18 jan FIKK REVANSJE

ASKERHALLEN: Det var tid for revansje for gutta da Kongsvinger Knights nok en gang gjestet Askerhallen i kveld, og selv om gjestene holdt følge lenge, ble det til slutt storseier mot bunnlaget.

 

WALL MED TIDLIG SCORING

Det var enveiskjøring store deler av første periode, og skuddstatistikken endte også 17-5 i vår favør. I målprotokollen sto det 1-0, etter et flott slagskudd fra Alex Wall allerede etter 1.33, assistert av Vinny Saponari og Fredrik Lystad Jacobsen. Men til tross for en kanonade mot Kongsvinger-målet ble det med kun ett mål i første periode.

_MG_7476

To kamper på to dager for Ole Morten Furseth

Kongsvinger hadde samme spilleplan som sist gang de gjestet oss med kontringsspill i fokus, men denne gangen var gutta våre med på notene og lot seg ikke overliste like enkelt som sist. I vårt mål sto Ole Morten Furseth, som spilte sin andre kamp på to dager etter at han sto for Ringerike Panthers i går da de beseiret Hasle Løren hele 8-0 på borteis. Med fortid i nettopp Kongsvinger var det godt for Furseth endelig å få en kamp under beltet.

– Godt å få litt matcher igjen. Når en tenker på hvordan den forrige kampen her mot dem endte, så var det deilig å få den her tilbake, sier Ole Morten etter kampslutt.

For vi avslører vel ingen stor hemmelighet når vi kan bekrefte at det til slutt ble en solid 6-1 seier. Andre periode ble ingen “höydare” fra vår side, men etter at Kongsvinger først utlignet til 1-1 etter at bare 30 sekunder var spilt av midtperioden, så slo gutta tilbake med to scoringer – først ved Magnus Geheb som kjempet inn pucken foran Kongsvingers mål, og deretter satte TJ Foster sitt 16. mål for sesongen på styring fra Alex Wall.

I den tredje perioden var det aldri noen grunn til bekymring for hjemmepublikummet, for i denne perioden var gutta alt for suverene. De spilte karusell med Kongsvinger i deres sone, og til tross for en meget god keeper, nysigneringen Andrew Hare, så måtte han plukke ut tre pucker fra eget bur. Først scoret Geheb sitt andre før kvelden etter solid forarbeide av Nicolay Andresen, deretter kunne Endre Medby styre inn et skudd fra Oskar Nilsson, før kaptein Bastiansen kunne fastsette sluttresultatet til 6-1 etter å ha fintet ut nevnte Hare.

_MG_7749

Så glad blir Endre Medby da han kunne styre inn sitt 7. mål for sesongen

– DEILIG MED REVANSJE

Men tilbake til Furseth, som altså sto sin andre kamp i løpet av det siste døgnet.

Kongsvingers gullhjelm kom alene mot deg, men greide ikke å overliste deg.

– Jeg tror vel ikke jeg greide å redde en eneste gang da jeg spilte for Kongsvinger og han kom alene gjennom på trening, så han er ganske bra på det. Derfor var det bra å kunne redde i dag, innrømmer Ole Morten.

– Gutta kriger bra for at jeg skal lykkes, så det er bra lagmoral hos oss. Og det er absolutt ikke noen hvilepute å spille mot Kongsvinger, for de er farlige på kontringer.

Og nå håper du på flere kamper fremover?

– Joda, jeg håper jo det. To på to dager er morsomt – gøy å få spille litt igjen. Men jeg er klar over situasjonen her, så jeg er bare fornøyd å få spille. Og det var deilig med revansje i dag, avslutter Furseth.

 

– VIKTIGSTE ER AT LAGET VINNER

Kveldens to-målsscorer, Magnus Geheb, er tilbake med solid spill, og igjen fikk han skryt av både trenere og medspillere. Selv fremhever han sine rekkekamerater, Petter Kristiansen og Cato Cocozza, og sier at de er mye av grunnen til at det går såpass bra for han om dagen. Og selv om det var deilig med to mål, så sier Magnus at det viktigste er at laget vinner.

– Det er alltid gøy å spille ishockeykamper, og selv om det er veldig gøy å score mål, så er det viktigste at laget vinner. Og nå er det viktig for oss å prøve og ta andreplassen, og da er seire som den i dag viktig.

Magnus Geheb, her sammen med P og Cato.

Magnus Geheb, her sammen med P og Cato.

 

– Jeg prøver å spille mitt spill og er heldig som har kommet på rekke med Cato og P. Vi har ganske lik spillestil, og prøver å gjøre ting enkelt. De er gode til å spille meg frem, og selv om jeg prøver å spille enkelt så prøver jeg å være litt kreativ. Og da er det godt å ha de to på rekka, to som har mye rutine og er lette å spille sammen med, skryter Geheb om de to “gamlingene” på rekka, Cato Cocozza og Petter Kristiansen.

At Magnus ikke er redd for å stå opp for sin rekkekamerat viste han i sluttsekundene da Kongsvingers Ozols kjørte inn i Cato bakfra. Til tross for nesten et hode lavere, lot ikke Magnus Ozols “dø i synden” og fortalte ganske så klart hvor skapet skulle stå. Selv om det gjensto bare sekunder av kampen, mente han det bare var rett og rimelig at han sto opp for Cato.

– Jeg synes jo han var litt dum som kjørte inn i Cato bakfra med så kort tid igjen av kampen, og da må man stå opp for lagkameraten, fastslår unge Geheb.

 

– FØLTE MEG IKKE HELT TRYGG

Assistent trener Marius Bjerke mente at laget hadde gjort en god kamp, men følte seg ikke trygg.

– Vi gjør en god kamp, men jeg følte meg ikke helt trygg før vi scoret 4-1 målet. Vi fikk et mål annulert, og gudene veit hvorfor, og jeg følte meg ikke helt trygg på 3-1. Men spillemessig gjør vi en god kamp, og dominerer det meste av kampen. Vi vant skuddstatistikken 61-25, og hadde vel 20 skudd i plexien fra slottet. Så vi må nok bli bedre på effektiviteten. I tillegg hadde vi vel tre i ribban.

Noen du vil trekke frem i kveld?

– Jeg kommer vel ikke utenom Geheb, og må trekke frem han igjen. Han spiller veldig bra om dagen, scorer to mål i dag, spiller “voksent”, står opp for lagkameratene sine og vil bli en veldig god spiller for oss fremover.

– Også veldig bra for Furseth å stå en bra kamp, for det er veldig viktig for oss å holde begge keeperne i gang. Det er vel noe vi lærte fra fjorårssesongen.

Terningkast5Terningkast?

– Jeg kan vel ikke annet enn å si 5, sier Marius, som kun har mindre ting å utsette på når det gjelder gjennomføringen av kampen. Selv tror han at det kommer til å bli en tøffere oppgave som venter i Furuset Forum på søndag.

– Der er det alltid tøft å spille, men jeg føler at vi er i rute, avslutter Bjerke med et smil.

Søndag er det altså klart for bortekamp i Furuset Forum, før vi inviterer til “Damenes Aften” mot Lørenskog neste torsdag.

HØYDEPUNKTENE FRA TV2.NO

Kommentarer

kommentarer