03 nov EN SEIER SOM SMAKTE

Kampen mot Grüner var en kamp vi måtte vinne. For etter en fantastisk start på sesongen med åtte strake, har det vært både motvind og motbakke i de siste kampene, og smellen mot Narvik ønsket gutta å legge bak seg jo før jo heller.

 

FAYEN I MÅL

19 år gamle Henrik Fayen Vestavik startet sin tredje GET-liga kamp for sesongen, og trenerduoen Janna og Vidar startet med nykomponerte rekker for anledningen. Gutta virket å være klare for oppgaven, og Hampus Gustafsson kommer til en stor sjanse allerede i første spilleminutt. Men etter 2.38 får Henrik Ødegaard sin første utvisning for kampen – og det skulle etter hvert se ut til at han skulle få litt for mye fokus fra dommernes side. Mer om det senere.

Gjestene fra hovedstaden fore-checket høyt, og Fayen Vestavik fikk mulighet til å få vist frem hva han kan i mål – men det var våre som kom de fleste større sjansene i perioden. Først da Grüner pådro seg en utvisning etter drøyt 14 minutter skulle det første målet komme. Björkung og Lavoie samspilte fint før Alex Lavoie ligger pucken på bladet til Hampus Gustafsson som elegant plasserte pucken bak Grüners keeper, Ekeberg. Dermed rundet svensken 10 mål i årets serie, og det ble med det ene målet i første periode i Askerhallen i kveld.

 

DRØMMESTART

Andre periode starter med en kjempesjanse til Grüner, men Fayen Vestavik parerer mesterlig. En som har kommet mye bedre i gang i år sammenlignet med i fjor, er Fredrik Lystad Jacobsen. På grunn av skole måtte Fredrik nøye seg med å trene med U21-laget mens resten av laget spilte kamp mot Narvik, og det skulle gå under halvminuttet før nok en puck satt bak Ekeberg. Og målet var signert nettopp Lysse, som styrer elegant pasningen av Sebastian Johansen “opp i redet” – og andreassist var ved Mikael Dokken. Drøye to minutter senere er det sistnevnte som er sistemann på pucken etter pasning fra Victor Björkung. Det må sies at dommerne etter scoringen fra Lysse måtte se på video for å se om Grüner hadde scoret på sjansen før – men heldigvis kunne dommerne fastslå at så ikke var tilfelle.

Dermed hadde kampen utviklet seg akkurat slik vi ønsket det, men Grüner har vist tidligere at de evner å komme tilbake utover i kampene – som mot Storhamar på Hamar sist, hvor de lå under 5-0 og hentet nesten inn Storhamar, men måtte se seg slått 7-5. Et skremmeskudd kommer da vi spiller i overtall, og gjestene fra Grünerløkka kontrer og vi pådrar oss straffe som Sagfossen setter i målet bak Fayen Vestavik.

 

Hampus Gustafsson scoret to i kveld. Foto: Finn Eriksen

Hampus Gustafsson scoret to i kveld. Foto: Finn Eriksen

 

Mot slutten av perioden pådrar Henrik Ødegaard seg nok en utvisning, og denne gangen nøyer dommerne seg ikke med to minutter, men gir han 2+10 for boarding. Gutta kjemper imidlertid godt i undertall, og når Grüner pådrar seg en utvisning er det vi som utnytter power playet best – og denne gangen er det Reid Petryk som setter sitt sjette mål for sesongen. Assist er ved Hampus Gustafsson og Alex Lavoie, og etter at lagene har hatt en velfortjent pause er det Hampus og Alex som sammen med Anders Bastiansen sørger for 5-1 i Power Play. Med drøye fem minutter igjen av perioden setter Anders Bastiansen sitt første for kampen, og fjerde for sesongen, og de fleste puster nok relativt lettet ut på stillingen 6-1. Sebastian Skaar pynter på resultatet drøye to minutter senere, men Viktor Granholm fastsetter resultatet til 7-2 etter assist fra Magnus Geheb – og ikke minst Erik Beier Jensen, som dermed fikk sitt første GET-liga poeng!

 

Kampen ender dermed 7-2, men de tre siste målene får ikke Henrik Ødegaard med seg. For med under syv minutter igjen av kampen setter han inn en klokkeren takling på Grüners Öhrvall og blir belønnet med nok en 2+10 minutters utvisning. Dermed blir han sendt rett i dusjen, noe han selv finner helt uforståelig.

– Jeg har sett taklingen på video, og synes det var en helt ren takling. Det sa også han andre dommeren etterpå, så der tror jeg dommerne gjorde feil, sier en litt oppgitt Henrik Ødegaard etter kampslutt. Og selv om han pådrar seg bøter internt akter han ikke å endre spillestil av den grunn.

– Jeg pådrar meg jo bøter internt i laget, så det blir en dyr kamp for min del. Det er kanskje unødvendig av meg, men uansett om vi leder eller ikke så er det min spillestil. Og jeg kommer til å fullføre taklinger uansett, sier Henrik.

Men deilig å slå tilbake med seier i dag?

– Helt avgjørende! Vi har ikke spilt bra i det siste, men spiller en helt ok kamp i dag, men fortsatt er det for mange personlige feil som vi må luke bort. Trenger en bra treningsuke for å komme tilbake der vi var, med å være mer stabile defensivt.

Og nå venter en uke med fri – eller…?

– Nei, det blir en tøff uke med to treningsøkter på is hver dag. Jeg skulle gjerne heller spilt kamper, smiler Henrik.

 

– DET VAR PÅ TIDE

– Det var på tide at vi vant før pausen, etter fire strake tap, sier Lystad Jacobsen.

– Vi kommer ned i daler hvor ting ikke stemmer helt, og man har stang ut. Så det var deilig å få en seier som denne hvor det er flere som scorer.

På grunn av skole måtte Fredrik være hjemme mens gutta gikk på en blemme mot Narvik. Men han fikk bare sett siste periode, ettersom han benyttet tiden til å trene med U21-laget.

– Jeg fikk bare sett siste periode, men skjønte at jeg ikke hadde gått glipp av så mye. Vi kan ikke ha en halvveis dag, for da taper vi der oppe, sier Lysse, som er svært fornøyd med at det har kommet mål signert av han denne sesongen.

 

Lystad Jacobsen scoret sitt fjerde for sesongen Foto: Finn Eriksen

Lystad Jacobsen scoret sitt fjerde for sesongen Foto: Finn Eriksen

– Det er supersmooth å score igjen, for det var blytungt i fjor. Er fornøyd så langt, og synes vi har bra kjemi på rekka. Vi har ikke noen soleklar førsterekke, men har fire jevne rekker – noe jeg tror er en av styrkene våre. Nå får vi tilbake Petter og Bovim, og vi har ikke bredere stall enn at vi har behov for alle spillerne.

Hva ville du foretrukket om det skulle komme en ekstra utlending?

– Nei, det kommer litt an på. Vi har bruk for en back, men kunne gjerne hatt en løper også. Men det får vi ta når det kommer, sier Lysse, som også gruer seg litt til pausen som kommer.

– Det blir tøffe dager med doble isøkter, så her gjelder det å hvile og spise mye, avslutter Lysse, som nå er oppe i 4 mål og 3 assister.

 

 

Kommentarer

kommentarer