17 sep – EN INTENS KAMP

Vår bestemann i kveld, Garry Nunn, synes det var en morsom kamp å spille i kveld til tross for at han synes at motstanderne til tider spilte på grensen til grisete.

– Det var nesten sluttspillspreg over kampen, sier Garry etter kampslutt, og innrømmer samtidig at det ikke var vår beste kamp.

Garry Nunn

Garry Nunn beholder gullhjelmen etter målpoeng også i kveldens kamp

– Vi spilte vel ikke akkurat vår beste kamp, rent teknisk sett. Men det var morsom kamp å spille for det var en intens kamp hvor de kom hardt ut og spilte fysisk – på grensen til “dirty”. Jeg fikk en takling mot hodet som jeg håper ikke var gjort med vilje, for den type taklinger kan fort føre til hjernerystelse og ikke noe vi ønsker. Men det er hockey, og de var fysiske og intense i dag. Det er denne type kamp som jeg liker å spille, sier Garry med et smil.

14 utvisningsminutter i første periode gjorde det vanskelig for laget å få til et offensivt spill, for det ble oppstykket og fløt dårlig. I første pause måtte derfor Sune stramme til på det området, og i de to siste periodene ble det bare èn to-minutter totalt for oss.

Greide de å komme under huden på dere og irritere dere såpass at dere pådro dere unødvendige utvisninger i første periode?

– Nei, jeg vil ikke si det. Men den intense spillestilen deres gjorde at vi måtte være på tærne hele tiden, og en helt annerledes kamp enn den forrige vi spilte (mot Kongsvinger, red. anm).

Du er lagets beste poengplukker så langt med 8 poeng – fornøyd med egen innsats?

– Joda, jeg er fornøyd med hvordan det har gått så langt. Når vi har et så bra lag som vi har, så er det enklere å spille bra. Jeg har ikke sett alle de andre lagene enda, men jeg tror vi har et av de bedre lagene når vi ser på sammensetningen av alle fire rekkene, hvor alle fire rekkene kan produsere offensivt. Og det er mye enklere når det ikke bare er et par spillere som skal bære byrden med å score, sier en fornøyd Garry Nunn. Han ligger etter dagens kamp på 2. plass i poengligaen, og kun Storhamars Christian Larrivèe har ett poeng mer.

 

TETT KAMPPROGRAM

Kampene kommer tett for gutta om dagen, og etter kamp på torsdag og søndag er det klart for ny kamp allerede på tirsdag – og ny bortekamp mot Storhamar på torsdag. Tirsdag er det Lørenskog, som tapte 4-1 mot nettopp Storhamar i kveld, men det at kampene kommer tett gjør ikke Garry noe. For det er han vant med fra hjemlig liga.

Storspill fra Nicklas Dahlberg også i kveld!

Storspill fra Nicklas Dahlberg også i kveld!

– Jeg ser frem til det tette kampprogrammet! Jeg vil helst spille kamp hver dag i stedet for å trene! “I´m a gamer!” Sier Garry med et smil.

– Dere har ikke den samme erfaringen her i ligaen, men vi som kommer fra nord-amerikanske ligaer er vant til å spille 70-80 kamper per sesong. Det er vanlig å spille 3-4 kamper i uka, så dette er “just another week” for oss. Jeg gleder meg virkelig til å spille, og jeg håper mange tar turen for å se oss på tirsdag! avslutter Garry Nunn.

 

BASSE: – KAN JO IKKE FÅ MER ENN NI POENG

Også kaptein Basse er enig i at det ikke var vår beste kamp i dag, men tre poeng mot Vålerengen smaker alltid godt. Og om sesongstarten sier han seg absolutt fornøyd med.

– Vi kan jo ikke få mer enn ni poeng, smiler Anders etter at jubelen i garderoben har lagt seg og tre poeng er i boks.

Anders Bastiansen gikk seirende ut av duellen mot Morten Ask

Anders Bastiansen gikk seirende ut av duellen mot Morten Ask

– Vi spilte vel ikke vår beste match i dag, men det er ikke så farlig når vi får med oss alle tre poengene. En litt rotete første periode hvor vi var litt udisiplinerte til tider, og hvor det var en del rare dommeravgjørelser som jeg må innrømme at jeg ikke helt forsto. Avventende utvisning – begge veier – det har jeg vel aldri sett før.

– Men det som er bra er at vi klarer å mobilisere om og komme tilbake og vinne matchen. Det blir jo litt sånn at de kanskje fikk litte granne sjanser når vi lå under og presset for å få mål, men jeg synes vi tok over i tredje periode og var bedre enn dem, sier årets kaptein.

Ikke alt var like lett å forstå når det kom til dommeravgjørelser i kveld.

Ikke alt var like lett å forstå når det kom til dommeravgjørelser i kveld.

 

MARIUS BJERKE: – DET BESTE SOM ER – NESTEN….

Med ny banestørrelse i Furuset Forum ble det enda mer fysisk spill fra hjemmelagets side enn det vi har sett tidligere. Assistenttrener Bjerke mener at det gjør at det blir tøffere spill, men at ingenting er bedre enn å vinne mot Vålerengen.

– Deilig! Det var sinnsykt deilig! Det er vel det beste som er…. bortsett fra finalespill, ler Marius, som om vi trodde han mente noe annet.

– Første periode var ikke bra, og vi visste at de kom til å komme ut hardt. Det pleier å være fysisk i disse derbyene, og det hjelper vel ikke nå som rinken har blitt mindre. Og alle utvisningene hjalp jo heller ikke. Da kom vi ut av rytmen, for i spill fem mot fem var vi bedre enn dem, synes jeg.

Nick Pageau er en bauta i forsvaret

Nick Pageau er en bauta i forsvaret

– Vi må ta ansvar selv og spille med fem mann på isen – vi kan ikke ha 14 minutters utvisning i en periode. På grunn av utvisningene ble det oppstykket, og når vi kom under så ble vi kanskje litt for heite på grøten sånn at de kom til noen store sjanser på kontringer. På slutten gikk vi ned på tre rekker og tightet litt til. Da slapp vi dem ikke så mye til, og skulle vi tapt denne kampen så hadde vi “slått oss selv”, sier Marius.

 

Marius_Bjerke

Marius Bjerke

TABELLTOPP

Med kveldens seier er vi eneste laget i serien som er ubeseiret. Poenget bak ligger Sparta som kom tilbake etter å ha ligget under mot Kongsvinger i går og vant til slutt 5-3 borte. Allerede på tirsdag er det ny kamp hjemme i Askerhallen, og der håper virkelig Marius Bjerke at publikum kjenner sin besøkelsestid!

– Nå har vi gjort vårt så langt – så nå håper jeg virkelig at folk finner veien til hallen og støtter oss fra tribunen!

Hvis du ikke visste hva du skulle gjøre på tirsdag klokken 18.30 så vet du det nå! Askerhallen – ishockeykamp mot Lørenskog – vi sees!

A4-KAMPPLAK2017-2018-FA-LSKOGk1

Kommentarer

kommentarer