28 nov GIR SEG PÅ LANDSLAGET

Etter 110 kamper på A-landslaget og flere på yngres landslag har vår 38 år gamle kaptein, Anders “Basse” Bastiansen, bestemt seg for at “nok er nok” når det gjelder å spille med flagget på brystet. Det ble 13 VM og tre OL for Basse i løpet av landslagskarrieren som startet i 1997, men heldigvis har han ikke tenkt å gi seg på Frisk Asker med det aller første.

 

UFFE TOK HAN MED TIL SVERIGE

Anders, som fylte 38 år den 31. oktober, forlot Frisk Asker til fordel for IFK Arboga foran 2004/05-sesongen etter at Ulf “Uffe” Weinstock hadde sett hvilke kvaliteter som bodde i unggutten, og tok han med seg da Uffe tok over som hovedtrener i Arboga. Året etter gikk Basse til Almtuna, også det i Allsvenskan, men etter 13 kamper ble han plukket opp av Mora, som den gang spilte i SHL. Etter tre sesonger i Mora gikk ferden videre til Färjestad, hvor Basse ble i seks sesonger, før han avsluttet utenlandsoppholdet med en sesong som kaptein i Graz 99ers. Deretter returnerte han til moderklubben i 2015, og er altså inne i sin fjerde sesong etter returen. Han har her bevist at han fortsatt “holder koken”, og har 18 poeng på 22 kamper hittil i sesongen.

Anders Bastiansen med årets sorte drakt, som i utgangspunktet skal brukes i de såkalte "temakampene".

Anders Bastiansen med årets sorte drakt, som i utgangspunktet skal brukes i de såkalte “temakampene”.

Vi takker Basse for innsatsen på landslaget, og selv om han selv tror at man vil finne hans erstatter blant unggutta som er på vei opp, så tror vi at det blir et stort tomrom å fylle!

Kommentarer

kommentarer