23 nov Frisk Asker tildelt Extraprisen

Spikkestad: Nye Asker idrettsråd/Norges idrettsforbund inviterte til Idrettens hederskveld i prisvinnende Teglen i Spikkestad og Frisk Asker var invitert.

Hederskveld i Spikkestad

Teglen, et nybygd kirke og kultursenter i Spikkestad huset fredag idrettens hederskveld, hvor Frithjof Wilborn ledet oss gjennom kvelden hvor fokus var å hedre utøvere og ildsjeler innen idrett i Asker. I år var det nominerte fra hele nye Asker.

IMG_4436

Mellom utdeling av priser, ble vi også underholdt av sang, fele og rytmisk gymnastikk. Vår egen Nicolay Sørensen hadde også fått tildelt et nummer sammen med tryllekunstner Knut Harald Sommerfeldt, hvor han med stor entusiasme var dukken til buktaleren!

Mange gode kandidater

Det var mange gode kandidater til prisene, og nominasjonene vitner om store idrettsprestasjoner og meget engasjerte personer i støtteapparat, trenerroller og som ildsjeler, rollemodeller og tilretteleggere for andre.

Det ble utdelt priser i åtte kategorier, og nytt i år var Extraprisen. Lene Conradi var tilstede for å dele ut blant annet denne prisen.

Nominert til Extraprisen

Conradi fortalte de fremmøtte om begrunnelsen for prisen. «Prisen kommer som et resultat av at en enstemmig jury rett og slett savnet et navn blant alle kandidatene som hadde kommet inn. Prisen går til en kandidat som i en årrekke har vært et lokomotiv for idretten i bygda vår. Gjennom sin evne til å trekke til seg samarbeidspartnere i mange ulike sektorer, bidrar kandidaten med mer en ren idrett. Kandidaten bidrar med et stort og høylytt engasjement, stor idrett, profilering av bygda vår over det ganske land og sågar med et internasjonalt avtrykk. Idretten kandidaten bedriver, er stor i innland og utland. For å etablere seg helt i toppen i denne idretten, kreves det disiplin, styrke, samhold, utholdenhet, trygghet og et stort hjerte for idretten. Og dette hjertet mener juryen at kandidaten på en forbilledlig måte deler med Askers befolkning gjennom kamp etter kamp i en lang sesong. Kandidaten leverte en fantastisk sesong i 2019, og vi ser frem imot store bragder også i årene som kommer. Og vinneren er da selvfølgelig Frisk Asker!

Prisen var juryens idè

Vidar Wold og Nicolay Sørensen var tilstede og mottok Extraprisen. Mens de banet seg vei til scenen til jubel og applaus, passet Conradi på å presisere at denne prisen kom til før Budstikkas artikkel som etterlyste nettopp Frisk Asker sin nominasjon. Så dette var så visst ikke et påfunn etter artikkelen fra Budstikka. I juryen sitter det en fra Budstikka og han må ha holdt veldig tett, erklærte Conradi til en latterfylt sal.

Stolt

Wilborn intervjuet Vidar og Nicolay på scenen og Vidar var selvfølgelig stolt av prisen og ser lyst på sesongen. Vi ligger nå på tredjeplass. Fjoråret var fantastisk med norgesmesterskapet. Det var 17 år siden sist, og det skal ikke gå 17 år til neste gang lovet Vidar. Vi skal uansett være et topplag i mange år fremover.

IMG_4442

Etter at en veldig hyggelig kveld i Spikkestad var over, dro Vidar hjem for å pakke kofferten. Tidlig lørdag morgen er det avreise til bortekamp mot serieleder Stavanger Oilers. Kampen starter kl.16.

 

 

Vinnere av priser:

Gledessprederprisen:  Asker United, Asker fotball

Arrangørprisen:  Askeladden turorientering, Asker Skiklubb

Trenerprisen: Trine Lillegraven, turn, IL ROS

Talentprisen: Elisabeth Thon Rosvold, friidrett, Asker skiklubb

Beste toppidrettsprestasjon, kvinner: Kristin Anna Lysdahl, alpint, Asker Skiklubb

Beste toppidrettsprestasjon, menn:  Per Marius Hole, styrkeløft, SPUVI

Det ble utdelt fire hederspriser:  Bashir Adan, Warya idrettsklubb

Arild Andenæs, Asker Skiklubb

Ragnhild Grimsrud, Holmen IF

Nina Sørsdal, IL ROS

Alle nominerte er listet opp her.

IMG_4368

Nicolay Sørensen som dukke

 

Kommentarer

kommentarer