11 mar DAHLBERG ENORM MOT LILLEHAMMER

Det blir sagt at lagets viktigste spiller er keeperen, og i kveld beviste vår førstemålvakt Nicklas Dahlberg at det stemmer. For 33-åringen fra Danderyd fikk hele 56 skudd på seg, hvorav kun ett slapp forbi i et av Lillehammers mange overtall. Men ellers var Nicklas bunnsolid, og sørget for at det ble nok en borteseier for våre.

MÅLLØS FØRSTE 20

De to første kvartfinalekampene har vært svært jevne, og også i kveld fikk vi en jevn første periode. Selv om hjemmelaget vant skuddstatistikken 16-7 så var våre farlig frempå. Perioden ebber ut uten mål til noen av lagene, etter 20 minutter hvor vi spiller fire av dem i undertall.

2019-03-11 QF3 (1)I andre periode ryker vi på nok en 2-minutter bare drøye minuttet ut i perioden, men igjen greier gutta å holde unna for Lillehammers angrep. Og 6.24 ut i perioden er det backen Patrick Bovim som agerer løper, og elegant setter inn ledermålet – assistert av Anders Bastiansen.

Etter drøye 35 minutter er det Magnus Geheb som må gå og sette seg i to minutter, og denne gangen greier ikke forsvaret og Dahlberg å holde unna. Først må dommerne sjekke et skudd som soleklart gikk i stolpen – men deretter er det klart for utligning. Amerikaneren Austin Cangelosi var sistemann på pucken, og dermed står det 1-1 på tavla og lagene er like langt.

At det er sluttspill er det ingen tvil om. Det er hett på isen, og det koker litt i toppen på enkelte spillere. Også hos noen av våre. Drøye fire minutter ut i tredje periode får Kyle Bonis 10 minutter for usportslig opptreden, og selv om Kyle mener at dommerne overså en klar forseelse – så sier han etter kampslutt at det ikke er noen unnskyldning for hans del.

– Det var en klar forseelse som dommerne overså, men det er ingen unnskyldning for meg å smelle sånn med døra, sier Kyle, som understreker at han ikke “smalt med leppa” til dommerne.

– Dommerne kan ikke få med seg alt, og jeg må lære meg å beherske meg i tilfeller som dette, sier Bonis.

Det dommerne imidlertid fikk med seg var at Garret Thompson taklet Lillehammers Bjerke, og etter deres mening kvalifiserte taklingen til 5 + 20 minutter. Dermed er han ute for resten av kampen, og vi må avvente video.

AVGJORDE I FJERDE PERIODE

Det ble en målløs tredje periode, og nok en gang skulle kampen avgjøres i overtid. 2.12 ut i perioden pådrar Mats Frøshaug seg en noe billig utvisning, men hjemmelaget greide ikke å utnytte overtallet. Men bare et par minutter etter at vi er fulltallige er Anders Bastiansen nok en gang nest sist på pucken, og finner Kyle Bonis foran Lillehammers mål, og denne gangen gjør Kyle ingen feil! Han feier pucken i mål, og gutta kan slippe jubelen løs. Selv takker Kyle en viss herr Dahlberg for at det ble seier i kveld.

– Nicklas er helt enorm i dag, og det gir en trygghet for hele laget å vite at vi har han bak der. Han holder oss inne i kampen, og vi kan takke han for at det ble seier i kveld, sier Kyle etter at seieren var et faktum.

Takk til alle Frisk-supportere som tok turen til Lillehammer! FOTO: Arild Åssveen | Maxiprint

Takk til alle Frisk-supportere som tok turen til Lillehammer!

Også hovedtrener Janna er selvsagt fornøyd med at det ble nok en borteseier, og sier seg også fornøyd med at han kunne rullere på alle fire rekkene i dag.

– På lørdag hadde vi bestemt oss for å matche vår 4. rekke mot Lillehammers 4. rekke, men de kom jo aldri ut på isen, så da ble det til at våre ble sittende. De var klare til å komme utpå i 6. periode, men da satte Lillehammer et tidlig mål. I dag bestemte vi oss for å rullere på alle fire rekkene, og det tror jeg vi tjener på i lengden. Sier altså GET-ligaens yngste hovedtrener, som innrømmer at Lillehammer kom til mange avslutninger, men må da også berømme våre spillere – og ikke minst Nicklas Dahlberg – for innsatsen.

– Lillehammer er et veldig godt offensivt lag som vel er et av de lagene i GET som scoret flest mål denne sesongen. Da er det sterkt å bare slippe inn ett mål på 56 skudd!

Nicklas Dahlberg står nå med en redningsprosent på 95,6% på de tre kvartfinalekampene, noe som vi må si er mer enn godkjent!

Dermed tar gutta nok en borteseier, og leder 2-1 i kamper. Ny kamp i Askerhallen onsdag – så nå gjelder det at askerfolket finner veien og støtter laget!