20 aug – GLEDER MEG TIL Å SPILLE I CHL

Mens laget trente på is tirsdag ettermiddag, var det en som måtte nøye seg med alternativ trening. For etter at han pådro seg en skade i ryggen under trening hjemme i Canada, en skade han trodde ville gå over etter hvert, så måtte nysigneringen Reid Petryk innse at han måtte la Akimi-gutta gjøre jobben sin for at han skulle være tilbake på is innen sesongen tar til. For etter at han spilte treningskampen mot Vålerengen, kjente han at ryggen bare ble verre og verre, og etter det har han ikke trent på is med resten av laget.

– Jeg fikk kjenning av skaden da jeg trente styrke hjemme i Canada nå i sommer, men jeg trodde at det ville gå over av seg selv. Det gjorde det ikke. Den ble bare verre og verre, og nå får jeg kyndig behandling av Akimi. Nå håper jeg at jeg vil være tilbake på is på fredag, sier den 26 år gamle canadieren fra Edmonton, Alberta.

 

LES OGSÅ: NY CANADISK LØPER KLAR

 

– DREV MED MANGE IDRETTER

Under oppveksten i Canada var hockey et naturlig valg for Reid, og han tror han begynte med ishockey allerede i 4-års alderen.

– Jeg tror pappa tok meg med til ishallen da jeg var rundt 4 år, og han bygde små isbaner i hagen som vi kunne trene på, minnes Reid.

Men det var ikke bare ishockey som unge Petryk drev med, for med en fotballspillende mor og bror, og en far som var fotballtrener, var nok fotball det mest naturlige. Faren spilte i tillegg semi-profesjonell amerikansk fotball da han vokste opp, mens Reid spilte både volleyball, basketball og ikke minst fotball, og først i en alder av 16 år kom tiden for å velge. Inntil da hadde han vært på “kretslaget” i fotball for Edmonton, og mener selv at han var en ganske habil fotballspiller. Likevel falt valget på ishockey, og i 2013/14-sesongen var han med på å vinne Memorial Cup – det gjeveste troféet man kan vinne som juniorspiller i Canada.

– Ja, det var nok det største jeg har opplevd innen hockey så langt – i tillegg til å signere en AHL-kontrakt. Det var et crazy år hvor hele laget sto sammen og greide å få til noe bra sammen.

 

Reid Petryk - Foto: Finn Eriksen

Reid Petryk – Foto: Finn Eriksen

 

Hvis man gjør et søk på internet på Reid Petryk, så kommer man ikke unna at du har vært i en del fighter på isen. Er du så temperamentsfull på isen?

– He he, jeg vil ikke si at jeg er det nå lenger. Jeg sloss vel litt da jeg var junior, sånn fem til åtte fighter per sesong, men etter at jeg ble profesjonell har jeg kanskje hatt en per år. Jeg vet at man ikke har lov til å sloss i denne ligaen, så vi får se hvordan det går, smiler Reid.

Du er en nær venn av en tidligere Frisk-spiller, Garry Nunn. Hvilken innflytelse, om noen, hadde han på din avgjørelse om å signere for Frisk?

– Han hadde absolutt en stor innflytelse. Jeg visste at jeg ville til Europa, men visste ikke så mye om de forskjellige ligaene her. Så da jeg snakket med Garry sa han at Frisk var interessert i meg, og at han hadde trivdes veldig godt her – og i tillegg spilte han veldig bra mens han var her. I tillegg var det fristende å få spille i CHL, for det vil være en kul greie, og det er et bra utstillingsvindu.

I tillegg til Garry har Reid spilt sammen med Garrett Thompson og Andreas Martinsen i San Antonio Rampage.

– Garrett spilte jeg ikke så mye sammen med, for han ble kalt opp til San Antonio for rundt 30 kamper, tror jeg, så jeg ble ikke så godt kjent med han som jeg ble med Garry. Garrett er en kjempehyggelig fyr, og en god hockeyspiller. Spilte heller ikke så mange kamper med Andreas, for han ble kalt opp til Colorado Avalanche i NHL. Men jeg var på camp med han, og han er en stor og veldig sterk spiller. Jeg møtte han også da han spilte for Rockford Icehogs i AHL, som er farmerlaget til Chicago Blackhawks.

 

– TAR LITT TID Å BLI VANT TIL STOR BANE

Ettersom dette er Reids første sesong i Europa, er størrelsen på banen noe han tror vil ta litt tid å bli vant til.

– Jeg kjente etter de første treningene at jeg nok stoppet litt for tidlig, og at jeg derfor ikke fikk utnyttet farten min. Det er noe jeg definitivt må jobbe med, i tillegg til et par andre småting som jeg må finne ut av før den første kampen.

Og hvordan var første treningskampen mot Vålerengen, som en forsmak på hva som venter i GET-ligaen?

– Jeg fikk høre at de var et ganske bra lag som vant serien forrige sesong, og jeg ble litt overrasket over at de taklet litt mer enn jeg hadde forventet i en treningskamp. De var et ganske bra lag, men man skal ikke legge for mye vekt på den første treningskampen.

3V5A7143

Reid Petryk

Hva skal vi si til de som venter på at du skal komme tilbake på isen?

– Jeg føler meg mye bedre nå, og jeg håper at jeg vil være tilbake på isen etter et par behandlinger til hos Akimi. De har hjulpet meg mye, og gjort en veldig bra jobb med meg, sier Reid, som altså håper å være tilbake på is nå på fredag. Men spill på søndag tror han blir for tidlig.

– Det tror jeg nok ikke går, men jeg satser på å være klar for den første CHL-kampen!

Apropos CHL, hvordan tror du laget vil klare seg i den turneringen?

– Jeg har snakket litt med Alex (Lavoie) som har deltatt i CHL for et par sesonger siden, og han sa at vi må forvente oss et høyt tempo og at det er gode lag vi møter. Jeg håper vi kan være på høyde med dem og gjøre en god figur. Garrett sa at GET-ligaen er en bedre liga enn man tror, og han ble ganske overrasket over tempoet og nivået da han kom hit i fjor. Så jeg håper vi kan overraske i CHL.

Til slutt, er det noen av dine norske medspillere som du har lagt spesielt merke til så langt?

– Tja, jeg synes vel Viktor Granholm har imponert meg. Han har veldig gode skills, og jeg skjønner fra de andre på laget at han bare blir bedre og bedre. Han har et godt skudd, og er ganske rask også, sier Reid om den fire år yngre lagkameraten.

– I tillegg må jeg si at Basse imponerer meg. Han overrasker meg fordi han fortsatt holder et så høyt nivå til tross for alderen. Han er supersterk med pucken, og jeg har lagt merke til under de få ukene jeg har vært her at han er en smart spiller, sier Reid om kaptein Bastiansen.

 

ViktorGranholm

Reid har latt seg imponere av Viktor Granholm

 

Når det gjelder andre fritidsinteresser sier Reid at han liker best å henge med de andre gutta, og synes Oslo er en veldig fin by som han gjerne besøker flere ganger. Og været bekymrer han seg ikke om, for kalde vintre er han vant med!

– Jeg har ikke sjekket hvor kaldt det blir her på vinteren, men jeg tviler på at det blir kaldere enn det jeg er vant til, smiler Reid.

 

Vi takker han for praten, og krysser fingrene for at Akimi-gutta gjør jobben sin og får Reid tilbake på isen jo før jo heller!

 

VI TELLER NED TIL FØRSTE KAMP I CHL!

Kommentarer

kommentarer

Tags: