13 jan DEILIG REVANSJE

Tapet i fjorårets finaleserie er ikke helt glemt, og det er alltid deilig å få et godt resultat i DNB Arena. Etter et litt uheldig tap mot Stjernen torsdag, var det en revansjesugen gjeng som satte seg på flyet til Stavanger tidlig i dag morges. Her skulle man både tilbake på vinnersporet, og revansjere seg fra fjoråret.

Før kampstart ble Christian Dahl Andersen hedret for sin karriere i Oilers-drakten, og vi henger oss på gratulasjonene til tidligere Frisk Asker spiller, CDA. Men om han håpet på en festaften på isen, så er gutta våre kjent for å “bust a party”, bare spør Vålerengen……

 

Tekst: Finn Eriksen / Foto: Oddmund Sola

 

BEST I GANG

De første minuttene av kampen kom vi best ut av, men det ble en “ta-og-føle-på” periode hvor begge lag kom til sine avslutninger på mål uten at det ble de helt store sjansene. Men det er en rekke som har vist seg pålitelig når det gjelder å produsere offensivt de siste kampene, og Cato, Petter og Magnus sviktet ikke i dag heller. Pucken blir liggende foran Oilers-keeper, og Cato Cocozza får til slutt kjempet den inn. Assisten får Petter Kristiansen, som også legger igjen en del svette i dag!

Foto: Oddmund Sola

Foto: Oddmund Sola

Da det gjenstår snaue tre minutter takler Anders Henriksen Vinny Saponari inn i vantet, og Fredrik Lystad Jacobsen synes det var unødvendig hardt og lar Anders få kjenne på det. Det ender i 2 minutter på Henriksen, mens Lystad må sitte i 2+2. Dette overtallet utnytter hjemmelaget, og dermed står det 1-1 til første pause.

Skuddstatistikken viste 11-6, men i våre øyne var det en jevn periode hvor vi hadde relativt god kontroll.

 

Foto: Oddmund Sola

Foto: Oddmund Sola

 

ENDELIG FOR GARRY

Det har buttet for Garry Nunn når det gjelder mål i de siste kampene, og til tross for at han har fått en god del assister var det nok begynt å tære på tålmodigheten for canadieren. Også for TJ har det gått trått i målprotokollen, og for disse to skulle det endelig løsne for i dag. Når Josh Soares prøver å kjøre over Oskar Nilsson, gir svensken klar beskjed om at det ikke er greit. 2+2 på Soares, og 2 på Nilsson, og i dette overtallet er det samspillet mellom tre av våre canadiere som skulle bli utslagsgivende. Alex Wall passer til Garry Nunn som finner TJ Foster – og pang – så leder vi 2-1. Det var TJs 15. mål for sesongen, og med 23 assister er han oppe i 38 poeng.

Foto: Oddmund Sola

Foto: Oddmund Sola

 

Drøye syv minutter satt pucken igjen i Oilers målet. Vi får nok en gang muligheten i Power Play, og denne gangen var det Basse og Wall som assisterte mannen med gullhjelm, Garry Nunn – og hans 17. mål antar vi nok er ett av de han vil huske en stund. Med 3-1 ledelse inn i andre pause var det forventet at hjemmelaget ville komme ut i hundre i den siste perioden. Men våre gutter gjorde en heroisk innsats, og med et par minutter igjen å spille tok hjemmelaget ut keeper. Endre Medby lot seg ikke be to ganger, og kunne sette sitt 6. mål for sesongen assistert av rekkekameratene Vinny Saponari og Fredrik Lystad Jacobsen.

 

SE HØYDEPUNKTENE PÅ TV2.NO

 

– BLE LITT HETT – SOM VANLIG

Det er ordene til Oskar Nilsson, som ble kåret til vår bestemann. Og når vi nevner situasjonen med Josh Soares, så ler Oskar og sier

Oskar_Nilsson– Han har vel prøvd tre ganger nå, uten å lykkes. Og i tillegg scoret vi i power play´et, så det var deilig.

Oskar er også fornøyd med det defensive spillet i dag, for i motsetning til Stjernen-kampen holdt backene våre litt mer tilbake i dag.

– Det ble ikke like offensivt for meg i dag. Men jeg synes det er morsomt likevel, for jeg får mye tillit og spilletid. Vi var enige om å være ydmyke og spille seniorhockey i dag, og vi viste vel at vi vil være vanskelige å slå i et sluttspill om vi spiller som vi gjorde i dag.

Kjente dere presset etter tapet mot Stjernen?

– Ja, vi kjente nok presset, så det var en viktig seier, innrømmer Oskar.

– Vi spilte bra defensivt og stengte ned kampen i tredje periode.

Du ga den oransje hjelmen til unggutten Magnus Geheb?

– Det var flere som kunne fått den i dag. Både TJ, Nunn, P og Cato synes jeg gjør en veldig bra kamp, men Geheb har kommet tilbake etter skade og har spilt veldig bra de siste kampene for oss. Han spiller “voksent”, så fullt fortjent at han fikk den i dag.

 

BUNNSOLID

Også Marius Bjerke mente at laget spilte en bunnsolid kamp i kveld, og vil gjerne trekke frem rekka med Cocozza, Kristiansen og Geheb.

– Etter at de ble satt sammen i samme rekke har de virkelig levert varene. Og Geheb som var skadet lenge, har gjort det veldig bra etter at han kom tilbake. Han gjorde en solid opptrening etter skaden, så det eneste vi var usikre på var pasningsspillet – men også der har han levert.

Terningkast?

Terningkast5– I dag synes jeg laget fortjener en sterk 5-er. Hadde vi holdt nullen hadde det blitt en 6-er.

 

Med seier i kveldens oppgjør er vi á poeng med Lillehammer. som får besøk av MS hjemme i Kristins Hall i morgen. I Fjellhallen på Gjøvik tapte Vålerengen 1-3 mot serieleder Storhamar, mens Lørenskog vant bunnoppgjøret mot Kongsvinger hele 6-1. Nettopp Kongsvinger er vår neste motstander førstkommende torsdag, og vi håper at mange tar turen til Askerhallen for å støtte våre helter!

Til slutt vil vi takke alle supporterne som tok turen til Stavanger for å gjøre nettopp den jobben også på borteis – og det hjalp!

 

019A6677

Foto: Oddmund Sola

 

Foto: Oddmund Sola

Foto: Oddmund Sola

Kommentarer

kommentarer