08 des – EN VIKTIG SEIER

Det lyste lykke av øynene til Fredrik Lystad Jacobsen da han satte inn seiersmålet mot Narvik, og at det var en viktig seier “det kan ingen komme fra”. Etter tre strake tap, og kun èn seier på de seks siste kampene, så var det en “må vinne” kamp mot nyopprykkede Narvik, et lag som vi tapte 3-5 mot sist gang vi møtte dem.

GJESTENE GODT I GANG

Det var gjestene som satte den første pucken i mål, og det kom minuttet før perioden var halvspilt. Sist på pucken var Connor Hurley, hans 8. mål for sesongen. Målet kom etter et noe svakt forsvarsspill fra vår side, og Narviks Connor Hurley fikk stå helt uforstyrret foran Nicklas Dahlberg. Da glemmer vi at gjestene var svært nære scoring allerede etter 20 sekunder – men også vi hadde en stor sjanse før to minutter hadde gått. Gjestene tok altså ledelsen før halvspilt første periode, og det skulle bare gå drøye 5 minutter før det var balanse i regnskapet. I undertall snapper Kåsastul pucken, og Narvik klarer ikke å stoppe landslagsbacken uten å ty til ulovligheter som gjør at dommerne velger å dømme straffeslag til oss. Det ekspederer Hampus Gustafsson sikkert i mål, hans 14. mål for sesongen, og lagene kan gå til pause på stillingen 1-1.

Endre Medby banket inn 2-1 målet.

3.45 ut i midtperioden er det Endre Medby som finner åpningen bak Narviks keeper, Partanen, og dermed har Endre tre mål på de fire siste kampene. Assist på scoringen fikk Fredrik Lystad Jacobsen og Christian Kåsastul. Under minuttet senere får Wade Murphy marsjordre etter en hodeløs takling, og med seg i garderoben tar han både Henrik Ødegaard og Erik Beier Jensen. Henrik ble sendt på sykehus for å ta røntgen av hånden, mens Erik fikk en smell i hodet og ville ikke ta noen sjanser.

Victor Björkung

I det påfølgende power playet er det Victor Björkung som banker inn 3-1 assistert av Hampus Gustafsson og Alex Lavoie, og de fleste på tribunen fikk nok roet de verste nervene med en to-måls ledelse. Men gjestene fra nord hadde på ingen måte tenkt å gi opp kampen, og i løpet av drøye tre minutter scorer de to mål – og igjen fikk hjemmepublikummet kjenne på nervene. For det skulle gå nesten 10 minutter av tredje periode før det neste målet kom – og heldigvis var det en oransjekledd Frisk-spiller som sto for det! I overtallsspill er det Fredrik Lystad Jacobsen som får kjempet pucken i mål, og jubelen som fulgte viste hvor viktig gutta synes denne seieren var. For seier ble det til slutt, for selv om Narvik tok ut keeper og satte trykk på oss mot slutten, så greide vi å ri av stormen og ta en viktig seier.

3V5A1432

– DET VAR MYE ROT

Matchvinneren var veldig fornøyd med tre poeng, men måtte innrømme at det var ikke noen god kamp fra vår side. Og på spørsmål om hvor deilig det var å sette inn seiersmålet – på en skala fra 1 til 10, så sier Lysse:

– Da må jeg si tusen, smiler Fredrik.

– Det var j**lig deilig. Ble en del stang ut for vår del, og vi spiller jo absolutt ikke en av våre beste matcher. Det var mye rot. Løperne hjelper ikke backene, og backene spiller litt vanskelig av og til.  Vi gjør litt sånne rare ting, men det skyldes nok at vi er litt stressa etter at vi har tapt en del kamper.

– For at vi skal henge med så var det viktig å vinne, og deilig å kunne gå inn i landslagspausen med de tre poengene. Deilig å sette den ja, fastslår Lystad Jacobsen.

Fredrik Bjørndal fikk prøve seg da Henrik Ødegaard måtte gå av.

To mann ut med skade i dag, og det er ikke noe vi hadde behov for nå, vel?

– Nei, absolutt ikke. Jeg så ikke hva som skjedde, men vi får bare håpe på det beste. Vi trenger alle mann.

Du har mange flere poeng nå enn du hadde i hele fjor. Er det noe du tenker på?

– Jeg spiller så mye bedre nå, synes jeg, og prøver å bidra mer. Er klart man tenker litt på poengene, men jeg er ikke den som produserer massevis av poeng hver sesong. Men jeg vil jo ha poeng og være med å avgjøre matcher.

Nå spiller du center, og hvordan synes du det er i forhold til da du spilte ving?

– Blir en helt annen spiller når jeg spiller center som må involvere meg mer. Jeg må spille litt smartere – komme i riktige buer – og det passer meg ganske bra, fastslår Lystad Jacobsen.

Etter en litt trå sesong i fjor hvor tanken på å legge opp ikke var helt fremmed for Lysse, så har han kommet godt i gang i år. Så langt har han 5 mål og 7 assister, og er med det på 7. plass på den interne poenglisten.