06 mai FORBEREDELSENE TIL CHL ER I GANG

Det har allerede vært jobbet litt i kulissene med forberedelsene til høstens CHL-deltagelse, og mandag kunne vi ønske Bo Lennartsson velkommen til Asker. For den tidligere hovedtreneren til Färjestad, som blant annet har hatt Anders Bastiansen under sine vinger, har nå tatt en posisjon i CHL som Senior Sport Advisor og var i Asker for å fortelle mer om hva som ventet oss i månedene som kommer. I tillegg fikk han se hvilke fasiliteter vi har “å stri med”, og kom med tips om hva de i CHL kunne hjelpe klubben med i planleggingen frem mot kampene i august.

CHL_Logo_Landscape_RGB_Red_High

 

GAMMEL KJENNING

Selv om Askerhallen ikke oppfyller kravene som CHL stiller per i dag, så regner man med at dette vil være i orden før det hele starter i slutten av august. Etter møtet i Askerhallen kunne vår Gullpartner, Quality Hotel Leangkollen, invitere på middag, og man kan vel trygt si at Bo ble imponert over stedets flotte beliggenhet og gode mat. Der fikk han også møte sin tidligere “elev”, Anders Bastiansen, og det ble utvekslet historier fra nåtid og fortid.

Etter middagen slo vi av en prat med Bo, og spurte blant annet hvordan det ville bli for CHL å komme til Asker. Selv spilte han for blant annet KB Karlskoga og Bofors IK i svensk 1. divisjon, før han ble spillende trener i Halmstad i 1982/83-sesongen. Etter en sesong som hovedtrener i Østerriske EC Ehrwald, tok han over som hovedtrener i Färjestad foran 1997/98-sesongen, og har også vært hovedtrener for det svenske U20-landslaget. Da Anders Bastiansen kom til Färjestad foran 2008/09 sesongen, tok Bo over som Direktør for Spillerutvikling i klubben.

– Jeg har vært i Färjestad i 20 år, og er fortsatt i klubben – men i mindre skala enn tidligere, for nå har jeg CHL som hovedgeskjeft, sier Bo Lennartsson.

For Frisk Asker ble CHL en bonus som vel spillerne ikke hadde tenkt så mye på.

– Ja, jeg snakket med Anders Bastiansen om det, og han sa at spillerne ikke hadde tenkt på det før ganske sent i sluttspillet. Men det er klart at det er en stor sak for en relativt liten klubb som Frisk Asker, for det er de store “dragene” i Europa som er med og går “all in” nå. Frölunda i Sverige har vist vei over mange år, og tok dobbel nå i år, og for en liten klubb å få muligheten til å møte en sånn klubb må jo være fantastisk.

 

Anders Bastiansen og Bo Lennartsson

Anders Bastiansen og Bo Lennartsson  FOTO: Finn Eriksen

 

Kan man sammenligne fotballens Champions League med Champions Hockey League?

– Vel, fotballen har holdt på i mange år og har mange penger. Men hockeyens modell begynner å ta form og man har holdt på i fem år nå, og vi har kanskje hatt behov for de årene for å finne formen med spilledager osv. Sesongen begynner jo litt tidligere for de klubbene som er med så det er behov for klubbene å tilpasse seg, og ute i Europa begynner dette virkelig å bli stort. Selv i Sverige, som var litt tvilende til å begynne med, så begynner klubbene å synes at CHL har en stor verdi. I de mindre ligaene rundt om i Europa så blir det en stor happening, og jeg vil tro at da Storhamar møtte Djurgården i fjor så var det vel en av de større hendelsene i norsk hockey den sesongen. Så jeg vil tro det er en stor utfordring for Frisk Asker som ligger foran dem.

Vi i Norge har erfaring fra Storhamar og Stavanger Oilers deltagelse i CHL, og det blir vel fort til at man blir litt nasjonalistiske og glemmer konkurransen som er i GET-ligaen.

