25 jan – EN KAMP JEG VIL HUSKE LENGE

ASKERHALLEN: Det ble en “sjuk” kamp hjemme i Askerhallen i kveld, og vittige tunger ville ha det til at det var “Damenes Aften” som var hovedårsaken til at det gikk som det gikk. Før kampen var det nemlig en livlig gjeng med damer som varmet opp i Mercedes Benz VIP-lounge – og på isen ble det tidlig klart at gutta ønsket å vise damene at det var et arbeidsuhell det som skjedde sist søndag. For allerede etter 1.09 banket Oskar Nilsson inn den første pucken bak Lørenskogs keeper, Sebastian Idoff. Assist? Garry Nunn og Vinny Saponari. Og det skulle komme mer – mye mer!

 

NUNN SHOW

Det gikk ikke lang tid før neste puck satt i nylonen bak Lørenskogs keeper, Sebastian Idoff. Oskar Nilsson viser frem hockeykunst og legger en backhand som Garry Nunn banker opp i krysset! Lystad Jacobsen pådrar seg en noe billig utvisning, men Lørenskogs Sixsmith må slå følge bare sekunder senere. Dermed ble det spill fire mot fire – og  igjen skulle en målfarlig canadier vise frem sine skills! Anders Bastiansen sender pucken foran Lørenskogs mål, og Garry Nunn styrer lekkert pucken i mål!

Garry Nunn

Garry Nunn

Etter drøye 6 minutter takker også Idoff for seg, og Joachim Svendsen overtar som sisteskanse hos gjestene. Men også Svendsen skulle få nok å gjøre i løpet av kampen! Han redder først Garry Nunns forsøk, men etter drøye åtte minutter er det TJ Fosters tur til å markere seg. Igjen er Garry Nunn involvert og får assist i tillegg til Anders Bastiansen. Bare to minutter senere kommer kampens første mål hvor Garry Nunn ikke er involvert! Denne gangen er det Vinny Saponari som putter, assistert av Alex Wall og Nicolay Andresen (han med de høye hælene, vet dere!). Men bare fem (5!) sekunder senere viste Garry seg frem igjen! Igjen ble han assistert av TJ Foster og Anders Bastiansen, og klubbens tredje raskeste hat-trick i historien var et faktum! Rett fra dropp går Garry opp på høyresiden og banker pucken i mål!

Etter 10.33 sto det altså 6-0 i Askerhallen – og alle målene ble scoret foran radene med damer som hadde varmet opp i VIP-rommet! Tilfeldig? Neppe!

 

Vinny scoret to mål i kveld, men kom litt i skyggen av Garry Nunn.

Vinny scoret to mål i kveld, men kom litt i skyggen av Garry Nunn.

ROLIGERE MIDTPERIODE

Etter den hesblesende åpningen på kampen ble det naturlig nok noe roligere etter hvert. Gutta styrte det meste av spillet, og bakerst hadde Nicklas Dahlberg full kontroll – og noen få fantastiske redninger hvor han fikk vist frem sin klasse. Det ble ikke flere mål i første periode, og det skulle gå nesten en hel midtperiode før det neste målet kom. I Power Play kunne Vinny Saponari sette inn sin andre for kvelden, og igjen var det assist av Garry Nunn og Oskar Nilsson – kampens to giganter.

Høy stemning hos damene på tribunen da målene rant inn!

Høy stemning hos damene på tribunen da målene rant inn!

I tredje periode var det kun et spørsmål hvor stor seieren til slutt ville bli. Gutta ønsket å kjempe for at Dahlberg skulle holde nullen, men samtidig ønsket de ikke å slutte å spille offensivt. Det gikk 8.36 av perioden før 8-0 satt i mål. Målscorer? Garry Nunn! Assist Nick Pageau og Anders Bastiansen. Til slutt var det Cato Cocozza som kunne fastsette sluttresultatet til 9-0 (!) etter assist av Endre Medby og Oskar Nilsson.

Mål ble det både på TJ Foster og Oskar NIlsson

Mål ble det både på TJ Foster og Oskar Nilsson

Vi vinner altså kampen hele 9-0, og skuddstatistikken solide 38-17. En god dag på jobben, med andre ord, og en kamp Garry Nunn sent vil glemme! Og hadde det ikke vært for at det ble stang ut på TJ Foster i sluttsekundene, så hadde det blitt to-sifret, og nok en assist på Garry!

