04 okt – FRUSTRERENDE DÅRLIG

I borteoppgjøret mot Stjernen spilte vi en dårlig kamp, men greide likevel å dra i land seieren. I kveld fortsatte det litt rufsete og slurvete spillet, og denne gangen ble vi straffet av et mer effektivt Lillehammer-lag, som i tillegg hadde en 19-åring i mål som til tider sto fullstendig på hodet og gjorde noen mesterlige redninger. Men det var ikke bare deres keeper som var årsaken til at alle tre poengene ble med bussen hjem til Oppland. Der må vi dessverre se oss selv i speilet, og innrømme at i dag var det rett og slett alt for mange personlige feil som ble gjort – og horrible feilpasninger som førte til scoringer i mot. Furseth sto igjen en bra kamp, og fikk bestemannsprisen som er stemt frem blant publikum, til tross for at han måtte hente ut fire pucker fra eget mål.

 

– SER UT SOM ET JUNIORLAG

– Kjedelig. Jeg synes det var veldig dårlig av oss, sier Endre Medby, som nok synes det var ekstra frustrerende å tape mot gamleklubben.

– Til tider spiller vi helt ok – men så plutselig er vi veldig dårlige. Vi ser ut som et juniorlag, sukker Endre, og sier at Lillehammers keeper, 19 år gamle Jørgen Hanneborg, sto en veldig god kamp uten at det er noen bortforklaring fra hans del.

– Vi kunne fort ha scoret mange flere mål. Jeg skulle scoret, og andre skulle ha scoret, men Hanneborg sto en veldig god kamp. Det er mulig at vi tar for store sjanser og spiller med for høy risiko, og kanskje vi skulle være litt mer gjerrige til tider.

 

Endre Medby hadde flere store sjanser som han selv mente han burde scoret på.

Endre Medby hadde flere store sjanser som han selv mente han burde scoret på.

 

– VI GJORDE ALT FOR MANGE FEIL

Også Kyle Bonis er enig med Endre, og sier at det ble gjort alt for mange feil.

– Vi gjorde alt for mange feil i dag, for å være helt ærlig. I tredje periode spiller vi fem minutter Power Play, og da skal vi spille bedre enn vi gjorde i dag. Da skal vi rett og slett bare score! Man tror nok at fem minutter er god tid, men så løper bare klokka av gårde. Jeg var en av dem som spilte mye av den perioden, og jeg spilte rett og slett ikke bra nok. Kreditt til Lillehammer som spilte bra i undertall, og Ole (Morten Furseth) som også spilte veldig bra for oss.

Kyle Bonis

Kyle Bonis

Ble vi rett og slett frustrerte?

– Nei, jeg tror ikke det. Vårt Power Play har vært ganske bra i de siste kampene. I tillegg hadde vi alt for mange feilpasninger i dag, og det er ikke noe vi har vært vant til i de siste kampene. Vi har tross alt vunnet fire på rad, så nå får vi studere kampen på video i morgen og gjøre de justeringene som er nødvendig før kampen på søndag. Så får vi slå tilbake da, avslutter Kyle Bonis, før han sammen med Endre skriver autografer til fremmøtte supportere etter kampslutt.

Det endte altså med tap 3-4 mot Lillehammer. Vi kom bakpå allerede etter 2.18, men snudde kampen etter scoringer ved Anders Bastiansen og Mats Frøshaug. Grove feilpass i offensiv sone gjorde imidlertid at samme Frøshaug måtte ty til ulovlige midler for å stoppe Lillehamers Joey Bennik, og da dommeren blåste straffe gjorde samme Bennik ingen feil mot Furseth. Dermed var det balanse i regnskapet, som vi vel må si var mot spillets gang. Samme Bennik var frempå igjen og førte gjestene i ledelsen halvannet minutt før andre pause, og da Jacob Noer økte til 2-4 bare 2.48 før slutt var det mange som begynte å forlate Askerhallen. Gutta ga imidlertid ikke opp, men Viktor Granholms scoring ble dessverre vår eneste, og dermed var 3-4 tapet et faktum. Skuddstatistikken viste til slutt 38-23, så det skortet altså ikke på sjansene for vår del.

Lillehammers Justin Hickman måtte forøvrig forlate isen etter en boarding på Christian Kåsastul på slutten av midtperioden, men vi greide altså ikke å omsette overtallsspillet i mål i de fem minuttene vi fikk spille fem mot fire. Det ble dømt 5 + video, så utfallet av saken kan være at Hickman må stå over kamper på grunn av dette.

 

RINGERIKE BORTE
Neste kamp er Ringerike borte i kalde Schjongshallen på søndag. For alle som har tenkt seg opp til Hønefoss anbefaler vi godt med varmt tøy, for hallen er beryktet for å være relativt kjølig. Så er det bare å håpe på at spillet til gutta varmer mer på søndag enn det gjorde i kveld.

 

KAMPFAKTA

359:29
Goal EQ by 59 V. Granholm – Assist: 26 P. Kristiansen
34
357:12
Goal EQ by 98 J. Noer
24
238:29
Goal EQ by 9 J. Benik – Assist: 13 S. Bjerke , 88 A. Cangelosi
23
221:36
Goal EQ by 9 J. Benik (+ 9)
22
118:37
Goal EQ by 21 M. Frøshaug – Assist: 43 M. Krogdahl , 55 E. Medby
21
110:35 11
102:18
Goal PP1 by 98 J. Noer – Assist: 26 J. Arnestad , 10 J. Hickman
01

 

Kommentarer

kommentarer