– Ja, man er jo ute og representerer landet sitt, og det er nasjonalsang – så det blir jo litt annerledes. Og annerledes hockey, ikke minst. Vi sier det i Sport, som jeg representerer, at det er annerledes hockey i de forskjellige ligaene, så man får lære seg og utvikle seg både som spiller og som leder for en klubb. Så det er en veldig bra erfaring å få med seg.

CHL_Wordmark_Primary_RGB_Red_low

Vi ser også at interessen for sporten vokser i ligaer som vi tidligere kanskje ikke så på som store hockeynasjoner, som for eksempel Storbritannia.

– Interessen der vokser, og vi ser at hockeyen også vokser og forbedrer seg med treningsmetoder og lignende – og ligaene blir bedre og mer profesjonelle. Dessuten ser vi ikke de store forskjellene lenger, hvor man tidligere kunne se at noen lag vant med 10-0 – det har vi ikke sett i CHL de siste fem årene, understreker Bo.

Hva med Frisk Askers sjanser?

– Nå har jeg ikke sett noen av klubbens kamper, så jeg kan bare sammenligne med hva Storhamar og Stavanger Oilers har gjort de siste par årene. De har gjort det veldig bra, og kjempet til seg noen veldig bra resultater både på hjemmebane og ute i Europa.

Men er man i gruppe 4 så er man vel per definisjon “underdogs”?

– Definitivt! Men man har sett mange eksempler på at klubber har overrasket de siste årene, og husk at det er de to beste lagene i hver gruppe som går videre. Så det blir spennende å se hva Frisk Asker kan få til.

Hva med lokalitetene som klubben har.

– Ja, det er klart det er gammelt og slitent, og en liten arena ut fra våre mål. Men ambisjonen fra klubben er god, og jeg tror at man her er i stand til å få til gode arrangementer med litt hjelp fra kommunen.

Vi gleder oss!

– Det gjør vi også, avslutter Bo på sin siste dag som 63-åring. For i kveld reiser han hjem til Karlstad for å feire sin 64-års dag tirsdag. Vi gratulerer!

 

LES MER OM CHAMPIONS HOCKEY LEAGUE HER.

 

TREKNING 22. MAI

Hvordan gruppene blir avgjøres ved trekning, og her kan man se hvordan trekningen vil skje 22. mai.

 

Følgende klubber er kvalifisert:

Østerrike
KAC Klagenfurt (National Champions)
Graz 99ers (Regular Season Winners)
Vienna Capitals (Pick Round Winners)

Hviterussland
Yunost Minsk (National Champions)

Tsjekkia
Oceláři Třinec (National Champions)
Bílí Tygři Liberec (Regular Season Winners)
HC Pilsen (Regular Season Third-Placed)
Mountfield HK (Regular Season Fourth-Placed)

Danmark
Rungsted Ishockey (National Champions)

Finland
HPK Hämeenlinna (National Champions)
Kärpät Oulu (Regular Season Winners)
Tappara Tampere (Regular Season Runners-Up)
Lahti Pelicans (Regular Season Third-Placed)

Frankrike
Grenoble (National Champions)

Tyskland
Adler Mannheim (National Champions)
Red Bull Munich (Regular Season Runners-Up)
Augsburger Panther (Regular Season Third-Placed)

Storbritannia
Cardiff Devils (Regular Season Runners-Up)

Norge
Frisk Asker (National Champions)

Polen
GKS Tychy (National Champions)

Slovakia
HC05 Banská Bystrica (National Champions)

Sverige
Frölunda Indians (CHL & National Champions)
Färjestad Karlstad (Regular Season Winners)
Luleå Hockey (Regular Season Runners-Up)
Djurgården Stockholm (Regular Season Fourth-Placed)
Skellefteå AIK (Regular Season Fifth-Placed)

Sveits
SC Bern (National Champions)
EV Zug (Regular Season Runners-Up)
Lausanne HC (Regular Season Third-Placed)
EHC Biel-Bienne (Regular Season Fourth-Placed)
HC Ambrì-Piotta (Regular Season Fifth-Placed)

Continental Cup 
Belfast Giants

Kommentarer

kommentarer