25 okt ELENDIG START ØDELA

Etter de første 20 minuttene av kveldens kamp i DNB Arena, så var det nok mange med hjertet i Frisk Asker som ikke helt kunne tro det de så. For etter en god kamp mot Manglerud Star for bare to dager siden, så laget ut som et juniorlag med høye skuldre og strøm i køllene. Puck-kikking og feilpasninger florerte, og det var ikke mye hjelp å få for Nicklas Dahlberg. Det meste av det som kunne gå galt, gikk galt, og på slaget 15 minutter sto det smått fantastiske 5-0 til hjemmelaget! Da hadde Dahlberg fått nok, og inn kom Ole Morten Furseth.

Betenkte Frisk-supportere etter de første 20 minuttene. Foto: Oddmund Sola

Betenkte Frisk-supportere etter de første 20 minuttene.
Foto: Oddmund Sola

 

Foto: Oddmund Sola

Foto: Oddmund Sola

TOTAL FORANDRING

Etter overkjøringen i første periode, var det nok mange som lurte på om det ville fortsette utover i kampen. Men ut fra første pause kom et totalt forandret Frisk-lag, og hadde det ikke vært for en god Wikstøl i Oilers-buret, så kunne fort blitt tidenes opphenting i DNB Arena. Det begynte bra med redusering til 5-1 ved Patrick Bovim etter 6.55 av perioden, og snaue 10 minutter senere kunne endelig Kyle Bonis juble for scoring. Vi vinner perioden 2-0, skuddstatistikken 15-6, og det så absolutt ikke så håpløst ut som det gjorde etter de første 20 minuttene.

 

Endelig scoring på Kyle Bonis Foto: Oddmund Sola

Foto: Oddmund Sola

 

FORTSATTE PRESSET I TREDJE

Utover i tredje periode fortsatte vi å presse Oilers med et spill som var totalt forandret fra det vi så i første periode. Med i underkant av 10 minutter igjen av perioden gjør Scott Hillman et desperat forsøk på å få 5-3 reduseringen og tar ut keeper, men med Furseth ute av målet blir oppgaven enkel for hjemmelaget og de legger på til 6-2. Noen minutter ruller våre igjen opp et pent angrep, og Garreth Thompson setter pucken elegant i mål etter assist fra Endre Medby og Sean McMonagle.

Dessverre kommer vi ikke nærmere enn 6-3, men det som så ut til å bli et katastrofe-resultat etter de første 20 minuttene, ble i det minste til et hederlig tap for vår del. Men vi kan selvsagt ikke fortsette med å ha “hjerneblødning” i en hel periode mot et lag som Stavanger Oilers – det straffer seg. Og det fikk vi et skoleeksempel på i kveld…..

Bestemannsprisen fikk Kyle Bonis, og vi håper at kveldens scoring kan få frem scoringsmodusen hos Kyle! Oppløftende var det også for Ole Morten Furseth som kommer inn og holder buret rent.

 

– MIN VERSTE OPPLEVELSE

Scott Hillman innrømmer etter kampslutt at de første 15 minuttene må være en av hans verste opplevelser noensinne.

– Ja, det er nok min verste opplevelse så langt. Vi gjorde mange personlige feil, og lot dem få mange overganger etter forferdelige feil fra vår side. På de to første målene så jager vi puck med for mange mann, gjør feil og lar dem komme alene foran en stakkars Dahlberg. Det er frustrerende når man ønsker at gutta skal spille enkelt, men gjør det så komplisert, sier en skuffet hovedtrener. Samtidig understreker han at det ikke på noe tidspunkt var snakk om at gutta aktet å gi opp!

– Vi snakket om det i pausene, og gutta ønsket på ingen måte å gi opp selv om det selvsagt er tøft å skulle score minst fem mål på borteis. Vi gjør to veldig gode perioder i andre og tredje periode, og med litt mer tur kunne vi fort scoret mange flere mål.

Du forsøker å ta ut keeper da det gjensto rundt 10 minutter?

– Som sagt var det “zero quit” fra gutta, og det var full enighet om at vi skulle prøve. Det gis ikke poeng for “nesten” å vinne, så her var det bare å satse, sier Scott, som måtte se Oilers sette pucken i det åpne buret.

– Vi har vel seriens yngste forsvar, og må gi spillerne muligheten til å vokse med oppgaven. Det gjelder å lære av sånne kamper som i dag, og dermed eliminere de feilene som gjøres i fremtidige kamper. Første periode var absolutt uakseptabel fra vår side, men vi jobber hardt med å forbedre oss. Kanskje var det for stor overgang til liten bane for noen av våre spillere, for vi ble presset veldig hardt i egen sone i første periode. Men vi jobber som sagt hardt med å lære og forbedre oss, og satser på å slå tilbake på søndag. Det er noe jeg synes gutta har gjort veldig bra så langt; Slå tilbake etter et tap!

 

STJERNEN SØNDAG

Søndag er det gratis inngang i Askerhallen når vi får Stjernen på besøk, et Stjernen-lag som taper 2-5 for Vålerengen hjemme i Stjernehallen. Vi satser alt på at våre er mer enn klare fra start, og ønsker å revansjere dette tapet!

 

Foto: Oddmund Sola

Foto: Oddmund Sola

Kommentarer

kommentarer