14 mar – ENDELIG SATT DEN!

FURUSET FORUM: Etter en serie med jevne kamper mot Vålerengen i årets kvartfinale-serie, greide gutta i kveld det vi har slitt med de siste sesongene – slå Vålerengen ut i en kvartfinale-serie!

Igjen ble det en jevn batalje, men 1.16 ut i sudden kunne Ryan Hayes sette inn det avgjørende målet – hans andre for kvelden – i spill 4 mot 3. Da kunne gutta – og alle tilreisende Frisk-supportere på tribunen – endelig slippe jubelen løs, og glemt var alle de foregående bitre tapene hvor vi har måttet ta en alt for tidlig sommerferie allerede etter kvartfinalene.

 

_MG_0270

Petter Kristiansen scoret nok en gang!

TIDLIG SCORING

I motsetning til de tidligere oppgjørene i Furuset Forum, var det vi som satte den første pucken i buret. Og nok en gang var det evigunge Petter Kristiansen, mannen med gullhjelmen som virkelig har pøst inn med mål i kvartfinalene, som etter assist fra Endre Medby kunne banke inn 1-0. Hjemmelaget kom mer med utover i perioden, og vant skuddstatistikken med 13-6. Også i andre periode var det vertene som kom til flest avslutninger, og drøye syv minutter ut i perioden utlignet det ved Joachim Sommer Nilsen. Men det tok under ett minutt før Ryan satte sitt første mål for kvelden, etter at han fikk stå mutters alene foran Søberg, og dermed kunne vi gå også til andre pause med ledelse. I tredje periode var det kun hjemmelagets Nordin som fant veien til nettmaskene, og dermed måtte lagene ut i sudden. Begge lag hadde pådratt seg en utvisning i det 60. minutt, og dermed startet vi i 4 mot 4. 20 sekunder ut i sudden pådrar Ahlholm seg en utvisning, og i spill 4 mot 3 kunne Jimmy Andersson, Vinny Saponari, Anders Bastiansen og ikke minst, Ryan Hayes, spille seg frem til sjanse etter sjanse – og til slutt, bare 1.16 ut i sudden satt den altså!

 

– ET SKRITT PÅ VEIEN

Selv om det selvsagt var høy stemning i garderoben etter kampslutt, var det klart fra erfarne Anders Bastiansen at dette bare var et skritt på veien, og at gutta nå må få hvilt og restituert seg frem til semi-finalene begynner. Men selvsagt er også Basse glad for at vi endelig kunne slå ut laget vi elsker å slå!

 

– IKKE NOE KRIG MED YLVEN

En annen som har fått mye oppmerksomhet under kvartfinalene er vår hardtarbeidende back, Christian Kåsastul.

 

_MG_0408

Christian Kåsastul – her sammen med Nicklas Dahlberg, vår eminente sisteskanse.

 

Har det vært en “krig” med Ylven som mange har snakket om?

“Nei, etter den første kampen vi spilte her (i Furuset Forum) har det ikke vært noe problem i det hele tatt! Jeg synes det har vært helt fair spill fra begge to”, sier Christian Kåsastul etter at semi-finale plassen var sikret. Vi minner om at Skiens-gutten bare er 19 år, men allerede har rukket å spille 134 A-lags kamper for Frisk!

Det har vært en hard batalje å slå ut Vålerengen?

“Ja, det har det. Det er tøft å slå dem, og det ble noen harde kamper. Så det var viktig og deilig å slå dem i dag. Vi fikk det første målet, og det tror jeg ble veldig viktig i dag.”

_MG_0484

Her setter Ryan Hayes inn den avgjørende scoringen!

 

Så selv om Ylven fortsatt ikke er kamerat med vår forsvarskjempe Kåsastul, så har han nå muligheten til å jobbe med brunfargen ettersom det ble en tidlig sommerferie på han i år.

Vår bestemann: Mats A. Henriksen!

HØYDEPUNKTER FRA KAMPEN

FLERE BILDER FRA KAMPEN

 

Vi gratulerer hele laget med en deilig seier, og ser frem til semi-finale serien som starter førstkommende lørdag.

 

_MG_0551

Takk til alle Frisk-supportere som tok turen til Furuset Forum!

 

 

 

Kommentarer

kommentarer

Tags: