18 okt HAYES-TRICK MOT STJERNEN

STJERNEHALLEN Etter at Stjernen-spillerne mistet hodet en etter en, ble det mange utvisninger på hjemmelaget – og en dertil enklere jobb for våre helter. Hjemmelaget tok ledelsen etter drøye halvspilt første periode, men under minuttet etter var førsterekka anført av Ryan Hayes i gang. Han scorer tre strake – ubesvarte – mål, og Fredrik Lystad Jacobsen assisterer på to, mens Nicolay Andresen og Anders Bastiansen er med på ett hver. Dermed kan Ryan feire sitt første hat-trick i Frisk-drakt, og vi må faktisk helt tilbake til 09/10-sesongen for å finne det forrige “ekte” hat-tricket. Den gang var det Robin Dahlstrøm som scoret tre på rad – og det også mot Stjernen!

 

– DONE IT BEFORE

Ryan Hayes

Ryan Hayes

Det er ikke første gang Ryan Hayes scorer hat-trick som senior-spiller.

“No, I have done it before”, smiler Ryan etter kampen. Men at det er første gang i GET-ligaen behøver han ikke understreke. Han hadde scoret syv mål foran dagens oppgjør, og i tillegg til tre mål noterte han seg også for en assist. Vi forteller han at det er en stund siden siste “ekte” hat-trick ble scoret av en Frisk-spiller, og han sier at “det er da alt for lenge siden”!

Men gutta ga seg ikke med det i Stjernehallen. Først økte Endre Medby til 1-4, og “alle” i Stjernehallen trodde at Stjernen reduserte like etterpå. Men etter å ha sett på video dømte dommerkvartetten “ikke mål”! Før andre periode ebbet ut reduserte de imidlertid til 2-4, og igjen var det en viss nerve i kampen. De nervene roet Mats A. Henriksen elegant med sin første scoring for sesongen, assistert av Viktor Granholm og Petter Kristiansen. Deretter puttet Anders Bastiansen to mål, med en redusering fra Stjernen innimellom de to.

 

– IKKE ÅRSBESTE

Til tross for utklassingsifre på tavla ville ikke trenerduoen si at det var årsbeste av laget. Til det var det for mye å sette fingeren på, skal vi tro reaksjonen etter kampen.

“Vi gjør en bra kamp – men vil ikke si at det var årsbeste”, sier Marius Bjerke, og utdyper det med følgende.

“Mens Stjernen mistet hodet så greide vi å holde hodet kaldt. De virket tammere enn for en uke siden, og manglet et par sentrale spillere. Vi hadde bra overtallsspill, og i tillegg til å score tre mål synes jeg Ryan gjorde en bra kamp hvor han spilte smartere enn han har gjort tidligere. I tillegg scorer Mats Henriksen sitt første, en scoring som var med på å punktere kampen. Han har spilt solid i år, og jeg synes han igjen gjorde en bra kamp”, fortsetter Marius.

Ryan er også fornøyd med egen innsats, men skryter av hele rekka som han mener jobber bra sammen.

“I dag synes jeg hele rekka jobbet bra sammen”, sier Ryan, og innrømmer at han har en del å jobbe med når det gjelder eget spill.

“Bra at Marius synes jeg spilte smartere i dag, for det er noe jeg prøver å jobbe med”, fortsetter Ryan, som heller ikke synes det er årsbeste av laget.

“Vi ga dem for mange sjanser i første periode i dag, så det er en del å jobbe med der. De ble frustrerte utover kampen, mens vi holdt hodene kalde.” Smiler Mr Hat-trick, Ryan Hayes, som allerede gleder seg til torsdagens kamp på Jordal, og ikke synes det gjør noe at kampene kommer tett.

“Nei, det er jeg vant til”, sier Ryan. “Jeg liker best å spille kamper, så dette er helt ok for meg”, smiler tre-måls scoreren.

 

Kenneth Helgesson kom inn i tredje periode

Kenneth Helgesson storspilte mot Stjernen

 

KENNETH INN FOR NICKLAS

Til manges overraskelse var det igjen Kenneth Helgesson som sto i mål, mens Nicklas fikk hvile. Kenneth sto en meget god kamp i kveld, og viste med det at formen absolutt er på vei tilbake for han etter at han måtte opereres og mistet store deler av fjorårssesongen. Han holdt oss inne i kampen i første periode hvor Stjernen absolutt var med i kampen.

“Kult for Kenneth å komme inn og få en så god opplevelse. Han gjør noen avgjørende redninger, og står en bra match”, sier Marius om dagens sisteskanse. Og selv om trenerduoen ikke vil kalle kampen for årsbeste, så er de enige i at det var en velspilt og bra kamp av gutta i kveld. Eneste “mørke flekken” var Mikkel Christiansens takling som førte til at han måtte forlate isen allerede før første periode var ferdigspilt.

“Jeg bommer på taklingen og treffer feil. Klønete av meg”, sier Mikkel, som var fornøyd med at resten av laget spilte en solid kamp også etter at han måtte gå av. Inn kom Viktor Granholm, som absolutt gjorde en godt gjennomført kamp. Han får skryt av Endre Medby som satte sitt 8. mål for sesongen.

“Vi skaper mange sjanser i dag, og ingen ser ut til å bli stressa. Unggutta ser ut til å vokse mye på den tilliten de får, og jeg synes Viktor gjør en solid kamp når han fikk sjansen”, sier Endre etter kampen.

 

BASSE PÅ TOPP

Etter dagens poengfangst troner nå Anders Bastiansen alene på toppen av poengligaen i GET, mens Ryan Hayes deler 3. plassen. Og med tre poeng ligger vi nå bare poenget bak Lillehammer på tabellen, og er to poeng foran Stjernen. Torsdag er det klart for Jordal-tur for våre helter, og vi regner med at mange Frisk-supportere tar veien til hovedstaden for å støtte laget. Men mest av alt håper Marius Bjerke at vi klarer å fylle Askerhallen på søndag!

“Søndag skal vi vise oss frem for Asker-publikummet. Så da håper jeg det blir full hall!”

 

Vi tror han på hans ord, og minner om at det er gratis inngang på søndag!

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer