28 des DAHLBERG HOLDT NULLEN

Med Ødegaard og Lavoie tilbake etter skader, og Janna tilbake i boksen etter barnefødsel, var det duket for den første av to romjulskamper mot Vålerengen i Furuset Forum. Victor Björkung måtte holde seg hjemme på grunn av sykdom, men vi håper at han er tilbake til returoppgjøret på mandag.

 

HJEMMELAGET BEST I GANG

Det var vertene som åpnet friskest i Furuset Forum, men ingen av keeperne ble satt på de aller største prøvelsene i løpet av de første 20 minuttene. Til tross for at vi fikk spille i overtall i seks minutter, og Vålerengen fikk spille 5 mot 3 i 1.40, så måtte lagene gå til første pause uten at det vår kommet noen scoringer til noen av lagene.

– Det var nok ikke den kuleste kampen å se på, men en “hockeyfaglig” bra kamp av oss, sier nybakt pappa, Janna Aasland etter kampslutt.

– Det ble vel bare 5-4 i skudd i første periode, og det er kanskje ikke bra nok av oss etter tre power play, men det synes nok ikke Vålerenga heller. Det er nok fordi lagene kjenner hverandre såpass bra som dem gjør, og bruker nok første periode til å føle litt på hverandre. Da blir det heller ikke noe fyrverkeri, fastslår Janna.

 

VI kom ikke til mange avslutninger i første periode

VI kom ikke til mange avslutninger i første periode

 

DOKKEN FIKK HULL PÅ BYLLEN

Det skulle gå over 12 minutter av midtperioden før det første målet kom. Dokken fører pucken opp offensiv sone, og runder Søberg før han setter pucken inn foran mål. Den treffer skøyta til Brekke Henriksen og går i mål. Dermed kunne Mikael Dokken notere seg for sitt syvende GET-liga mål denne sesongen, og har dermed tangert antallet som han hadde da han spilte for Storhamar i fjor.

 

Dokken satte pucken i mål via skøyta til Brekke Henriksen.

Dokken satte pucken i mål via skøyta til Brekke Henriksen.

 

Vi har allerede avslørt av Nicklas Dahlberg holdt nullen i kveld, og heldigvis hadde vår sisteskanse tatt med seg sine “beste venner” i kveld. To ganger smalt det nemlig i metallet, og i tillegg ble det en annullert scoring på grunn av interference på Dahlberg.

 

Dokken jubler for sitt 7. mål for sesongen.

Dokken jubler for sitt 7. mål for sesongen.

0-1 ble til 0-3

Mens Dahlberg gjorde en plettfri kamp, fikk nok Søberg et par ting å tenke på. For skuddet fra Mikkel Christiansen fra kanten av droppesirkelen er nok et skudd som hjemmelagets keeper håper å kunne glemme raskest mulig, mens Mikkel fornøyd kan tenke at “legger du pucken på mål kan gode ting skje”. Med snaue 10 minutter igjen av kampen pådrar Alex Lavoie seg en utvisning, og hjemmelaget øyner nok et siste håp om å kunne komme seg inn i kampen i et overtall. Men det ble det ikke noe av, ettersom Andreas Stene gjør to feil i droppen, og dermed utvisning også på hjemmelaget. I spill fire mot fire er det jevnt, men ingen av lagene klarer å overliste keeperne.

 

Mikkel Christiansen øker til 2-0

Mikkel Christiansen øker til 2-0

 

Når det gjenstår drøye tre minutter av kampen setter Alex Lavoie den endelige spikeren i kista. Han plukker opp returen fra et skudd fra Mats Frøshaug, og dermed har også Alex notert seg for syv scoringer denne sesongen.

– Det var godt å ha Alex tilbake i dag, sier Janna etter at Canadieren har måttet stå over på grunn av skade.

 

Alex Lavoie tilbake med scoring mot Vålerengen.

Alex Lavoie tilbake med scoring mot Vålerengen.

 

– Björkung har slitt med sykdom de siste dagene, men vi håper han er tilbake i trening i morgen. Han skal inn og spille, så får vi se om vi ikke beholder rekkene med forwardene slik de var i dag.

Hvem dedikerer du seieren til i dag?

– Et ledende spørsmål? ler Janna Aasland.

– Jeg får vel si Billie, sier Janna, og sikter da til sin nyfødte datter som ankom den 21. desember.

 

Radarparet Aasland/Wold var igjen tilbake på benken

Radarparet Aasland/Wold var igjen tilbake på benken

 

– ALLTID DEILIG Å SLÅ VÅLERENGA

Det er en småforkjølet Christian Kåsastul vi møter etter kampslutt. Men forkjølelsen, som har sittet i en stund nå, forhindret ikke landslagsbacken i å bli kåret til vår bestemann etter 3-0 seieren i kveld.

– Jeg synes vi gjør en bra kamp i dag, og det var deilig endelig å få en seier. Og det er alltid deilig å slå Vålerenga. Jeg synes vi gjør en bra defensiv kamp, er tålmodige og disiplinerte, og det er det lenge siden vi har greid en hel kamp, sier Kåsastul.

– Jeg vet ikke hvorfor vi ikke har greid å spille like bra mot de antatt dårligere lagene, men det er mulig at det går på konsentrasjonen. Vålerenga vet vi er på høyde med oss, og da skjerper vi oss kanskje litt ekstra.

Du høres ikke helt frisk ut?

– Nei, jeg har vært dårlig en stund nå. Men kanskje det har gjort meg mer skjerpet inn mot denne kampen, sier Christian, som håper at Björkung er frisk og tilbake på isen til mandag.

– Vi behøver en så bred tropp som mulig i disse kampene, avslutter Kåsastul.

 

Kåsastul er frempå og gratulerer Dahlberg med ny "shut-out".

Kåsastul er frempå og gratulerer Dahlberg med ny “shut-out”.

 

TO LAG SOM KJENNER HVERANDRE

Allerede mandag er det altså klart for returoppgjør i Askerhallen, og vi spår det er et revansjesugent Vålerengen som kommer på besøk.

– Det er to lag som kjenner hverandre godt, og som vet hva de får, sier Janna, og sier at vi må gjøre akkurat det samme som vi gjorde i kveld.

– Vi må gjøre det samme som i kveld, og i de tidligere hjemmekampene mot Vålerenga.

Vi gleder oss til ny kamp på mandag, og håper mange vil ta turen for å støtte laget fra tribunen. Takk til alle Frisk-supporterne som hadde funnet veien til Furuset Forum – vi hørte dere godt!

 

3V5A1964v1

Kommentarer

kommentarer