08 sep ENDELIG!

Endelig er det klart for seriestart for sesongen 2017/18!

Med en tropp som mange “hockey eksperter” peker på som en av favorittene til å vinne årets serie, blir det spennende å se om Sune & co greier å få ut det fulle potensialet i laget. Og selv om Henrik Ødegaard – i år som i fjor – må se de første seriekampene fra tribunen, må vi innrømme at laget ser bra ut! For etter at troppen ble komplett med Garry, Mario, T.J. og Alex på plass, har vi ikke tapt en eneste kamp – og rett nok har det kun vært treningskamper, men likevel….

Anders Bastiansen har overtatt kapteins-vervet denne sesongen

Anders Bastiansen har overtatt kapteins-vervet denne sesongen

 

STAVANGER OILERS – SPILLERE INN OG UT

Årets første motstander er fjorårets dobbeltmestere, Stavanger Oilers. Laget har allerede vært i gang med kamper i CHL noen uker, og selv om det ikke har gått helt veien for Stavanger-laget i CHL så har de der fått anledning til å spille inn laget i fullt kamp-tempo. Så gjenstår det å se om det har vært en fordel eller ikke – for selv i lokalavisa, Rogalands Avis, har de ikke helt tro på hjemmeseier i lørdagens kamp! Ser vi litt på årets stall sammenlignet med fjorårets, noterer vi oss følgende:

Geheb lot seg ikke "pille på nøttene" og slo godt fra seg i kveld.

Magnus Geheb vil nok vise seg frem mot Oilers også denne sesongen.

Fjorårets poengkonger Mark Van Guilder (65 p) og Dan Kissel (59 p) har begge forlatt klubben til fordel for sveitsiske EHC Visp. Tommy Kristiansen (37 p) og Scott Macaulay har også forsvunnet til utlandet, i tillegg har Petter Røste Fossen og Kjetil Martinsen gått til henholdsvis Stjernen og Storhamar. Ruben Smith, Christian Dahl Andersen og Tim Kunes (36 p) har lagt opp, og det er mange poeng som skal produseres av lagets nye spillere om de skal klare å erstatte de som har forsvunnet.

Så hvem har så blitt hentet inn? Først kan vi nevne at laget forbilledlig satser på to norske keepere, og har utnevnt tidligere Frisk Asker (U20) spilleren Jakob Opsahl som erstatter for Ruben Smith. På backsiden har de hentet inn en tidligere Stjernen-spiller, canadiske Curtis Gedig, som produserte solide 52 poeng (26 mål og 26 assist) fra back-plass da han spilte for Stjernen i 2015/16-sesongen. I tillegg har Oilers signert tidligere Lørenskog-spiller Villiam Strøm på back-plass, og Strøm fikk også med seg løperen Jonas Djupvik Løvlie (34 p i fjor) fra Romerike til Rogaland. En annen GET-liga kjenning, Tony Romano, har funnet veien tilbake til Norge etter ett år i dansk hockey. I sesongen 2014/15 produserte amerikaneren 55 poeng for Lørenskog, og blir altså nå lagkamerat med tidligere lagkamerater Strøm og Djupvik Løvlie. Canadieren Harrison Reed og finnen Lassi Kokkala er også å finne i Oilers-drakt denne sesongen, og i CHL-kampene har Reed notert seg for to mål mens Kokkala har notert seg for ett (av totalt 8). Josh Soares er lagets toppscorer i CHL med 3 mål, og rapporteres være i mye bedre form sammenlignet med i fjor. Han skal etter ryktene ha gått ned 8 kg, så åpenbart har det vært “litt å ta av”.

I tillegg har laget et 17-åring med et kjent etternavn som sies å være “up-and-coming”; Markus Vikingstad. Unggutten produserte 25 poeng for U20-laget i fjor, og var også med på U20-landslaget under U20-VM hvor han noterte seg for ett mål og tre assist.

 

Se også: Anders Bastiansen om serieåpningen i GET-ligaen 2017/18

 

HVA MED OSS?

Vi skal ikke legge under en stol at også vi har mistet et par spillere som produserte rimelig greit med poeng i fjor. Vinny Saponari har gått til Sparta Praha, mens Ryan Hayes har signert for sveitsiske GC/Küsnacht. De produserte henholdsvis 51 og 39 poeng i fjorårets sesong, og i tillegg har Jonas Berglund (26 p) gått til MS, Christian Kåsastul til svenske Vita Hästen, Jimmy Andersson tilbake til Storhamar og Mathias Baar til Nidaros, mens Torstein Nordrum (13 p) har lagt opp.

3V5A8540

Alex, Mario, T.J. og Garry

Inn har vi fått noen spennende spillere i Garry Nunn, T.J. Foster og Mario Lamoureux på løper-siden, i tillegg til en gammel kjenning i Cato Cocozza, som kom fra Lørenskog. Erstatteren for Kåsastul heter Alex Wall, og Alex har allerede imponert med sin stoiske ro og gode skøyteteknikk! Som back-up for Nicklas Dahlberg har vi fått inn Ole Morten Furseth, en solid keeper som har tre sesonger i Kongsvinger og en i Lørenskog, bak seg. At vi også vil ha med Nick Pageau fra sesongstart tror vi vil ha stor betydning for laget. I tillegg har vi en rekke spennende unge spillere som vi tror vil ta ytterligere steg denne sesongen!

Les også: Budstikkas tips om årets sesong.

Vi gleder oss veldig til pucken droppes lørdag klokken 16.00, og ønsker gutta lykke til i Stavanger!

Se også: VGs Tabelltips

Se også: TV2 Sportens (v/Erik Follestad Johansen) tabelltips.

 

 

 

Kommentarer

kommentarer