28 mar FRISK U14 TIL TOPPS I SVERIGE!

Mens mange tilbrakte påsken til fjells, pakket Frisk Askers U14-lag bagene sine og satte kursen for Vänersborg og deltagelse i Vänersborg Cup.
Tekst: Finn Eriksen / Foto: Henning Ekeli
Cupen gikk over tre dager i perioden fra fredag 25. mars til 28. mars, og i det innledende gruppespillet vant laget alle sine kamper. Først vant de 4-3 over HV71, deretter 4-2 over Forshaga, 7-0 over Halmstad Hammers, og til slutt 7-2 over Hisingen. Dermed vant de sin gruppe, og søndag ventet Frölunda i semifinalen. Den vant gutta 4-1, og i finalen ventet Hovås, som også var ubeseiret i sin gruppe.
Vänersborg063
Fra Henning Ekeli har vi fått følgende kampreferat fra finalen:
“Finalen startet med et tidlig mål i overtall for Frisk, scoret av 43 Fredrik Bjørndal (33 Philip Granath, 38 Olav Geheb). Resten av perioden var preget av utvisninger for Askergutta, og perioden endte 1-0 med totalt 8 minutter i fryseboksen.
Andre periode startet med en tidlig utvisning for Frisk som Hovås utnyttet og utlignet til 1-1. Ti minutter ut i perioden fikk vi nok en utvisning som Hovås utnyttet og tok ledelsen 1-2.
Vänersborg052
Tigrene ga seg ikke på tross av ytterlige fire minutter i undertall hvor den siste kom når det var 2.29 igjen å spille. Frisk tar ut keeperen og 44. Mads Hildisch (34.Eskild Wold) utligner når det er fire sekunder igjen av spilletiden.
Temperaturen er høy i Brätte ishall når finalen går til sudden med 4 mot 4 i fem minutter.
Noen minutter ut i 3. periode starter gutta feiring av seieren, men dommeren underkjenner målet og gutta må samle inn hjelmer og hansker for å fortsette kampen.
Etter 3.33 av 3. periode dømmer endelig dommeren vår vei og tilkjenner oss straffeslag.
Vänersborg065
33. Philip Ganath setter straffen og gutta kan nok en gang feire seier etter et påskedrama av de sjeldne.”
Vi gratulerer hele laget med en solid innsats, og seier i en cup mot tøff svensk motstand!