06 okt – GANSKE SPESIELT

Det ble en omdiskutert situasjon i Askerhallen i kveld etter at det vi trodde var seiersmålet 39 sekunder før slutt ble “vasket” på grunn av det dommerne mente var offside i målgården på Anders Bastiansen. Selv synes Anders at det var ganske spesielt.

“Jeg må si at jeg synes det er ganske spesielt, hvordan det målet ble annullert”, sier en litt oppgitt Basse etter kampslutt. For sånn han opplevde situasjonen så var det ikke offside da skuddet gikk.

“Den ene dommeren står en meter unna meg og dømmer mål. Han ser godt hva som skjer. Så litt merkelig at han som står 30 meter unna ser bedre enn han som står rett ved siden av og ser hva som skjer. Nå må jeg innrømme at jeg ikke har sett det på video, men sånn som jeg føler det så står jeg foran mål og har en kølle mellom beina. Jeg prøver å komme meg bakover, men blir dytta inn. Så ikke noen tvil om at jeg er inne i målgården, men ikke når skuddet går”.

 

 

IKKE LOV MED VIDEO

Vi snakket med dommer Tysland etter kampslutt, og han hadde følgende forklaring på dommernes avgjørelse.

“Jeg står bak målet og jeg ser at Bastiansen står i målgården sammen med en Lillehammer-back og keeperen, og jeg roper “ut av målgården, ut av målgården”. Så ser jeg at han får litt “hjelp” av backen, men uten at backen gjør noe som er straffbart. Pucken går i rundvantet til backen som skyter, og keeper rekker ikke å komme over på grunn av Bastiansen som står i målgården. Jeg står veldig tett på og får alt veldig “opp på meg”. Jeg dømte mål først – men burde nok egentlig “washet” det – og etter å ha snakket sammen med de andre (dommerne) så var vi enige i at Bastiansen hindret keeper såpass mye at vi dømte offside i målgården.”

Det ble ropt på video, men er det lov på denne type forseelser?

“Nei, det er det ikke”, sier Thomas Tysland.

Vi takker dommer Tysland for at han stilte opp og forklarte situasjonen fra dommernes ståsted.

 

Se flere bilder fra kampen her

 

GJØR INGEN GOD KAMP

Om selve kampen synes ikke Basse at vi gjør en spesielt god kamp.

“Vi gjør ikke noen spesielt god kamp, nei. Synes vi spiller litt naivt og går oss bort til tider. Gjør for enkle feil. I tillegg er Lillehammer et godt lag, så vi skal ikke ta fra dem det. Det er ikke bare vi som spiller dårlig – de spiller bra, og det har de vist hele sesongen”, fortsetter Anders.

Også Sune er enig i at det ikke var noen god kamp fra vår side.

“Vi gjør ingen bra match, og spesielt gjør vi det ikke bra i power play”, sier Sune, som heller ikke skjønner dommernes avgjørelse på det annullerte målet.

“Nei, var det offside i målgården – eller målvakt interference – så burde de ha dømt før, og ikke etter at pucken går i mål”, sier Sune, som samtidig understreker at det var dårlig spill fra vår side som gjør at vi taper.

 

Ryan Hayes jubler for scoring

Ryan Hayes jubler for scoring

 

At vi i tillegg til tre backer også måtte klare oss uten Petter Kristiansen og Marius Carho Hansen, gjør saken selvsagt ikke enklere, men som Basse sier det

“Det er de som er her som er her – det er ikke noe å snakke om de som ikke er her. Vi prøver jo vi som spiller – og noen ganger prøver vi litt for mye, og det er vel da de skaper de farlige sjansene.”

Basse scorer et pent mål i undertall, og selv om han ikke vil snakke så mye om målet, så roser han rekkekompisen Fredrik Lystad Jacobsen for et fint pass.

“Er litt flaks – men Lystad ser at jeg er åpen og gir meg et fint pass”, sier den hardtarbeidende Basse, som med to poeng fortsatt bærer gullhjelmen.

 

JEVNT OPPGJØR

Bestemannspris til Jimmy Andersson. Men han måtte se Lillehammer score i sudden fra utvisningsboksen.

Bestemannspris til Jimmy Andersson. Men han måtte se Lillehammer score i sudden fra utvisningsboksen.

Etter en målløs første periode ble det altså et undertallsmål som ga oss ledelsen før halvspilt andre periode. Lystad fant Basse som så at Lillehammer-backen ikke fulgte helt med, og alene mot keeper satte Basse den mellom loffene. Men snaue seks minutter senere var det balanse i regnskapet, og halvannet minutt før andre pause kunne gjestene juble for sitt andre mål.

Det ble ingen velspilt tredje periode, og til tross for at Sune ikke var fornøyd med våre power play, så var det nettopp mens Lillehammer hadde en mann utvist at utligningen kom. Den var det Ryan Hayes som var sistemann på, assistert av Anders Bastiansen og vår bestemann i kveld, Jimmy Andersson.

Men samme Jimmy ble også en liten “syndebukk” da han 1.40 ut i sudden ble utvist for knetakling. Dermed kunne Lillehammer spille fire mot tre, og etter 2.57 av sudden satte Lillehammer inn vinnermålet. Dermed måtte vi nøye oss med kun ett poeng i en kamp hvor vi ikke var på høyden av det vi mener laget kan.

 

Se målene på tv2.no.

 

SLÅR TILBAKE SØNDAG

Men avslutningsvis så er vi enige med Basse om at laget slår tilbake allerede på søndag. Da venter Stjernen borte, og laget fra Fredrikstad vant sin bortekamp mot Lørenskog 5-3 i kveld, så det blir på ingen måte noen enkel oppgave som venter våre helter.

Kommentarer

kommentarer

Tags: