25 mar – VI GIR DEM LITT FOR ENKLE MÅL

Det var mye snakk om rekken vår med borteseire i sluttspillet, men den skulle dessverre ikke bli forlenget i kveld. Ufortjent, i følge vår hovedtrener Jan André Aasland.

– Vi gir dem litt for enkle mål, og må stramme opp bakover. Vi skal ikke grave oss ned etter den kampen her, for vi gjør en god kamp og er absolutt på høyden med dem, sier Janna, og synes vi totalt sett var det beste laget i dag.

– Jeg synes vi var det beste laget i dag, og føler at vi fikk matchen inn i det sporet vi ønsket. Vi spiller en bra første periode, men ligger under ved pause. Kommer så tilbake og spiller også en god midtperiode. Tar ledelsen, men gir dem som sagt litt for enkle mål. Det virker som vi må jobbe mye mer for våre mål enn dem.

De har en førsterekke som produserer i kamp etter kamp.

– Ja, de ser ut til å ha en god kjemi og at de til tider finner hverandre nesten i blinde. Vi klarer å nøytralisere dem i store deler av kampen, men kan ikke skru av bryteren når de er på isen. For plutselig så biter dem, og da er det farlig med en gang. Så vi må ta det til oss, lære av det og kline til i Askerhallen.

 

En innbitt Janna måtte se laget tape sin første bortekamp i dette sluttspillet. FOTO: Finn Eriksen

En innbitt Janna måtte se laget tape sin første bortekamp i dette sluttspillet. FOTO: Finn Eriksen

 

For nå må vi bytte ut bortebanefordelen med hjemmebanefordelen!

– Ja, det er på en måte greit å bli ferdig med det. Jeg har sagt det hele tiden at vi må vinne kamper i Askerhallen, for det er for naivt å tro at vi skulle ta fire kamper i Forum.

Vårt Power Play sitter heller ikke helt om dagen?

– Nei, jeg synes vel at det satt bedre i Lillehammer-serien. Da skapte vi mer. Vi prøvde å gjøre om litt i dag, men fikk ikke så mange muligheter. Men helt klart – det må vi forbedre og komme bedre opp i effektiviteten.

Men undertallet satt bedre i dag enn på lørdag.

– Det skal vi ta med oss, for i dag satt det bedre enn sist, ja.

Et jevnt oppgjør som er bittert å tape, men vi tar det på onsdag hjemme i Askerhallen?

– Absolutt! Det må vi gjøre, avslutter en lettere skuffet Janna.

 

Magnus Geheb utligner til 1-1 FOTO: Finn Eriksen

Magnus Geheb utligner til 1-1
FOTO: Finn Eriksen

 

GEHEB OG BJÖRKUNG

Som sagt var det vertene som ledet etter første periode, og det ble registrert bare fire skudd til hvert av lagene i en periode hvor vi var fullt på høyde med de blåkledde. Nok en gang skulle gutta spille en meget god midtperiode, og det var unge Geheb som først fikk hull på Søberg. Han kjempet pucken inn mellom loffene til hjemmelagets keeper, og Søberg så ikke helt ut til å skjønne hva som hadde skjedd. Assist var ved rekkekameratene Mikkel Christiansen og Cato Cocozza. Drøye fire minutter senere blir det spill fire mot fire, og Victor Björkung greier å snappe opp et forsøk på fremspill i offensiv sone. Han lader børsa og banker inn ledermålet, og ingen kan si noe på at vi tar ledelsen i kampen. Men hvor lenge var Adam i paradiset? I vårt tilfelle kun ett minutt og 10 sekunder. Det var tiden det tok før det igjen var balanse i regnskapet, og nok en gang var det Ahlholm/Lindström som var arkitektene bak målet. Ahlholm får to forsøk på å få pucken forbi Nicklas, og han lar seg sjelden be to ganger. Skuddstatistikken i midtperioden endte 13-13, og det så lenge ut til at siste periode skulle ende målløs. Men akkurat i det speaker har annonsert at det gjenstår to minutter av perioden, er førsterekka til vertene frempå igjen. Denne gangen er det Ahlholm som finner Røymark, og veteranen banker inn det som skulle vise seg å bli vinnermålet. For selv om vi tar ut Dahlberg i sluttminuttet greier vi ikke å få inn utligningsmålet, og dermed tar Vålerengen ledelsen 2-1 i kamper – urettferdig som det enn måtte føles.

 

VIctor Björkung scoret i sin andre kamp på rad. FOTO: Finn Eriksen

VIctor Björkung scoret i sin andre kamp på rad.
FOTO: Finn Eriksen

Kommentarer

kommentarer