17 apr EN EPOKE ER OVER

I ettermiddag er det klart at Sune Bergmans epoke i klubben over.

– Etter en grundig evaluering de siste ukene har vi konkludert med at vi ønsker nye impulser, og har derfor bestemt oss for ikke å fornye kontrakten med Sune, sier Nicolay Sørensen i Sportskomiteen.

 

Sune Bergman 2

Vi takker Sune for jobben han har gjort gjennom ni sesonger i klubben!

 

SERIEMESTER FØRSTE SESONGEN

Foran 2007/08-sesongen kom Sune til klubben og tok over som hovedtrener for et relativt ungt lag med blant annet et spennende canadisk tvillingpar og en ung Zuccarello i rekkene. Da hadde Sune allerede en SHL-tittel for HV71 på sin merittliste, hvor han fikk kallenavnet “Kung Sune”, og hadde også vært trener for Leksand i SHL, Troja-Ljungby og Sundsvall i Allsvenskan, og Hudiksvall i divisjon 1.

Første sesongen som hovedtrener i Frisk Asker ble en suksess, og endte som kjent med seriemesterskap og finaletap mot Storhamar. Sune måtte innrømme at han ikke visste hvor stort seriemesterskapet var i Norge, for i Sverige er det kun sluttspillet som gjelder. Etter tre sesonger i Asker returnerte Sune til Sverige og tok over Vita Hästen i divisjon 1, men etter to år i hjemlandet ble det retur til Norge og Asker igjen. Fra 2012 og frem til i dag har Sune vært vår hovedtrener, og som alle husker endte fjoråret med finaletap mot Stavanger Oilers, og årets sesong med tap i semifinalene mot dobbeltvinner Storhamar – et tap som sved ekstra hardt for Sune som hadde ønsket å ta NM-tittelen hjem til Asker.

 

Sune Bergman 4

Sune har vært kjent for å være “sterk og klar” i sine uttalelser.

 

NI SESONGER I KLUBBEN

Det var «smalhans” i klubben de første årene Sune var her, og vi lar oss imponere over hva han greide å få ut av laget med de relativt beskjedne midlene som har vært til rådighet.

Sune Bergman 3

Kung Sune

– Sune har vært med og profesjonalisert klubben fra dag én. Klubben har etter hvert fått en bra økonomi, men det er bare å ta av seg hatten for den jobben Sune har gjort i klubben med svært begrensede midler som han hadde til rådighet de første årene, sier daglig leder, Ole G Haug.

– Sune er den treneren som har vært lengst i klubben i moderne tid, og det er ikke mange som kan skilte med å ha hatt samme trener i ni sesonger. Rett nok over to perioder, men likevel. Han vil gå inn i klubbens historiebøker, sier Ole G om sin jevngamle trener som nå sier farvel til klubben.

 

Sune har vært med og profesjonalisert klubben fra dag én – Ole G Haug

 

– Vi vil takke han for den fantastiske jobben han har gjort for klubben gjennom de ni sesongene han har vært her. Det har ikke vært en lett jobb han har hatt, med begrensede ressurser over mange år. Men nå tror vi som sagt at tiden er inne for å få nye impulser, sier Nicolay Sørensen.

– Nå vil vi fortsette jobben med å finne hans erstatter. Det er en prosess som gjøres grundig for å finne vår neste hovedtrener, avslutter Nicolay.

 

Sune Bergman 7

 

TAKKNEMLIG FOR NI FINE ÅR

Selv sier Sune i ettermiddag at han tar klubbens avgjørelse til etterretning, og selv om han gjerne skulle fortsatt ser også han at ni år kanskje er nok.

– Det finnes vel ikke så mange andre trenere som har hatt så mange år som trener i samme klubb, sier Sune.

Han bekrefter at han per i dag ikke har noen konkrete alternativ på bordet, men dersom den riktige klubben skulle komme med et tilbud vil han vurdere det.

– Selv vil jeg takke for en flott tid i Frisk Asker, og jeg er takknemlig for de ni fine årene jeg har hatt som trener i klubben. Jeg ønsker Frisk Asker alt vel, og lykke til i årene som kommer. Så håper jeg selvsagt at de finner en trener som er enda bedre enn meg, avslutter Sune med et smil.

 

 

LES OGSÅ: TO NYE ÅR FOR SUNE

Kommentarer

kommentarer

Tags: