13 sep HEROISK INNSATS MOT OILERS

Med tre sentrale backer ute med skade, var det et vanskelig puslespill Sune Bergman måtte legge sammen med sin assistent Marius Bjerke før kveldens oppgjør mot Stavanger Oilers. Løsningen ble å omskolere kaptein Petter Kristiansen til back, og la de yngste slippe til allerede fra start. I nykomponerte sorte drakter, som bare skal brukes i to kamper denne sesongen hvis alt går etter planen, kunne gutta igjen ta i mot Stavanger Oilers i den første hjemmekampen i Askerhallen. Før kampen kunne laget også vise frem årets treningsdresser, som også i år er designet av Dressmann.

Kaptein Petter Kristiansen

Kaptein Petter Kristiansen

 

0-1 ETTER FØRSTE 20

3v5a0426Oilers var det førende laget i første periode, men også vi hadde våre sjanser. Debutanten Marius Carho Hansen kunne gitt oss ledelsen, og i tillegg var unge Viktor Granholm farlig frempå. Men det var Oilers som fant veien til nettmaskene først. Da det gjensto drøye 5 minutter av perioden, var det Dan Kissel som overlistet Nicklas Dahlberg og kunne ikle seg GETs gullhjelm.

 

 

 

KALDDUSJ!

Hva som traff gutta da de kom på isen i andre periode kan knapt beskrives. I løpet av kun 2.27 minutter scoret gjestene hele tre ganger, og med 0-4 på tavla var det nok mange av de fremmøtte på tribunen som trodde at løpet var kjørt. Men dét skal gutta ha – de gir ikke opp! I spill fem mot tre åpner Ryan Hayes scoringskontoen etter assist fra Basse og Lystad Jacobsen, og under to minutter senere – i nok et overtall – er det Nordrum som også skaffer seg konto med mål på! Og med under to minutter igjen å spille av perioden pådrar Oiler seg nok en utvisning- og nok en gang greier gutta våre å utnytte overtallet. Denne gangen er det Oskar Nilsson som er sistemann på pucken, etter å ha banket den i mål bak Oilers keeper, Ruben Smith. Dermed var vi med i kampen for fullt, og kunne gå til pause på stillingen 3-4!

 

Oskar Nilsson banket inn 3-4 målet

Oskar Nilsson banket inn 3-4 målet

 

MEDBY UTLIGNET

Endre Medby utlignet til 4-4

Endre Medby utlignet til 4-4

I tredje periode var det vi som var det førende laget, og da vi igjen fikk muligheten i overtall etter drøye 5 minutter av perioden, satt utligningen i samme sekund som Oilers igjen var fulltallige! Dermed var snuoperasjonen et faktum, og denne gangen var det nykommer Endre Medby som assistert av Kåsastul og Baar kunne juble for scoring. Perioden ebbet ut uten flere scoringer, men det var en periode hvor begge lag hadde sjanser til å avgjøre kampen. Helt på tampen av perioden pådrar gjestene seg noe som fortoner seg som en noe unødvendig utvisning, etter at de fikk en 2-minutters utvisning for uthaling av tiden. Denne regelen er ny av året, og lag som blir avblåst for icing skal ikke drøye tiden med å sette på feil spillere. Etter en advarsel er det to minutters utvisning ved neste. Dermed kunne vi starte sudden med 4 mot 3, og til tross for noen kjempesjanser måtte vi se kampen gå til straffer. Der var det kun Van Guilder som greide å score, og dermed dro Oilers hjem til Stavanger med to poeng, mens det ble ett igjen i Asker.

 

BILDER FRA KVELDENS OPPGJØR

 

GJØR EN BRA MATCH

“Det var en tre minutters periode i begynnelsen av andre periode som ødela helt for oss. Da så vi ut som et juniorlag og slipper inn helt unødvendige mål. Utenom det så var det en jevn match, og det var kult å se at vi scoret mål i power play som vi har trent mye på i den siste uken,” sier Sune Bergman etter at ett poeng var sikret.

“Vi lykkes å gå inn på mål og ta fighten inn på kassen, og gjør mål når keeperen er dekket. Så var det kult å se at vi bet sammen tenna og fortsatte å spille selv om det så veldig mørkt ut en periode”, fortsetter Sune.

Når det gjelder backene våre, så er Sune innforstått med at det ikke kan gå å spille med så få backer i mange kamper fremover.

“Nei, det kan gå med en kamp eller så, men ikke i mange kamper. Vi får se om vi finner en løsning og får lånt inn en back”, sier Sune, som er fornøyd med innsatsen som kaptein P gjorde på en noe uvant back-plass i dag. Selv sier Petter at det ble slitsomt etterhvert.

“Det ble mye spilletid på meg i dag, så det ble tungt etterhvert”, sier Petter, som likevel sa seg relativt fornøyd.

 

Torstein Nordrum

Torstein Nordrum

 

“VI BURDE VUNNET” – TORSTEIN NORDRUM

En som også var relativt fornøyd etter kampen, var målscorer Torstein Nordrum, som med sin første scoring for sesongen reduserte til 2-4.

“Dette var en kamp vi burde vunnet”, sier Torstein etter kampslutt.

“Det var en fire minutters periode i andre periode som egentlig ødela det som kunne blitt et enda bedre resultat. Men det er absolutt noe å ta med seg at vi greide å hente inn 0-4, for det så ganske mørkt ut akkurat da. Så det var jo hyggelig at det ikke ble en bekmørk serieåpning i Askerhallen.”

Hva med egen rekke – fornøyd?

“Synes det har gått ganske bra så langt. I power play fungerte det veldig bra, og jeg synes det fungerer bare bedre og bedre. Kan bare gå en vei nå”, avslutter en smilende Torstein Nordrum.

 

Vinny Saponari

Vinny Saponari her sammen med Nick Pageau

 

VINNY SAPONARI PÅ PLASS

En som også synes at det ble en spennende kamp, var nyankomne Vinny Saponari. Rett fra flyplassen kom Vinny til Askerhallen og fikk med seg en kamp som han synes vitnet om at laget hadde kvaliteter både offensivt om med sterk moral.

Velkommen til Asker og Frisk Asker, Vinny. Hva synes du om det du fikk se i kveld?

“Tusen takk for det. Jeg synes det var en spennende kamp, og det var en god dag å komme hit på. Men jeg er ganske trøtt akkurat nå, for jeg har vært på reise i et døgn – så jeg ser frem til å komme meg i seng nå”, sier Vinny etter å ha sett laget kjempe seg tilbake etter 0-4. Om det å komme til Frisk Asker sier ny-signeringen følgende:

“Jeg synes det er en spennende mulighet, og jeg synes laget gjorde en god innsats i dag mot de regjerende mesterne selv med flere spillere ute.”

Når tror du at du vil være spilleklar?

“Hvis alt papirarbeidet går gjennom så kan jeg kanskje være klar til torsdag”, sier Vinny, som ler når vi foreslår at han kanskje må spille forsvar på torsdag. Men hva mener han selv at han kan tilføye laget?

“Offensiv kreativitet. Jeg liker å holde på pucken og kreere offensivt spill, så forhåpentligvis jeg kan hjelpe til med å score mål også”, som bekrefter at han vet hvor målet står.

 

Vi ønsker Vinny velkommen til Asker, og håper å ha han spilleklar allerede til torsdagens kamp borte mot Kongsvinger.

 

Et sammendrag av kveldens kamp finnes her.

 

Kommentarer

kommentarer