29 jan FEIDE OILERS AV ISEN

ASKERHALLEN: Etter den bedrøvelige innsatsen mot MS på søndag, var det klart helt fra første dropp at hodene til gutta var skrudd riktig på! Henrik Ødegaard var tilbake på backplass, Nicklas Dahlberg storspilte i god gammel stil, Kåsastul taklet så køller og tannbeskyttere fløy vant i mellom, og Basse jr, Granholm, Bonis og Hampus vartet opp med lekre scoringer. Viktor Granholm nøyde seg ikke med en, men satte like godt to pucker bak Oilers-keeperne – det siste rett nok av det litt heldige slaget.

 

RED AV 3 MOT 5

Som nevnt var Henrik Ødegaard tilbake i startoppstillingen, men det skulle ta under to minutters spill før backen måtte sette seg i utvisningsboksen. Oilers greide imidlertid ikke å utnytte overtallet, og etter at vi ble fulltallige er det Sebastian Johansen som varter opp med en lekkerbisken av en scoring! Etter drøye halvspilt periode pådrar vi oss to tette utvisninger, og med Geheb og Cocozza i utvisningsboksen får virkelig Dahlberg vist frem sin klasse, og gutta rir av også disse utvisningene! Skuddstatistikken viste 6-18 etter de første 20 minuttene, men de to neste periodene skulle bli jevnere – ser man på skuddstatistikken – men utklassing fra våre – ser man på målstatistikken!

Foto: Henning Ekeli

Foto: Henning Ekeli

 

Det skulle nemlig ta bare drøye to minutter av midtperioden før Hampus Gustafsson og Kyle Bonis spilte klikk-klakk gjennom Oilers-forsvaret. Hampus finner Kyle foran mål, og Mr Bonis setter pucken elegant over Henrik Holm i Stavanger-buret.

Lekker scoring av Kyle Bonis. Foto: Finn Eriksen

Lekker scoring av Kyle Bonis.
Foto: Finn Eriksen

 

Lagacé er mannen med gullhjelm hos Stavanger-laget, og etter 25.43 var det klart for redusering ved nevnte Lagacé. Men våre helter fortsatte å spille fornuftig hockey, og bare drøye minuttet etter reduseringen er det kaptein Basse som finner Viktor Granholm, som venter ut Holm og setter inn 3-1. Og gutta skulle på ingen måte legge seg bakpå, men fortsatte å gjøre det surt for Oilers-forsvaret. Etter 35.25 var det nestor Petter Kristiansen sin tur, og på elegant tennis slo han inn 4-1. Men han ventet til kølla var under tverrligger.

– Det føltes som en evighet før pucken kom så lavt at jeg kunne slå den inn, smiler en fornøyd Petter Kristiansen etter kampen.

 

Petter Kristiansen setter inn scoringen på tennis. Foto: Finn Eriksen

Petter Kristiansen setter inn scoringen på tennis.
Foto: Finn Eriksen

 

FEIDE OILERS AV ISEN

Petter hadde god grunn til å smile – både for egen del, og for lagets del. For selv om gutta ledet komfortable 4-1, var de aggressive i både forsvar og angrep, og til slutt fikk de enda mer lønn for strevet. Etter 50.14 sitter 5-1 etter at Viktor Granholm noe heldig fikk pucken over mållinjen, og snaue tre minutter senere banker Hampus Gustafsson inn 6-1 – og hans fjerde mål på de siste fem kampene. Selv påsto han etter kampslutt at han ikke hadde kontroll på hvor mange mål det hadde blitt – men det ble glatt avfeid av flere av hans lagkamerater som mente at det hadde han full kontroll på!

Solid jobb av Dahlberg og Kåsastul i kveld Foto: Henning Ekeli

Solid jobb av Dahlberg og Kåsastul i kveld
Foto: Henning Ekeli

 

At laget som tapte 2-4 mot MS på søndag reiste seg som “fugl Føniks” fra asken og knuste serietoer Stavanger som de gjorde i kveld, er nok for mange en gåte. Garreth Thompson har delvis svar på gåten.

– Vi må nok innrømme at vi kanskje gikk inn i søndagens kamp med en litt for avslappet innstilling, og trodde nok at det ville komme enkelt for oss. Gutta var alle veldig flaue etter forestillingen mot MS, etter to gode kamper mot Sparta og Storhamar, og vi må kjempe vårt beste i hver kamp – som vi gjorde i dag. Dette var en stor seier for oss, for nå viste vi at vi kan spille gode kamper også mot topplagene.

Er det sluttspillformen som nærmer seg?

– Vi nærmer oss, smiler Garreth.

– Stabilitet er viktig i sluttspillet, så vi nærmer oss. Dette var et stort skritt i riktig retning for oss, så nå gjelder det at vi får stabilitet i spillet vårt, avslutter Thompson.

 

FORNØYD HOVEDTRENER

Også Janna var fornøyd med en solid innsats fra gutta i kveld.

Janna– Jeg synes vi gjorde en veldig, veldig god kamp i dag. Det er deilig å se at vi kan krige og spille riktig i 60 minutter, og godt å se at vi kan sette sammen en god kamp i 60 minutter – det har vi ikke gjort for ofte i år.

Litt heldige sprett vår vei på et par av målene i dag?

– Jo, det er også deilig at pucken spretter vår vei, det har den vel heller ikke gjort for ofte i år. Men også mange fine mål fra gutta.

– Nå gjelder det at vi greier å bygge momentum i kampene fremover, først mot Stjernen på torsdag og deretter mot Lillehammer lørdag, sier en fornøyd hovedtrener.

 

REDUSERTE BILLETTPRISER MOT LILLEHAMMER LØRDAG

I lykkerus over kveldens seier kommer daglig leder med en glad-melding til alle Asker-publikummere! Til lørdagens kamp har herr Haug tatt på spanderbuksene, og reduserer billettprisene til 100 for voksne, 50 for pensjonister og 30 for barn. Han håper at dette kan bidra til at flere tar turen til Askerhallen når gutta skal feie også Lillehammer ut av hallen. Kampstart er lørdag klokken 16.00, og billettsalget er allerede åpnet i Frisk Appen!

Kommentarer

kommentarer