillegg til å vise gode individuelle ferdigheter.

Mojo er fornøyd med hva laget har gjort så langt

Mojo er fornøyd med hva laget har gjort så langt

 

BRUKER FLERE FOLK

Mojo liker også at treneren bruker flere folk enn tidligere.
– I undertall bruker han unggutter som Mikkel Christiansen og Mats Aleksander Henriksen i tillegg til Petter Kristiansen og Cato Cocozza. Det betyr at Sune kan spare spillere som Basse og utlendingene.
– Men, legger Mojo med et bredt smil:
– Mot Lørenskog var det litt mange backer som ikke spilte back.

 

STATUS
Ute grunnet skader: Henrik Ødegaard og Magnus Tveit Geheb er langtidsskadet, mens Endre Medby er ute på ubestemt tid.

Dropp i CC Amfi, torsdag klokken 18.30.

Kommentarer

kommentarer