26 jan DET ER AV SINE EGNE…..

KRISTINS HALL: Endre Medby har spilt mange sesonger med rød L på brystet, og i kveld var han sentral da gutta tok en viktig seier i borteoppgjøret mot Lillehammer. Uten Ryan Hayes, Viktor Granholm og Jimmy Andersson (i tillegg til Mats og Nick), ble det litt rokering på rekkene for Sunes menn, men det lot ikke til at gutta lot seg affisere av det!

FORSIKTIG START

I første periode så det ut til at begge lag var preget av at det var en viktig kamp, for det var ikke så mye som skjedde offensivt fra noen av lagene. Lillehammer pådrar seg to 2-minuttere, mot vår ene, men heller ikke overtall greier noen av lagene å utnytte. Skuddstatistikken viste da også beskjedne 4-8, og lagene gikk målløse i garderoben etter de første 20 minuttene.

Andre periode var bare fire minutter gammel da Fredrik Lystad Jacobsen fikk styre inn et skudd fra Henrik Ødegaard etter pass fra Anders Bastiansen. Så fulgte noen minutter med flere utvisninger, og som kulminerte i at Lillehammers Brett Cameron måtte gå i dusjen etter å ha “hugget ned” Henrik Ødegaard. Men nevnte Endre Medby behøvde ikke overtall for å overliste hjemmelagets keeper, og assistert av Henrik Ødegaard og Vinny Saponari satte han inn 2-0 målet, og sitt 19. mål for sesongen. Snaue tre minutter senere reduserte Lillehammer, og lagene gikk til andre pause på stillingen 1-2.

saponariVINNY – IGJEN!

Månedens spiller i desember, Vinny Saponari, fortsetter storformen, og viser at det ikke var tilfeldig at nettopp han fikk prisen. Like før halvspilt sisteperiode kjempet han inn 3-1 målet (ass Oskar Nilsson og Jonas Berglund), og selv om det fortsatt gjensto 10 minutter virket det som gutta hadde fått kampen inn i sitt spor, og Lillehammer kom ikke til de helt store sjansene. Mulig var det vår sisteskanse, Nicklas Dahlberg, som igjen sto en kjempekamp som fikk det til å se sånn ut – og uansett gleder vi oss over at også Nicklas fortsetter storspillet!

ENDELIG FOR JONAS

Vår hardtarbeidende svenske, Jonas Berglund, har ikke notert seg for mål siden han scoret to mot Manglerud Star i desember. Han så veldig lettet og glad ut da han økte ledelsen til 4-1, assistert av Endre Medby og Vinny Saponari, for selv om han har gjort en god innsats og gjør den jobben han blir bedt om uansett – så er det nok deilig endelig å få satt en puck i mål også!

“Det var bra for Jonas og Lystad at de fikk scoringer i dag. Og i dag var det krigene foran begge målene som vi vant, og som gjorde at vi også vant kampen”, sier en fornøyd Marius Bjerke etter kampslutt.

3v5a9408

Marius Bjerke – her fra Jordal Amfi

“Vi gjorde en del småfeil som gjorde at de kom til en del større sjanser enn nødvendig, men vi spilte solid defensivt og hadde bra kontroll. Det ble litt temperatur i andre periode, og Henrik ble vel truffet i “de edlere delene” av Cameron som jeg tror egentlig prøvde å løfte kølla til Henrik”, sier Marius om hendelsen som førte til at Lillehammers canadier måtte gå tidlig i dusjen.

Så kan man jo diskutere om han greide nettopp det…..

Vi spiller på tre rekker, og fem backer. Holder gutta?

“Det er et ganske fysisk spill som våre backer spiller, noe vi også ønsker, og det blir ofte mye taktisk frem og tilbake under kampen. Så det blir en fortløpende avveining om vi skal bruke sjettemann, men enn så lenge så orker de vi har å spille mye. Vi håper jo å få tilbake noen av de som er ute med skader, men det kan fort gå noen uker”, sier Marius.

Mats Henriksen, som har vært ute noen uker, trente forsiktig på is i går, og vi håper at han vil kunne være spilleklar i løpet av en ukes tid. De andre vet vi ikke helt sikkert.

medby

Endre Medby ble kåret til vår bestemann i kveld

ENDRE MEDBY BESTEMANN

Endre Medby fikk fortjent bestemannspris i sin gamle hjemmehall, og etter å ha notert seg for sitt 19. mål og 18 assister denne sesongen, er han svært fornøyd så langt.

“Sesongen så langt har vært en stor opptur for meg, og det var godt å slå Lillehammer i dag. Frisk har slitt mot dem tidligere, så seier i dag smakte”, sier Endre på vei hjem fra Lillehammer.

Han er også rask til å skryte av sin rekkekamerat, Vinny Saponari, som han er redd ikke vil bli i GET-ligaen så veldig lenge.

“Vinny er en veldig god spiller som har det meste. Han er smart, og er flink til å finne meg. Jeg er vel en mer typisk avslutter, mens han er en tilrettelegger – men nå har han jo scoret en del også”, sier vår bestemann i dag.

Selv om det blir mye spilletid på unge Medby, så tror han ikke at det blir for mye.

“Nei, det går bra. Tror nok det vil gå greit hvis vi unngår flere skader”.

OPP PÅ 3. PLASS

Med kveldens seier klatret vi forbi Lillehammer på tabellen, og etter en liten “hump i veien” sist kamp mot Stavanger, så er gutta igjen tilbake på vinnersporet. Søndag venter Stjernen hjemme i Askerhallen, og vi ser ikke noen grunn til at noen i Asker og omegn skal bli hjemme! Velkommen til kamp i Askerhallen søndag klokken 17.00!