12 jan – DEILIG Å ENDELIG KLARE DET!

ASKERHALLEN: Etter en veldig lang tid uten seier mot Lørenskog, satt det endelig for gutta våre i kveld. Sune måtte klare seg uten toppscorer Ryan Hayes, men gutta viste at det er flere som kan score mål. Og med en Vinny Saponari i sin livs form, så ble det etterhvert riktig så underholdende hjemme i Askerhallen. Etter en jevn og målløs første periode, hvor vi greide å ri av en 3 mot 5 periode, var det nettopp rekka med Saponari, Baar og Medby som skulle komme i fokus i andre periode.

 

FØRSTE FOR BAAR

Mathias Baar har kommet inn som senter etter at Mats Henriksen måtte ut med skade, og i kveld skulle sesongens første mål endelig komme for den unge trønderen. Medby spilte frem Saponari, som fant en helt fri Baar foran Lørenskog-målet – og Mathias kunne enkelt banke inn 1-0. Seks minutter senere fikk vi muligheten til å spille i power play, og assistert av Jimmy Andersson og Endre Medby viste Vinny Saponari hvorfor han er kåret til Månedens Spiller i GET-ligaen! Med et rapt håndleddskudd setter han pucken under loffen til Jakaitis, og dermed sto det 2-0 etter to perioder. Med det er Vinny forbi Ryan på poengtoppen, og har nå 10 mål og 23 assister etter en noe forsiktig start på sesongen.

 

Vinny setter inn sin 10. scoring for sesongen.

Vinny setter inn sin 10. scoring for sesongen.

 

Torstein Nordrum med spikeren i kista.

Torstein Nordrum med spikeren i kista.

NORDRUM I ÅPENT MÅL

I siste periode ble det litt nerve i kampen da en gammel kjenning, Mikael Dokken, reduserte til 2-1 med drøye fem minutter igjen å spille. Lørenskog jaget utligningen og tok ut keeper i sluttminuttene, men et hardtarbeidende forsvar kjempet til seg pucken, og presset Lørenskog til feilpass som Torstein Nordrum plukket opp, og satte i det åpne buret. Dermed kunne gutta slippe jubelen løs, for endelig ble det tre poeng mot Lørenskog. Og vår bestemann, Henrik Ødegaard, måtte innrømme at det smakte ekstra godt med seier mot gamle lagkamerater.

 

 

Henrik Ødegaard fikk IKANO Banks bestemannspris

Henrik Ødegaard fikk IKANO Banks bestemannspris

 

ØDEGAARD BESTEMANN MOT GAMLE LAGKAMERATER

“Deilig å endelig klare det!” sier en godt fornøyd bestemann etter kampen. I tillegg til deilige tre poeng, synes også Henrik at det var hyggelig å få honnør for det arbeidet som forsvaret gjør, men understreker samtidig at laget ikke må ta av nå, men fortsette å jobbe hardt i kampene som kommer.

“Det hører jo til sjeldenhetene å bli “man of the match”, men det er morsomt at man setter pris på defensivt hardt spill. Men enda kulere med tre poeng!”

Dere gjør en bra jobb defensivt om dagen?

“Ja, jeg synes at Kåsa og jeg løser oppgaven vår ganske bra. Oppgaven vår er jo å gjøre det vanskelig for første rekka (eller andre rekka), og de scorer jo ikke mål i dag så da får vi si oss fornøyd.”

Hva gjør at vi har greid å snu motgangen til medgangen vi opplever nå?

“Jeg synes vi spiller bedre uten puck nå og er mer strukturerte enn tidligere. Tidligere ga vi motstanderne sjanser til å score mål, og det synes jeg vi ikke gjør så ofte lenger. Vi hadde en del skader i begynnelsen av sesongen, og det ble mye spilletid på få spillere. Nå har vi vært litt heldigere med skader, og spillet sitter bedre. Det tar tid å spille inn laget, og det har gått bra i det siste. Men det gjelder at vi holder beina på bakken og ikke tar av i kampene som kommer fremover.”

Det er jevnt i GET-ligaen om dagen – hvor alle kan slå alle. Det går mot et tett sluttspill?

“Ja, det er vel bare Kongsvinger som skiller seg ut, for nå har jo også Oilers tapt noen kamper. Jeg tror det kommer til å bli et sinnssykt sluttspill i år hvor alle kan slå alle, så nå gjelder det å få Askerfolket til Askerhallen – det synes jeg vi har fortjent”, sier en smilende Ødegaard.

 

3V5A9671

Litt “kalibalik” i Lørenskog-boksen

 

Etter halvspilt tredje periode ble det litt “kalibalik” i Lørenskog-boksen, da Anders Bastiansen plutselig endte opp i motstanderlagets spillerboks, hvor han og ex-Frisk spiller Alexander Larsson “slo av en prat”. Av en eller annen grunn fant dommerne at det var grunn god nok til å sende både Larsson og Basse tidlig i dusjen – i tillegg til at Endre Medby måtte sone to minutter for roughing. Anders ble dyttet inn i boksen da døren ble åpnet – så vi tar det for gitt at dommerne ser feilen relativt kjapt når de får muligheten til å se hendelsen i reprise slik at det ikke blir ytterligere konsekvenser for Basse.

 

MØTER LAGET MED BEST FERDIGHETER

Marius Bjerke var også fornøyd med at det endelig satt mot Lørenskog, som han mener er det laget med best ferdigheter i GET-ligaen.

“Jeg mener at Lørenskog vel er det laget med best ferdigheter, og i dag greier vi å forsvare oss bra og ventet på de rette mulighetene. Vi greier også å frustrere dem litt, for vi har en del sterke karer bak som spilte tøft fysisk”, sier en fornøyd assistenttrener Bjerke.

3V5A9641

Det er plass til flere på tribunen!

Selv om Ryan måtte ut i dag fungerer laget selv om vi måtte rokkere på rekkene?

“Ja, det er jo noe vi trener på hver dag, så systemet begynner å sitte. Nå har vi nok kommet til det punktet hvor alle føler seg trygge på arbeidsoppgavene, i motsetning til hvordan det så ut for noen måneder siden.”

Og Vinny Saponari ble i dag kåret til Månedens Spiller i GET-ligaen rett før kampstart.

“Ja, det er hyggelig for han, og vel fortjent etter spillet han har vist i de siste kampene”, avslutter Marius.

Vinny vil få prisen før kampen mot Storhamar på søndag, og selv om vi setter pris på alle 1276 tilskuerne som kom i Askerhallen – så håper vi at enda flere finner veien på søndag. Da kommer Storhamar på besøk, og Henrik Ødegaard, sammen med resten av laget, inviterer til ny topp hockey-underholdning søndag klokken 17.00.

 

BILDER FRA KVELDENS OPPGJØR

 

SE HØYDEPUNKTENE FRA KAMPEN HER.

Kommentarer

kommentarer