09 jun NY CANADISK LØPER KLAR

Vi kan idag meddele at vi har signert en ett-års kontrakt med den canadiske forwarden, Reid Petryk.

Reid Petryk Foto: Noah Saucerman-Pitts (Idaho Steelheads)

Reid Petryk
Foto: Noah Saucerman-Pitts (Idaho Steelheads)

Petryk er 26 år gammel og kommer fra hockeygale Edmonton i provinsen Alberta. Som juniorspiller gikk Reid gradene i den meget fysiske junior ligaen WHL (Western  Hockey League) som er en av de tre store «Major» Junior ligaene i Canada. Her begynte han i Medicine Hat Tigers og spilte tre sesonger med spillere som Tyler Pitlick (Dallas) og Deven Dubnyk (Minnesota), før han ble tradet til Everett Silvertips hvor han var i en og en halv sesong.

I sin siste sesong som junior spilte han for Edmonton Oil Kings, hvor han delte istid med  tidligere Storhamar spiller Aaron Irving. Reid var assisterende kaptein, og laget vant det gjeveste trofeet man kan vinne som juniorspiller i Canada, Memorial Cup!

I 2014 signerte han sin første profesjonelle AHL kontrakt med Lake Erie Monsters (nå Cleveland Monsters), før han i 2016 som udraftet signerte sin første NHL kontrakt med Colorado Avalanche. Her ble det kun spill i AHL for San Antonio Rampage, hvor han var lagkamerat med noen av «våre» spillere; Garry Nunn i to sesonger og til dels Garrett Thompson og Andreas Martinsen som var opp og ned i ECHL og NHL i et par sesonger.

 

Reid Petryk Foto: Noah Saucerman-Pitts (Idaho Steelheads)

Reid Petryk
Foto: Noah Saucerman-Pitts (Idaho Steelheads)

 

KAMERAT AV GARRY NUNN

Sist sesong var han assisterende kaptein i Idaho Steelheads og en av lagets fremste poengplukkere. Nå går altså ferden videre i fotsporene til Garry Nunn, som klubben har snakket mye med i løpet av den siste måneden.

Garry_Nunn

Garry Nunn

– Det stemmer. Reid er en god venn av Garry, så det var naturlig å høre med han, først og fremst om hvordan Reid var som person og spiller. Vi har sjekket med flere forskjellige kontakter og alle tror Petryk blir en fin tilvekst i laget vårt neste sesong, sier Patrick Gandolfi Hellman i sportskomiteen før han fortsetter

– Petryk er nok ikke en utpreget poengkonge, men en mer to-veis spiller som jobber knallhardt i begge ender av isen. Han har et blytungt skudd, som vi håper han får vist frem i Askerhallen den kommende sesongen. To av våre tidligere spillere sa også at han kom til å takle folk ut på parkeringsplassen her, så vi får håpe det stemmer og at det kan bli tungt for noen motstander backer å hente pucken i egen sone, avslutter et smilende medlem av sportskomiteen.

 

Se statistikken hans på Eliteprospects.com

 

Vi gleder oss til å se Reid Petryk i den vakre oransje drakten neste sesong og ønsker han velkommen til Frisk Asker!

Under kan du se litt video av vårt nyeste tilskudd til neste sesongs Frisk Asker tropp.

 

Kommentarer

kommentarer

Tags: