15 des FRISK ASKER U20/A – AUGSBURG COLLEGE

21 Desember kl 18:30 møter et miks-lag av spillere fra Frisk Asker U20 og A-lag Augsburg College fra Minnesota, USA til treningskamp i Askerhallen.

Vi har spurt Patrick Hellman i Sportskomiteen hvordan denne kampen kom i stand.

“Alt startet egentlig med at jeg snakket med noen kontakter jeg har i USA fra tiden jeg bodde der borte, noe som resulterte i at det kom et sammensatt “All-star”-lag fra ACHA ligaen til Tønsberg i julen ifjor for å møte Tønsberg og Comet. ACHA er lillebroren til den mer kjente NCAA ligaen, og begge er forøvrig universitets-ligaer. Comets sin daværende trener, Ted Suihkonen er en god venn av meg og de stilte villig opp med Comet, sånn at “All-star”-laget fikk to kamper i Norge på sin Europa-turne. Denne gangen er det Ted sin gode venn som er headcoach i Augsburg College som har forhørt seg om å møte et norsk lag nå rett før jul. Ted var rask med å forhøre seg om Frisk kunne være interessert, noe vi selvfølgelig er”, sier Patrick.

 

Hva kan våre spillere få ut av denne kampen?

Dag Christian Frøystad

Dag Christian Frøystad er på full fart tilbake etter skaden, og vil også spille mot Augsburg.

“Det er alltid moro for norske spillere å møte nye lag fra andre hockey kulturer, så jeg tror dette er kun positivt. At vi stiller med et mix-lag, gjør at de mest lovende spillerne på vårt U20-lag får smake litt på nivået i NCAA.”

 

Hva slags nivå holder laget vi møter?

“NCAA har kun div 1 og div 3, hvorav div 1 er en av ligaene som feeder NHL med flest spillere. Div 3 er det en del gamle Frisk kjenninger som har vært i, blant andre Joachim Flaten og Knut Bitustøyl. Augsburg College holder et bra nivå, så det er ingen tvil om at det kommer til å bli en tøff match for våre gutter”, avslutter Patrick Hellman.

 

frisk-askerFølgende spillere som har spilt A-lags kamper vil spille for Frisk (oppdatert tirsdag):

Kenneth Helgesson

Esbjørn Fogstad Vold

Joachim Svensson

Marius Carho Hansen

Nils Fuglesang

Max Krogdahl

Viktor Granholm

 

Øvrige spillere vil bli annonsert nærmere kampdag.

Laget vil bli coachet av Christer Nylund og Marius Bjerke.

Billetter kjøpes i døren og koster 50.- pr person

 

Les mer om kampen mot Augsburg  College laget her, og på hjemmesiden til laget.

Kommentarer

kommentarer