02 feb – EN LAGSEIER

ASKERHALLEN: Tidligere i sesongen har det sett ut til at vi har hatt et kompleks mot lagene som har ligget over oss på tabellen, og har gjerne tapt jevne kamper mot nettopp disse. I kveld var det Lillehammer som var gjester i Askerhallen, et Lillehammer som med seier ville hatt god heng på pallplassene. Våre gutter har enda ikke gitt opp kampen om 4. plassen på tabellen, selv om det begynner å bli få kamper igjen å gjøre det på. Men da måtte i alle fall Lillehammer slås.

 

GOD START PÅ KAMPEN

Det begynte bra for vår del, og allerede før tre minutter var spilt kom første Lillehammer-utvisningen. Vi greide ikke å sette skikkelig trykk på Lillehammer, selv om de pådro seg nok en utvisning da det gjensto bare sekunder av den første. Det skulle gå 13.40 av første periode før det første målet kom. Først ofrer Sebastian Johansen seg i eget forsvar og “spiser” puck i stor stil. Viktor Granholm plukker opp pucken og finter til slutt Lillehammers keeper, Christoffer Bengtsberg, ut i pølseboden. 1-0 på lekkert vis, og det skulle komme mer fra 21-åringen etter hvert.

Men først var det Lillehammer som skulle utligne, og utligningsmålet kom etter at dommerne mente at Cato Cocozza hadde spilt pucken direkte over plexiglasset, noe tv-bildene visstnok viste var feil. Drøye minuttet senere var det skikkelig kaos foran Lillehammer-målet, og det skulle vise seg at Garrett Thompson hadde greid å pirke pucken over mållinjen. Dermed kunne vi gå til første pause med ledelse 2-1.

 

3V5A2348

UNØDVENDIGE UTVISNINGER

Andre periode er bare sekunder gammel da Thompson må en tur i utvisningsboksing etter det dommerne anså som en slashing. Igjen utnytter Lillehammer overtallet, og etter at vårt forsvar sliter med å klarere pucken greier Lillehammers Cangelosi å sette inn utligningen.

 

HØY KØLLE – SY LITT – TILBAKE PÅ IS

Like før halvspilt kamp var nevnte Cangelosi uheldig, og planter kølla i ansiktet på Christian Kåsastul. Christian forlater isen, blir lappet sammen av vår lege, og returnerer tilbake med nesen pent sydd sammen. Cangelosi får 2+2 minutters utvisning, og dette overtallet greier våre endelig å utnytte. Igjen er det nummer 59, Viktor Granholm, som er sistemann på pucken – og denne gangen utnytter han sitt harde håndleddskudd og prikker inn pucken i mål. Men gleden varte bare i snaue fire minutter. Igjen gjør vi en litt slapp jobb i eget forsvar, og Benik får en relativt enkel jobb med å sette inn 3-3. Dermed vinner gjestene midtperioden 2-1, og begge lagene er like langt.

 

Kåsastul tilbake med gitter etter å ha fått en kølle i ansiktet

Kåsastul tilbake med gitter etter å ha fått en kølle i ansiktet

 

HAT-TRICK PÅ GRANHOLM

I tredje periode skulle vi få høy temperatur og flere utvisninger, men det skulle bare komme ett mål. Heldigvis var det til oss – og nok en gang var det Viktor Granholm som var målscorer. Han blir selv felt alene gjennom mot keeper, og setter straffen elegant bak Lillehammers keeper. Mot slutten av perioden pådrar vi oss et par unødvendige utvisninger, men greier å ri av disse. Lillehammer tar ut keeper, men greier ikke å overliste en god Dahlberg.

Det må nevnes at Lillehammer hadde ett skudd som smalt i tverrligger og ned, og ett som gikk stang ut – så Dahlbergs bestevenner var absolutt med på kamp i dag!

 

3V5A2402

 

LES OGSÅ: FØRSTE HAT-TRICK SOM SENIOR

– LAGSEIER I DAG

Hovedtrener Aasland måtte si seg godt fornøyd med seier og tre poeng i dag.

– Lillehammer er et godt lag, og vi føler at det var litt sluttspillspreg  over kampen. Det var høy temperatur, det smalt mye, og begge lag kriget hardt. Det er deilig å vinne en sånn kamp hvor vi kriger ordentlig, det er tight og jevnt, så ja, det var deilig.

Dommerne fikk litt pes i dag – er det vel fortjent?

– Både ja og nei. De legger seg på en linje som vel til tider kan være vanskelig å skjønne, og det blir for store variasjoner over hva de tar og ikke tar. Det skaper nok frustrasjoner hos spillere og trenere som ikke er bra.

Litt for mange utvisninger i dag?

– Det er riktig at vi tar litt for mange unødvendige utvisninger i dag – spesielt de i offensiv sone må vi luke bort, sier Janna.

Vi kjører på fem backer, med blant annet en ung Thomassen som gjør sakene sine bra?

– Absolutt. Thomassen har tatt store steg denne sesongen. Han har levert noen veldig gode kamper i det siste, og har fått mer spilletid nå etter jul. Så han vokser inn i rollen og spiller bra.

 

Etter landslagspausen som kommer nå får vi forhåpentligvis tilbake alle de fem som er ute med skader – og da blir det kamp om plassene.

– Ja, når vi har fullt lag har vi åtte backer og 13 løpere, og da blir det kamp om plassene. Det blir absolutt bra, og en treningshverdag hvor alle må krige litt ekstra og vise seg frem for å kjempe om en plass.

Så har du en 21-åring som scorer hat-trick i dag, Viktor Granholm.

– Viktor har et veldig bra skudd, men for meg så gjelder det at Viktor må utvikle også øvrige deler av spillet sitt. Godt at skuddet hans sitter bra – og at han scorer hat-trick, det er veldig moro, sier Janna, og når vi spør om det er andre som skal trekkes frem, så er han soleklar:

– Dette var en lagseier. Alle gutta kjempet hardt i dag, så vi er godt fornøyd med kampen i dag.

Kristoffer Thomassen

Kristoffer Thomassen

Selv er også yngste backen, Kristoffer Thomassen, godt fornøyd med kveldens kamp.

– Det var på tide at vi fikk en seier i en jevn kamp, sier Thomassen, som lover å gi dem som er ute med skader kamp om plassen.

– Jeg må jo prøve å puste dem litt i nakken og gi dem litt konkurranse – da spiller dem bedre også, som innrømmer at han har fått gode tilbakemeldinger fra trenerne. Nå er det fri på søndag før hardtreningen tar til igjen. For Thomassens del er det tur til Østerrike sammen med U19-landslaget som står for tur, så det er absolutt ikke snakk om noen pause for verken han eller resten av laget.

For oss på tribunen er det imidlertid pause frem til 14. februar når Ringerike tar imot gutta i Schjongshallen.

 

Kommentarer

kommentarer