23 sep – EN DRØM Å FÅ SPILLE PÅ A-LAGET

Vi fortsetter jobben med å signere lokale spillere, og i ettermiddag var det klart for nok en signatur fra en ekte Frisk Asker gutt! Han er oppvokst noen slagskudd fra Askerhallen, og med storebrødre som tidlig dro han med på isen var det ikke tvil om at det måtte bli ishockey for vår ny-signering! Helt ny er han imidlertid ikke, for han hadde allerede signert en “trainee-kontrakt” med klubben foran denne sesongen. Etter oppløftende spill i treningskampene og de første seriekampene, var det ikke tvil verken i Sportskomitéen eller hos Sune Bergman – denne spilleren må vi få signaturen til!

Marius Carho Hansen signerte i dag 3-års kontrakt med klubben.

Marius Carho Hansen signerte i dag 3-års kontrakt med klubben.

Spilleren det er snakk om er Marius Carho Hansen. Løperen har rukket å bli 20 år, og har allerede et utenlandsopphold på fire år bak seg. For i en alder av bare 15 år bestemte Marius seg for å reise til Sverige, og i perioden 2012 til 2015 spilte han for J18- og J20-laget til Nacka HK, et lag som holder til i Stockholm. I fjor gikk han til Almtuna IS hvor han spilte for deres J20-lag. Der produserte han 41 poeng, hvorav 14 mål og 27 assister. Foran årets sesong bestemte han seg for å reise hjem til Asker, og har fulgt A-lagets sesongoppkjøring hvor han altså har gjort sakene sine såpass bra at han i dag skrev under en 3-års kontrakt med A-laget.

Lederen av Sportskomitéen, Nicolay Sørensen, sier at dette er en spiller han er veldig glad for å få signaturen til.

“Marius er jo en ekte Frisk-gutt, og da han signerte “trainee kontrakt” foran denne sesongen var det med beskjed om at det fort kunne bli A-lags kontrakt om han gjorde sakene sine bra. Og etter bare fire serierunder står vi altså her, noe vi i Sportskomitéen er veldig fornøyde med! Han har allerede vist at han er en solid spiller med fart og god teknikk, og vi har tro på at dette blir en bra signering for oss”, sier en fornøyd Nicolay Sørensen etter at signaturen var på plass.

 

Tekst/foto: Finn Eriksen

 

ALLTID DRØMT OM A-LAGET

Selv sier Marius at det alltid har vært en drøm å få spille på A-laget.

“Ja, det er noe jeg alltid har drømt om siden jeg var bitteliten, det å få spille på A-laget. Man har sett på de store, som Mats Zuccarello og alle de der, så det var sykt deilig å endelig få skrive under.”

Marius har forbilder som Sidney Crosby og Erik Karlsson, og ikke minst Mats Zuccarello, og sistnevnte synes Marius det er spesielt morsomt at har greid å hevde seg så mye som han har gjort. I yngres avdelinger herjet Marius, og han ser tilbake på tiden hvor han fikk spille opp med 95-laget som en spesielt morsom periode.

1915188_101362933221216_2844952_n

Marius har vartet opp med flere lekre scoringer opp gjennom årene

 

“Det var moro da jeg fikk være med på kretsens 95-lag og vi vant der”, sier Marius, og sier også at han har utrolig mange flotte minner fra tiden i Sverige. Han innrømmer også at han håper at han på et senere tidspunkt kanskje kan få muligheten til å spille i Sverige, og da helst på høyeste nivå i SHL. Og han kunne fort endt opp i Sverige allerede i år.

“Det er klart at dersom jeg hadde fått sjansen i Almtuna (Allsvenskan) så hadde jeg tatt den, men det er nok et høyere nivå som jeg håper å komme på etterhvert” sier Marius som altså innrømmer at Sverige er målet om noen år. Men først er han klar for tre år i moderklubben!

 

mariuscarhohansen5

Marius i sitt første år med oransje drakt.

 

MÅ BYGGE MUSKLER

29839875906_99f6a36484_z

Lite visste Marius og Viktor (Granholm) at de skulle spille på Frisks A-lag da de møttes i Bærum Ishall.

Sune Bergman har skrytt av unge Carho Hansen, men sier at han må bygge muskler. Og nettopp det er Marius klar over.

“Ja, det er noe jeg jobber skikkelig på. Det er snakk om å legge på seg muskler, så nå spiser jeg porsjonene til pappa også”, ler Marius.

Vi er veldig fornøyde med å ha sikret oss signaturen til nok en Asker-gutt, og gleder oss veldig til å følge med Marius utover i sesongen. For kjenner vi “Carho” rett, så blir ikke målet mot Kongsvinger hans eneste denne sesongen! Vi ønsker lykke til, Marius!

 

LES OGSÅ: UNGGUTTA VISTE VEI

mariuscarhohansen2

Vi håper og tror at vi kommer til å få se Marius feire mange mål denne sesongen!

 

Kommentarer

kommentarer