28 jan – FIKK EN DÅRLIG START

CC AMFI: Vertene Storhamar behøvde bare ett poeng fra kveldens kamp for å sikre seg seriemesterskapet, mens vi ønsket oss så mange poeng som mulig for å ta innpå Sparta som innehar andreplassen på tabellen. Dessverre ble det en dårlig start for våre gutter, og de måtte kjempe i oppoverbakke det meste av kampen.

 

TIDLIG MÅL I SEKKEN

For allerede etter 1.23 satt den første pucken bak Nicklas Dahlberg. Vi gjør individuelle feil i egen sone, og gjør dermed jobben lettere for Storhamar. 96-gutten, Martin Rønnild, var sistemann på pucken, assistert av Victor Svensson. Drøye 12 minutter senere er det OL-uttatte Steffen Thoresen som etter nok en individuell feil fra oss, får sette inn 2-0. Dermed ble det som sagt oppoverbakke for gutta etter en første periode som ikke får godkjent av Sune Bergman.

– Første periode er ikke godkjent, nei. Vi gjør to individuelle feil som de scorer på, og spiller ikke en god periode, sier Sune etter kampslutt.

Henrik_Ødegaard

Henrik Ødegaard måtte kaste inn håndkle på grunn av skade

Før kampen var det klart at Henrik Ødegaard måtte kaste inn håndkle på grunn av skade, mens Lystad Jacobsen hadde friskmeldt seg selv og stilte til tjeneste.

– Henrik er ute på “dag-til-dag” basis, og vi vet ikke i dag om han vil kunne være klar til tirsdagens kamp mot Sparta, forteller Sune.

– Lystad er en tøffing, så han spilte i dag selv om han kanskje ikke var 100 %.

 

BEDRE ETTER HVERT

Etter en dårlig første periode av våre, kom de bedre og bedre inn i kampen utover i andre periode. Og i tredje var vi rett og slett bedre enn Storhamar, som kunne ri på sin 2-0 ledelse. Men pucken ville rett og slett ikke inn for vår del.

Sune Bergman

Sune Bergman

– Når vi ikke scorer så er det vanskelig å vinne, slår Sune fast.

Storhamar pådrar seg totalt 12 utvisningsminutter mot våre seks, men vi klarer ikke å få satt overtallsspillet på samme måte som vi har vært så gode til denne sesongen. Da målscorer Thoresen må ut i sluttminuttene, og vi får sjansen i overtall, er det ikke mye å rope hurra for i den offensive sonen  for vår del. Sune gjør et siste forsøk med å ta ut Nicklas Dahlberg, men da utnytter Storhamar muligheten og Mikael Zettergren setter pucken i det åpne buret.

Dermed ender det med 3-0 seier til hjemmelaget Storhamar, selv om skuddstatistikken ender 29-30. Med det har Storhamar sikret seg sitt første seriemesterskap på 12 år – og vi i Frisk Asker kan bare gratulere laget med seriemesterskap!

For vår del triller Sune en 3-er på terningen for kveldens kamp mot Storhamar.

Terningkast 3

 

– VI HAR SLÅTT DEM FØR

Når vi spør Sune om muligheten for å slå Storhamar i en eventuell sluttspillsfinale, så mener Sune at muligheten absolutt er til stede.

– Vi har vist før at vi kan slå dem, men da må vi begynne kampen bedre enn vi gjorde i dag.

Nå må gutta hvile seg opp til tirsdagens kamp mot Sparta. Den vil trolig bli svært avgjørende når det gjelder kampen om andreplassen!

Kommentarer

kommentarer