14 nov – EN VELDIG BRA MATCH

Etter å ha nedsablet Lillehammer 5-1 i Askerhallen, var det god stemning og stort sett fornøyde ansikter i garderoben etter kampslutt.

 

INFLUENSA-SYK JANNA

Med Janna hjemme under dyna med influensa, fikk Vidar hjelp av U21-treneren Henke Alfredsson i boksen. Men mens U21-laget måtte ut i sudden i tirsdagens oppgjør mot Lillehammers U21-lag, styrte Vidar og Henke A-lags skuta trygt i havn med solide 3 x 20 minutter i kveld. Vi vant hver periode, og også skuddstatistikken endte i vår favør i hver av de tre periodene. Victor Björkung åpnet scoringsshowet etter bare 4.17 av første periode, men vi måtte vente til 8.30 ut i andre periode før mål nummer to kom. I Power Play fikk Viktor Granholm finstilt siktet og prikket inn 2-0 bak Lillehammers keeper, Bengtsberg. Snaue fire minutter senere er det Mikael Dokken som kan sette inn sitt 5. mål for sesongen, også det i Power Play. Med drøye minuttet igjen av midtperioden reduserer Lillehammer, og selv om de ikke var helt ufarlige var det en helt fortjent 3-1 ledelse etter to perioder.

 

Mikael Dokken scoret 3-0 målet. Foto: Henning Ekeli

Mikael Dokken scoret 3-0 målet. Foto: Henning Ekeli

 

Vidar Wold konkluderte etter kampen med at han var fornøyd med seieren, men ikke helt med de første minuttene av tredje periode.

Pulsen gikk nok noe ned hos herr Wold snaue fem minutter ut i tredje periode, for da satte Anders Bastiansen inn sitt femte mål for sesongen – en lekker styring av veteranen. Og med bare minutter igjen av kampen kunne Viktor Granholm sette inn sitt andre for kvelden, og sitt syvende mål for sesongen. Selv var Viktor fornøyd med at seieren ble såpass solid, og at han nå har kommet opp i 10 poeng (7 mål og 3 assister) – selv om han påstår at det ikke er noe han tenker så mye på.

VIktor Granholm med to scoringer i kveld

VIktor Granholm med to scoringer i kveld

– ALT I ALT EN VELDIG BRA MATCH

– 5-1 er alltid bra det. Vi har hatt en bra treningsperiode gjennom hele uken, og nå har vi to seire på rad, smiler Granholm.

– Vi har kanskje kommet tilbake til vår måte å spille på, og vi har en bra defensiv kamp. Alt i alt en veldig bra match, med tre gode perioder.

Vi dreper de Power Play´ene som de får?

– De som spiller boxplay for oss gjør en kjempejobb. De jobber på og dekker skudd, og hadde Lillehammer fått et mål (i Power Play) så kunne matchen fort blitt helt annerledes.

Syv mål og tre assist så langt – fornøyd?

– Ja, men man må kanskje ikke tenke så mye på det, for plutselig så kommer det kamper hvor man ikke gjør poeng. Det siste målet var jeg ikke klar over at ble mål, og det er veldig bra at medspillerne finner meg der jeg står foran mål, sier Viktor, som gir skryt til sine medspillere. Etter at Reid Petryk måtte gå av i andre periode med en skade, gikk Viktor inn på rekken med Hampus Gustafsson og Alex Lavoie, og begge kunne notere seg for assist på Viktors andre mål.

 

Christian Kåsastul fikk bestemannsprisen i kveld. Foto: Finn Eriksen

Christian Kåsastul fikk bestemannsprisen i kveld. Foto: Finn Eriksen

BESTEMANNSPRISEN TIL KÅSASTUL

Etter at Christian Kåsastul slapp unna den harde treningsuken, og kunne “slappe av” med landslaget og MECA Hockey Games på Lørenskog, så Skiens-gutten ut til å ha masser av overskudd, og kunne gå av isen med bestemannsprisen etter en solid jobb mot Lillehammer.

Er det landslagsoppholdet du kan takke?

– Ja, det er kanskje det, smiler Kåsastul. For etter to seire mot Østerrike og Danmark kunne det norske landslaget igjen reise fra MECA Hockey Games med den største pokalen i bagasjen. Og “Kåsa” gjorde en solid innsats også på landslaget.

– Slapp vel litt billigere unna enn gutta har gjort her, sier Christian, som sikter til at gutta hadde doble isøkter hver dag før de fikk fri fra fredag til søndag.

– Det er sterkt av oss å komme tilbake etter pausen med en så sterk kamp, sier Christian om kveldens oppgjør.

– Vi gjør det veldig enkelt og greit, noe vi ikke greide å få til i de siste kampene. 5-1 er sterkt mot Lillehammer!

Blir det en helt annerledes kamp på lørdag?

– Det blir en tøff kamp mot Vålerenga, men vi må bare spille vårt spill så tror jeg vi slår dem på lørdag, avslutter Christian.

Kommentarer

kommentarer