05 apr ENDELIG!

Det er nok mange i og rundt klubben som har gått og “sparket i grusen” de siste dagene, og tenkt at tiden godt kunne gått litt raskere. Men i dag kan vi si ENDELIG!  For endelig har dagen kommet for den første finalekampen i årets NM, og i “best-av-syv” serien skal det avgjøres; Hvem stikker av med den gjeveste pokalen?

 

HISTORIEN

To ganger før har vi spilt finaler mot Storhamar, og det har endt med en seier til hvert av lagene. Mange husker nok fortsatt finale-runden i 2002 da det var “best-av-fem” og Lars Peder Nagel satte inn kampens eneste mål via buksa til COBA (Carl Oscar Bøe Andersen) i den siste finalekampen i en i overkant stappfull Askerhall! 3.228 tilskuere var det offisielle tilskuertallet. Ikke dårlig i en hall som har kapasitet på 2400 (dengang rett nok noen flere ettersom man nå har gjort om ståplasser til sitteplasser).

Fra finalen i 2008. Foto: Espen Hildrup

Fra finalen i 2008. Foto: Espen Hildrup

 

Den andre gangen lagene møttes i finale var i 2008, året vi ble seriemestre, men måtte se oss slått 2-4 i kamper av Storhamar som bare hadde blitt nummer fire i serien. Hamarsingene ledet 3-0 i kamper, men vi slo tilbake og vant de to neste 7-1 og 4-3 (etter sudden). I den sjette finalen var det Eirik Skadsdammen som scoret det avgjørende vinnermålet i sudden, og sendte våre helter hjem uten kongepokal.

Enda flere husker nok fjorårets semi-finale tap, hvor vi fikk underkjent en scoring som gikk via armen til TJ Foster. Da tapte vi serien 4-1, men mye kunne vært annerledes hadde vi fått godkjent nevnte scoring. Det er imidlertid “vann under brua”, og vi håper å kunne se frem til en underholdende finaleserie!

 

ÅRETS SESONG

Både Lillehammer og Vålerengen har fått erfare at det er et forandret Frisk Asker nå i sluttspillet sammenlignet med hva man så før nyttår. Storhamar har vunnet fem av seks oppgjør denne sesongen, hvor vår eneste seier kom etter sudden hjemme i Askerhallen. I tillegg tapte vi 2-3 på straffer, også det hjemme i Askerhallen, men måtte se oss slått både 7-1 (B), 7-2 (H) og 5-0 (B), i tillegg til 4-3 (B). Totalt 3-15 i poeng tilsier nok at dagens vertskap må sies å være store favoritter i dette finalespillet.

Storhamars Victor Svensson har vært beste poengplukker mot oss med sine 8 poeng, ett poeng bedre enn Patrick Thoresen. Vår beste poengplukker mot Storhamar har vært Kyle Bonis og Garrett Thompson, begge med 5 poeng.

Garrett Thompson scoret mot Storhamar i september. Foto: Finn Eriksen

Garrett Thompson scoret mot Storhamar i september. Foto: Finn Eriksen

 

Begge lag har svenske førstemålvakter, og Oskar Östlund hos Storhamar har stått fire av kampene mot oss denne sesongen. Redningsprosenten i disse kampene har vært 87,2 %, mens Jonas Strand har stått to kamper og har en redningsprosent på 93,9%. Hos oss har Nicklas Dahlberg også stått fire kamper, og utrolig nok har også han en redningsprosent på 87,2% mot Storhamar, mens Ole Morten Furseth har stått i tre kamper og har en redningsprosent på 85,9%.

 

Kan vi håpe på flere jubelscener som dette i finaleserien? Foto: Finn Eriksen

Kan vi håpe på flere jubelscener som dette i finaleserien? Foto: Finn Eriksen

 

Da er grunnlaget lagt for noen heseblesende hockey-dager som fort kan vare godt inn i påskeuken. Hampus Gustafsson jobbes det hardt med for å få han klar etter skaden han pådro seg mot Vålerengen, og i tillegg ser det lyst ut for et come-back for Fredrik Lystad-Jacobsen! Vi gleder oss – og minner om at det fortsatt er ståplasser å få kjøpt til søndagens finale nummer 2 i Askerhallen! Billetter fås kjøpt i Frisk-appen!

 

Måtte det beste laget fra Asker vinne!

 

NB! Husk å delta på konkurransen vår på Facebook! Her kan du vinne et gavekort på hele 8.000.- fra Dressmann!

Kommentarer

kommentarer

Tags: