23 aug ENDELIG KOMPLETT TROPP

Endelig kunne Sune gjennomføre en trening med – nesten – full tropp. Magnus Geheb og Max Krogdahl har allerede reist med U20-landslaget, og i deres plasser er det Tobias Skuterud og Jonathan Lafjell Ed som blir med laget til Sverige. I går ankom våre fire nord-amerikanere Norge, og fikk med seg det meste av treningskampen mot Lørenskog. For alle fire er dette deres første møte med Norge, og selv om amerikaneren Mario Lamoureux har en sesong i danske Esbjerg for to år siden, kom han seg aldri til Norge under oppholdet i Danmark.

3V5A8500

Mario Lamoureux

Mario Lamoureux

Mario Lamoureux

– Jeg har aldri vært i Norge før, og det stemmer at jeg var i Danmark for to år siden. Førsteinntrykket er at det ligner litt på Danmark, et hyggelig land med hyggelige mennesker, og jeg tror at jeg vil trives her, sier Mario etter den første istreningen med laget.

– Det var tøft å komme i gang, men det kom seg etterhvert, fortsetter Mario. Den første istreningen etter flyreisen er alltid tøff, men jeg følte meg bedre mot slutten og jeg synes jeg er der jeg skal være når det gjelder egen form.

Nå venter tre tøffe kamper i Sverige, og er det noe du ser frem til?

– Det er bra å komme i gang, og tre kamper på tre dager kun to dager inn i sesongen, men jeg gleder meg til å få unnagjort disse kampene og håper vi “klikker” med en gang.

Hva er dine egne forventninger til årets sesong?

– Jeg hadde flere alternativer, men valgte Frisk Asker for jeg tror det er et lag som har mulighet til å vinne et mesterskap. Forhåpentligvis kan jeg være en del av suksessen, og vil gjøre mitt beste for laget, sier Mario med et smil.

3V5A8534

T.J. Foster

T.J. FOSTER: – GODT Å KOMME I GANG

T.J. ankom Norge i går formiddag sammen med Garry Nunn, og rakk en lunsj i Oslo før de satte kursen for Lørenskog Ishall. Og så langt har også han likt det han har sett.

– Alt ser så rent og pent ut her. Folk er hyggelige, og de fleste snakker veldig bra engelsk!

Har du fått trent på is før du kom hit?

– Jeg har skøytet et par ganger, men intensiteten har selvsagt ikke vært den samme som her. Så det er godt å endelig komme hit og treffe mine nye lagkamerater.

T.J. FOSTER

T.J. Foster spilte på rekke med Medby og Bastiansen i dag.

Du var på rekke med Medby og Basse i dag – hva synes du om dine nye rekkekamerater?

– Begge er veldig gode spillere. Bastiansen er en stor spiller som er god i rundvant, noe jeg fikk se i kampen i går. Skal bli godt å ha en som han på rekka, sier TJ.

– Og Medby ser ut til å være en dyktig spiller, så dette gleder jeg meg til.

Dine egne forventninger til kommende sesong?

– Litt tidlig å si. Jeg synes det er en spennende erfaring å ta med seg – lære en ny kultur å kjenne, og samtidig få lov til leve av å spille hockey! Jeg får spille noen kamper først, så får vi se, sier en smilende T.J.

Garry Nunn

Garry Nunn

GARRY NUNN: VINNY ANBEFALTE FRISK!

Garry ankom sammen med T.J. i går, og fikk også med seg “downtown” Oslo før Lørenskog-kampen. Også han synes det var tøft å komme i gang etter en lang reise. Han har trent en del på is hjemme i Victoria før han reiste til Norge, for som han sier “det er lettere å få istid i Canada enn her i Norge”….. Garry har en sesong i Italia bak seg (2013/14), en sesong hvor han gjorde det ganske bra med 50 poeng (18 mål og 32 assister), og selv håper Garry at han vil gjøre det enda bedre denne sesongen.

– Ja, det håper jeg jo! Sier en optimistisk Garry, som også var positiv etter dagens trening, selv om han ikke følte at han var helt på topp.

– Etter en lang reise i går så var jeg ikke helt på topp i dag, men jeg synes det var bra å komme tilbake på is og få startet sesongen, sier Garry, som spilte juniorhockey sammen med T.J. Han spilte også sammen med en annen GET-liga kjenning, Dan Kissel, tidligere, og Kissel har snakket varmt om sin periode i Norge. Garry kjenner også Zach Hamill, Lørenskogs ny-signering, som han har spilt mot tidligere.

Garry Nunn

Garry Nunn

Hvem refererte du med før du bestemte deg for Frisk?

– Jeg snakket med flere. Nick (Pageau) snakket jeg med, og i tillegg snakket jeg med Vinny Saponari som anbefalte Frisk. Jeg kjenner ikke Vinny fra før av, men har spilt mot hverandre tidligere. Han snakket veldig varmt om Frisk, og i tillegg snakket som sagt Kissel varmt om ligaen her.

Klar for tre tette kamper i Sverige?

– Jeg har aldri vært i Sverige, men har spilt mot mange svensker tidligere. I fjor spilte jeg sammen med en svenske, Anton Lindholm, og jeg ser frem til å spille kampene sammen med resten av laget, avslutter en hyggelig 27-åring fra Victoria, Canada.

 

Alex Wall

Alex Wall

WALL: – SER BRA UT!

Sistemann ut er Alex Wall, en 26 år gammel back fra St. Johns, som er nesten så langt øst i Canada som det er mulig å komme.

Hvordan er ditt førsteinntrykk, Alex?

– Ser bra ut! Alt ser rent og pent ut, og laget ser ut til å jobbe hardt. Vi så kampen i går, og det ser ut til å bli morsomt å spille her!

Alex Wall

Alex Wall

Du spilte med Nick i dag, en spiller du kjenner fra før?

– Ja, jeg trente i hvert fall med Nick i dag, og det ser jeg i så fall frem til, for Nick er en veldig god spiller, sier Alex Wall om sin nye backmakker og landsmann, Nick Pageau.

– Jeg spilte mot Nick på universitetsnivå hjemme i Canada, og han er en kjempegod spiller som jeg ser frem til å spille sammen med.

Han forteller at han spilte mot T.J. i fjor, og ser også frem til å spille på samme lag som han i år.

 

REKKENE I SVERIGE

Ut fra dagens trening kan det se ut til at T.J. går inn på rekke med Basse og Medby, mens Gary Nunn vil spille sammen med Mario Lamoureux og Tobias Skuterud (i Gehebs fravær). Lystad Jacobsen, Petter Kristiansen og Cato Cocozza utgjorde Rød rekke, mens Viktor Granholm, Mikkel Christiansen, Mats Henriksen og Marius Carho Hansen utgjorde Gul rekke.

 

Vi ønsker alle de nye spillerne velkommen i klubben, og ønsker også laget lykke til i Sverige.

 

PS: Petter Ellefsen spilte treningskamp for Ringerike Panthers i kveld, og selv om det ble 2-1 tap mot Comet kunne Petter notere seg for assist på Ringerikes mål.

 

3V5A8504

 

3V5A8526

Kommentarer

kommentarer