12 okt BRØT SEIERSREKKEN

Etter åtte strake seire ble vi dessverre vitne til tafatt og slurvete ishockey de to første periodene fra vår side, mens hjemmelaget så ut til å ha gjort hjemmeleksene sine og virket klare for oppgaven fra første dropp.

 

UTVISNING PÅ UTVISNING

I kampen mot Stjernen sist torsdag kunne man med rette beskylde hjemmelaget for å være udisiplinerte, og ta for mange unødvendige utvisninger. I kveld var det vi som ble straffet for det samme, og dommerduoen fant bare ulovligheter hos det hvitkledde bortelaget i løpet av de første 20 minuttene av kampen. Det gjorde de tre ganger, og den første allerede etter 26 sekunder. Den andre kom etter 6.22, og denne gangen utnyttet hjemmelaget overtallet til å ta ledelsen. Det er norsksvenske Tobias Lindström som er sistemann på pucken når han greier å vippe pucken over en liggende Nicklas Dahlberg, og fem sekunder før kampen er halvspilt er det samme mann som igjen er frempå og styrer inn 2-0. Noen minutter senere kan Vålerengen igjen sette utpå Power Play mannskapet sitt, og igjen må Nicklas Dahlberg, som var tilbake i mål etter skade, kapitulere. Denne gangen er det Martin Røymark som er sistemann på pucken.

3V5A9140

 

Med halvannet minutt igjen å spille av midtperioden er det vår tur til å spille overtall, for fjerde gang i løpet av andre periode. Denne gangen sitter samspillet mellom Gustafsson, Lavoie og Björkung, og sistemann kan banke inn pucken bak Søberg i Vålerengen-buret. Det er Victor Björkungs andre mål for sesongen, og svensken var ikke ferdig for kvelden med det målet. For med i underkant av 10 minutter igjen av tredje periode, er det på nytt klart for Frisks Power Play rekke – og igjen er det Björkung som banker til fra blålinjen. Denne gangen er det Reid Petryk som styrer pucken i mål, og i sin andre kamp på rad scorer canadieren som endelig ser ut til å være 100% tilbake fra sin ryggskade. Vi fikk også se glimt av det han etter ryktene skal være god i, nemlig knallharde taklinger. Vantene står formelig fortsatt og dirrer i Furuset Forum etter at Reid satte inn en ren, men knallhard takling! Vi tror det kommer mer fra den kanten, men er også noe bekymret for at dommerstanden ikke er så begeistret for den slags. Det fikk vi også beviser for i kveld, og er noe usikre på om vi liker det eller ikke.

3V5A9086

 

Nærmere enn 3-2 kom vi imidlertid ikke, og hvis noen er i tvil om gutta misliker å tape, så kan vi bekrefte at det var en trykket stemning i garderoben etter kampslutt. Det eneste som hørtes var strømpetape som ble revet av, og etter en kort “preken” fra trenerduoen Wold/Aasland fikk også vi en oppsummering fra Janna.

 

SPILTE EN GOD TREDJE PERIODE

– Det er ikke sånn at vi har valset over de lagene vi har spilt mot, det har vært jevne og tøffe kamper vi har spilt. Vi skuffer vel oss selv i dag i de to første periodene hvor vi ikke spiller veldig god hockey, og spiller vel for mye på Vålerengas premisser i de to periodene. Så synes jeg vi gjør en god 3. periode og er nære en utligning på slutten, men totalt sett synes jeg vi ikke gjør en god nok kamp i dag til å fortjene og vinne, sier Janna Aasland.

Det så ut til at de hadde plukket opp gameplanen vår i dag?

– Jo, dem er gode i forarbeidet med video og har nok sett en del på oss. Vi prøvde å gjøre om litt mellom første og andre periode, men det fungerte ikke helt. Vi ble for passive i spillet vårt, var litt usikre og tapte for mange 50/50 pucker. Oppspillene ble heller ikke gode nok. Det nivået vi hadde i tredje er det nivået vi vet vi har, og det er det nivået vi må opprettholde i seksti minutter for å vinne kamper. Så det er litt skuffende at vi ikke greier å være der i denne kampen.

Onsdag er det klart for årets siste CHL-kamp, borte mot Tappara Tampere. Hvordan ser du på den kampen?

– Det blir vel samme som sist, tenker jeg. Vi får forhåpentligvis med oss en god erfaring med et høyt tempo. Har hørt at de er et bedre hjemmelag enn bortelag, og selv om de tapte etter sudden i serien, så håper jeg vi kan dra bort dit og gjøre en god figur og ta med oss det hjem igjen.

– Vi deler opp serien i bolker på fem, og har åtte av ni seire på de første ni kampene – og mot Manglerud neste søndag må vi opp noen hakk og kneppe til igjen, avslutter Janna.

Stavanger Oilers gjorde jobben hjemme mot Manglerud Star, og med 4-0 seier troner de nå ensomme på toppen av tabellen med 27 poeng på ni kamper. Vi er en god nummer to, tre poeng bak, mens kveldens verter har tatt 3. plassen seks poeng bak oss. Storhamar vant lokaloppgjøret mot Lillehammer 6-3, og er dermed poenget bak Lillehammer på tabellen. Nederst finner vi Grüner med 4 poeng og MS med 3 poeng. Sistnevnte er altså vår neste motstander i GET-ligaen hjemme i Askerhallen neste søndag. Men først tar laget en tur til Finland for litt CHL-hockey! Vi ønsker dem lykke til i Suomi!

Kommentarer

kommentarer