 

– EN KAMP JEG VIL HUSKE LENGE

Det er et stort smil som møter oss i garderoben etter kampslutt, og bak det store smilet finner vi canadieren Garry Nunn. Hele fire mål og tre assister er ikke dagligdags kost for noen, og selv kan ikke Garry huske at han har hatt en slik kamp noensinne.

– Jeg kan ikke huske at jeg har scoret så mange mål og hatt så mange poeng i en kamp i hele min karriere, så det var selvsagt bra. Men det er åpenbart enda bedre for laget at vi vant, og Dahlberg fikk “shut out” som er veldig bra. Han har vært bunnsolid for oss hele sesongen, så det var viktig for oss.

Ble det noe dere fokuserte på da dere ledet så mye allerede etter drøye 10 minutter?

– Ja, når man leder så mye blir det fort at man går bort fra gameplan, og alle ønsket å spille for Dahlberg i dag. Og selv om flere selvsagt ønsket å score flere mål, så var det viktig for oss å sørge for at det ikke kom noen baklengsmål.

Var det et annet fokus inn til dagens kamp?

– Vi har snakket en del foran kampen at vi skulle slå tilbake etter den forrige kampen, og det er faktisk ganske vanskelig å forklare hva som skjedde med oss sist søndag. Vi ble kanskje for defensive etter å ha tatt ledelsen 3-0, og dessuten synes jeg at deres første mål ikke burde vært godkjent. Men det er ingen unnskyldning for hvordan vi spilte i andre og tredje periode.

– 9-0 er ikke noe du ser hver dag. Vi hadde bestemt oss for å skyte mye, og jeg synes ikke vi slapp opp utover i kampen heller. Lørenskog pådro seg en del utvisninger, mens vi greide å holde fokus.

Syv poeng i en og samme kamp?

– Ja, det er en kamp jeg kommer til å huske lenge, avslutter en smilende og svært fornøyd Garry Nunn.

 

– STERKT Å KOMME TILBAKE

OL-uttatte Anders Bastiansen synes det var sterkt å komme tilbake på den måten laget gjorde i kveld.

– Det blir litt spesielt når man leder 6-0 allerede etter 10.33. Men det er gøy for oss etter at vi ledet 3-0 sist og taper, så jeg synes det er sterkt det laget gjør i kveld.

Anders Bastiansen

Anders Bastiansen

Gratulerer med OL-uttaket, Anders!

– Tusen takk, det er alltid gøy å få spille for Norge. Men det er fortsatt litt fjernt for meg, for vi har et par viktige kamper før den tid, sier en fornøyd Basse, og understreker at laget har en viktig bortekamp på søndag og tirsdag mot Storhamar og Sparta.

 

SE BILDER FRA KAMPEN HER

 

TERNINGKAST 6

Terningkast6Assisterende trener, Marius Bjerke, var en mann av få ord etter kampen.

– Noen ganger sier et bilde mer enn tusen ord, smiler Bjerke, og gir kampen terningkast 6.

Vi takker for fantastisk underholdning, og ser frem til fortsettelsen!

 

Kveldens målscorere:

1. periode
PP1 by 5 O. Nilsson – Assist: 22 G. Nunn81 V. Saponari  1:09

EQ by 22 G. Nunn – Assist: 5 O. Nilsson16 T. Foster  6:09

PP1 by 22 G. Nunn – Assist: 20 A. Bastiansen14 P. Wall  6:29

PP1 by 16 T. Foster – Assist: 20 A. Bastiansen22 G. Nunn  8:06

EQ by 81 V. Saponari – Assist: 14 P. Wall13 N. Andresen 10:28

EQ by 22 G. Nunn – Assist: 16 T. Foster20 A. Bastiansen  10:33

2. periode

PP2 by 81 V. Saponari – Assist: 5 O. Nilsson22 G. Nunn  19:03

3. periode

PP1 by 22 G. Nunn – Assist: 24 N. Pageau20 A. Bastiansen  8:36

PP1 by 62 C. Cocozza – Assist: 55 E. Medby5 O. Nilsson  13:00

 

 

HØYDEPUNKTER FRA TV2

 

Kommentarer

kommentarer