19 mar HISTORISK KVARTFINALESEIER

Aldri før har en kvartfinaleserie endt med syv borteseire – før i kveld! Begge lagene hadde kniven på strupen før kampen, for taperen måtte finne frem solkremen og ta en tidlig sommerferie, mens vinneren kunne fortsette inn i semifinalene.

Hjemmelaget tok ledelsen på en “vinglepuck” som vår sisteskanse dessverre ikke greide å stoppe – og dermed ble det en litt kjedelig start på kampen for vår del. Lillehammer førte kampen de første minuttene, men våre kom mer og mer med etterhvert som perioden skred frem. Etter 8-10 i skuddstatistikk i første periode, skulle gutta rulle frem kanonene i midtperioden. Hjemmelagets keeper, Bengtsberg, hadde mer enn nok å gjøre, og reddet hele 21 skudd i løpet av 20 minutter. Det så lenge ut til at han skulle greie å holde nullen, men til slutt sprakk den – heldigvis! Assistert av gårsdagens bursdagsbarn Cato Cocozza og og Sean McMonagle kunne Mikkel Christiansen sette inn utligningen etter 45.55 var spilt, og drøye seks minutter senere prøver Kåsastul på skudd, kølla knekker, Petter Kristiansen får vippet pucken videre til Mats Frøshaug som banker den opp i nettaket!

Foto: Arild Åssveen / Maxiprint

Foto: Arild Åssveen / Maxiprint

Dermed ble det noen minutter med neglebiting før sluttsignalet gikk, og gutta kunne juble for å ha kjempet seg gjennom kvartfinalene og tatt seg videre til semifinalene kun basert på borteseire. Det er historisk!

Vi takker Lillehammer for syv underholdende kamper, og ønsker dem en riktig god sommer! Dere ga oss en god fight, og vi er utrolig glade for å kunne dra i land seieren.

Nicklas med matchavgjørende redninger! Foto: Arild Åssveen/Maxiprint

Nicklas med matchavgjørende redninger!
Foto: Arild Åssveen/Maxiprint

 

– VI VINNER FORTJENT

– Dette var veldig deilig, sier matchvinner Mats Frøshaug etter at seieren var et faktum.

– Vi vinner fortjent, og var det beste laget i denne kampen.

Foto: Arild Åssveen / Maxiprint

Mats Frøshaug Foto: Arild Åssveen / Maxiprint

For egen del var Mats lettet over at han endelig greide å bidra også med mål.

– Ja, det var første scoringen – og det var på tide! Det å gå videre til semifinalene er viktig for oss spillere, og for klubben, for det har skjedd mye i løpet av sesongen.

Ble det sagt noe spesielt i den første pausen som gjorde at dere dominerte som dere gjorde i midtperioden?

– Nei, egentlig ikke. Det var en fokusert gjeng, og vi klarte å ha det rette spenningsnivå i 3 ganger 20 i dag. Synes vi hadde god kontroll på oss selv og kampen, sier Frøshaug.

Dere greide langt på vei å nøytralisere førsterekka til Lillehammer i dag?

– Ja, de er gufne når de kommer med fart. Men vi hadde bra kontroll på dem i dag, og jeg synes vel ikke de har vært så dominerende i sluttspillet.

Nå er det klart for Vålerengen i semin. Tanker om det?

– Det er det beste laget i serien vi møter ettersom de ble seriemestre. Vi er underdogs, og får bare gå ut og plage dem så mye vi klarer, avslutter en fornøyd Mats Frøshaug.

Foto: Arild Åssveen / Maxiprint

Foto: Arild Åssveen / Maxiprint

 

– HADDE EN GOD FØLELSE

Kveldens andre målscorer, Mikkel Christiansen, hadde en god følelse etter en svært god midtperiode.

– Jeg hadde en god følelse da vi gikk opp til 2-1. Vi startet litt nervøst, men tok over etter hvert, sier Mikkel, og sier dette om sin egen scoring.

– Jeg bare la den på mål – og innrømmer at jeg ikke la inn den spretten, smiler Mikkel.

– Jeg synes vi responderte bra etter scoringen, og selv om det ble noen spennende sluttminutter synes jeg vi vant fullt fortjent!

Vålerengen som motstander i semien?

– Veldig kult – alle vet forholdet vårt til dem, og vi har selvsagt litt å vise etter at vi røyk seks kamper i serien – så mye å revansjere.

 

Foto: Arild Åssveen / Maxiprint

Foto: Arild Åssveen / Maxiprint

 

Igjen – tusen takk til alle supporterne som tok veien til Lillehammer og støttet laget! Dere er fantastiske! Nå håper vi på enda flere som støtter laget i semifinalene!

Kommentarer

kommentarer

Tags: