15 okt Hei Suomi!

Hyvää päivää!

Tirsdag ettermiddag setter gutta kurs for Finland og Tammerfors, hvor det onsdag kveld er klart for den siste kampen i CHL for vår del. Motstander er Tappara Tampere som vi tapte 1-3 for hjemme i Askerhallen, i en kamp hvor vi ga finnene kamp helt til døren. Da vi møttes var begge lag ubeseiret i hjemlig serie, men både Tappara – og vi – har etter den tid tapt hver sin kamp. Rett nok tapte Tappara etter straffer mot Ässät, og måtte også ha straffer for å vinne toppkampen mot Kärpät dagen etter, men leder fortsatt Liiga med seks poengs forsprang på Kärpät som har en kamp mindre spilt.

 

TO BLIR HJEMME

Det er to spillere som blir hjemme i Norge når laget drar til Finland. Mens Mats Frøshaug sliter med en skade som muligens vil holde han ute noen uker, har Fredrik Lystad Jacobsen skole som krever hans oppmerksomhet. Fredrik gikk glipp av bortekampene mot Biel-Bienne og KAC Klagenfurt av samme årsak, men vil være klar til hjemmekampen mot MS på søndag.

21matsfrshaug_48755912318_o

Mats Frøshaug

Etter lørdagens skuffende tap mot Vålerengen i Furuset Forum spurte vi Janna om hva kampen mot Tappara, som er mer eller mindre betydningsløs ettersom vi ikke kan gå videre til sluttspillet, ville bli brukt til for vår del.

– Det blir egentlig det samme som sist (hjemme i Askerhallen) hvor vi håper å få med oss en god erfaring og godt tempo, og jeg har hørt at de er et bedre hjemmelag enn bortelag, så det kommer til å bli et høyt tempo for oss. Det er et veldig godt lag som ikke har tapt etter ordinær tid i hjemlig serie, selv om de tapte etter straffer mot Ässät. Så vi håper å dra bort dit og gjøre en god figur og ta med oss det hjem igjen, sa altså Janna på lørdag.

 

KAMP OM PLASSENE I SLUTTSPILLET

Alle våre motstandere i gruppe A kan gå videre til sluttspillet, og med seier i kveld vil Tappara Tampere trolig være sikret minst andreplass i gruppen. Biel-Bienne møter KAC Klagenfurt tirsdag ettermiddag, så finnene vil allerede på forhånd vite hva som skal til. Biel-Bienne vant solide 6-3 mot KAC Klagenfurt sist gang lagene møttes, i en kamp hvor Peter Schneider scoret hele fire mål for sveitserne. KAC Klagenfurt hadde elleville 53 skudd på mål mot Biel-Biennes 17, men likevel vant altså Biel-Bienne med 6-3 på borteis i Eissportzentrum Klagenfurt. Ikke den beste dagen på jobb for Klagenfurts norske keeper, Lars Haugen, som ble tatt av etter at fire pucker hadde funnet veien forbi den ellers så gode Haugen. Andrekeeper, David Madlener, måtte altså se ytterligere to pucker gå forbi seg, og to mål på fem skudd for hans del gjør nok at Haugen trolig er tilbake som burvokter i tirsdagens oppgjør.

 

Henrik Fayen Vestavik greier ikke å avverge 0-1 i overtall. Foto: Finn Eriksen

Tapparas Otto Rauhala scorer i undertall.
Foto: Finn Eriksen

 

Hos vår motstander, Tappara Tampere, er det franske Charles Bertrand som topper målstatistikken med sine fem mål på fem CHL-kamper. Nummer 23, Olavi Vauhkonen, kan skilte med to mål, mens hele syv spillere har scoret ett mål, deriblant canadiske Tyler Morley som også har notert seg for fem assist.

For vår del er det fire spillere som har scoret ett mål hver; Hampus Gustafsson, Mikkel Christiansen, Alex Lavoie og Nicolay Andresen. Vi håper at flere melder seg på i onsdagens oppgjør!

Vi ønsker med dette gutta våre god tur til Finland, og satser på at de gir Tappara Tampere like god motstand som hjemme i Askerhallen. Vi vet det er flere som tar turen til de tusen sjøers land for å støtte gutta fra tribunen, og håper at de gjør seg bemerket på en sedvanlig positiv måte!

Näkemiin!

 

Kommentarer

kommentarer